Lietuvas bijušais premjerministrs palīdzēs Porošenko • IR.lv

Lietuvas bijušais premjerministrs palīdzēs Porošenko

22
Bijušais Lietuvas premjerministrs Andrjuss Kubiļus. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ukrainas ekonomiskās reformas palīdzēs īstenot starptautiska konsultatīva reformu padome

Bijušais Lietuvas premjerministrs un Tēvzemes savienības/KDS partijas līderis Andrjus Kubiļus piekritis piedalīties starptautiskajā konsultatīvajā reformu padomē, ko izveidojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko, ziņo UNIAN.

Lietuvas ziņu aģentūras vēsta, ka Kubiļus uzaicinājumu saņēmis 31.marta vakarā no bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili, kurš vada šogad februārī izveidoto starptautisko konsultatīvo reformu padomi.

Kubiļus teicis, ka Saakašvili viņam piezvanījis un uzaicinājis Kubiļu iekļauties padomē, kurā darbojas jau citi pazīstami Eiropas politiķi, un viņš ir piekritis.

Saakašvili arī nosaucis vairākus citus potenciālos padomniekus, ar kuriem notiekot sarunas vai arī ir panākta vienošanās par sadarbību. Šo cilvēku vidū viņš minējis bijušo Zviedrijas premjeru un ilglaicīgu ārlietu ministru Karlu Biltu, Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Elmāru Broku, bijušo EP viceprezidentu Jaceku Sarjušu Voļski, Slovākijas bijušo premjerministru Mikulašu Dzurindu, kā arī pazīstamo zviedru ekonomistu Andersu Aslundu, kurš devis ekonomiskus padomus arī bijušajam Ukrainas prezidentam Leonīdam Kučmam un Latvijas premjerministram Valdim Dombrovskim.

Kubiļus teica, ka šī konsultatīvā padome, visticamāk, darbosies neformāli, tomēr laiku pa laikam tā sanāks uz apspriedēm Ukrainā.

 

Komentāri (22)

koals 01.04.2015. 21.01

Divu populārako Ukrainas kanālu retranslācija Latvijā būtu visefektīvakais,vislētākais un vienkāršākais veids gan cīņā ar kremļa propagandu,gan sabalencētas informācijas iegūšanai.Nešaubos ,ka efekts uz cittautiešu auditoriju ar būtu krietni lielāks,nekā veidojot kādu tur vienoto BaltijasTV(galu-galā,viens otru neizslēdz,ja vajag-taisat).Latvijas krievvalodīgie saņemtu”apdullinošu”atklāsmi,ka apmēram 70% UA armiju sastāda Ukrainas krievi un kopumā valstī arī-vairākums krievi ir tieši Ukrainas patrioti.Kāpēc nevar izdarīt tik elementāras lietas?

+3
0
Atbildēt

3

    canoss > koals 02.04.2015. 02.01

    Negrib domāt, tas ir PSRS sindroms un tas laikam paliks līdz kapā guldīs.

    Jaunā paudze ar to sindromu tāpat sirgst, bet nav saslimuši. Vaig laiku līdz tā sērga aizies nebūtībā.

    Šo Eiropas tv ziņu miksējumu jau vajadzēja sākt veidot kā iestājāmies ES, bet tak to nedara. Un tapēc jau paši nezin, kas notiek kaimiņos.

    Viens Ukrainas kanāls jau tiek rādīts ar ziņu izgājienu krieviski tv24, bet kabeltv tas pats kanāls tiek rādīts visu laiku ukrainiski. Tikai problēma tajā kad krievu auditorija Latvijas tv prakstiski neskatās un atkal neizdarība. 4G tv ar tik plaši ielielītu iespēju iesūkā jo tās neizmanto. Abas Ltv1 un Ltv7 var savus raidījumus laist sinhronā tulkojumā krieviski, atliktu pultī ievadīt attiecīgo darbību un viss notiktos, bet prātiņš jau par īsu. Un 80% krievi zin latviešu valodu, bet preincipa pēc neskatās neko latviski, nu nav lojāli un tapēc jau nevaig līst uz vēderu to priekšā un veidot viniem par nodokliem jaunu kanālu.

    Vairāk agresivitāti piekopt un samierināsies, bet tulkot sinhroni gan var tv programmas un netikai krieviski ar citās valodās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    DD1 > koals 06.04.2015. 13.59

    > koals

    “Ukrainas kanālu retranslācija Latvijā būtu visefektīvākais, vislētākais un vienkāršākais veids gan cīņā ar kremļa propagandu”

    Ģeniāla ideja!

    Un tad nav nekādas vajadzības izmest lērumu naudas, eksperimentālā kārtā veidojot jaunu krievu kanālu, kuram varbūt nekad neizdotos sevi attaisnot, jo vecākā auditorija ir pārāk konservatīva un ideoloģiski nepārorientējama, bet jaunie vispār neskatās TV.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    koals > koals 06.04.2015. 20.42

    Čau!:)Kurš ta mani te klausa-“rej kā suņi”:). Paskaties komentus diskusijā par TUA foruma beiegu daļā.Psihopāts “Centrum,pārgudrais”klusais”,liberālisma etalons “Dzeris”.Viņiem jēdziens Latvijas patriots – kā bullim sarkana lupata:).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu