Maskavas tiesa arestē piecus Ņemcova slepkavībā aizdomās turamos (papild.) • IR.lv

Maskavas tiesa arestē piecus Ņemcova slepkavībā aizdomās turamos (papild.)

35
Zaurs Dadajevs Maskavas tiesā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Mediji: Ņemcova slepkavības lietā apsūdzētais Dadajevs atzinis, ka pastrādājis noziegumu reliģisku apsvērumu vadīts

Maskavas tiesa svētdien nolēmusi arestēt piecus cilvēkus, kurus tur aizdomā par opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību.

Tiesā svētdien tika nogādāti pieci apsūdzētie. Diviem no viņiem – Zauram Dadajevam un Anzoram Gubaševam – izvirzītas apsūdzības slepkavībā personu grupā, kā arī nelikumīgā ieroču apgrozījumā, kas veikts grupā. Tiesa viņiem kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu līdz 28.aprīlim. Kā paziņoja tiesnese, Dadajeva vainu apstiprinot viņa liecības.

Pārējiem trim aizturētajiem – Anzora Gubaševa brālim Šagidam, kā arī Hamzatam Bahajevam un Tamerlanam Eskerhanovam – apsūdzības tiesas sēdē netika izvirzītas. Šagidam Gubaševam noteikts apcietinājums līdz 7.maijam, bet Bahajevam un Eskerhanovam – līdz 8.maijam. Šo triju aizturēto advokāti plāno tiesas lēmumu pārsūdzēt.

Ņemcova slepkavības lietā apsūdzētais Dadajevs noziegumu esot pastrādājis reliģisku apsvērumu vadīts, atsaucoties uz avotu tiesībsargājošās iestādēs, svētdien vēstīja tīmekļa medijs “Rosbalt”.

Avots ziņojis, ka Dadajevs faktiski uzņēmies visu vainu par Ņemcova slepkavības organizēšanu un atklājis, ka viņu uz to pamudinājuši politiķa negatīvie izteikumi par musulmaņiem Krievijā, pravieti Muhamedu un islāmu. Būdams ļoti ticīgs cilvēks, Dadajevs to neesot varējis paciest, vēsta LETA.

Tomēr, kā vēsta Krievijas medijs “Gazeta.ru”, pats Dadajevs tiesā šo atzīšanos nav apstiprinājis.

Tikmēr par Dadajevu atzinīgi izteicies Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs, kurš Dadajevu pazīstot kā “īstu Krievijas patriotu”.

Ņemcova politiskais līdzgaitnieks Iļja Jašins izmeklēšanas versiju, ka politiķi nogalinājuši radikālie musulmaņi nosaucis par murgiem un Kremļa politiskā pasūtījuma versiju. Šī oficiālā izmeklēšanas versija neiztur kritiku, tā ir ērta varai, un ir jāsaprot, ka „turklāt tā pilnībā no aizdomām atbrīvo Putinu”, Jašins ierakstījis savā „Facebook” profilā.

Jašins arī norāda, ka Ņemcovs bijis ļoti iecietīgs pret cilvēku reliģiskajiem uzskatiem. Pēc uzbrukuma Parīzē satīriskā žurnāla „Charlie Hebdo” redakcijai Ņemcovs kritizēja teroristus, nevis islāmu, norāda Jašins. Viņaprāt, īstos slepkavības pasūtītājus, visticamāk, tā arī neatradīs.

Čečenijā uzspridzinājies Ņemcova slepkavībā aizdomās turētais

Čečenijas galvaspilsētā Groznijā sestdien vakarā policijas aplenkumā uzspridzinājies cilvēks, kas turēts aizdomās par līdzdalību Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavībā, svētdien vēsta ziņu aģentūra “Interfax” ar atsauci uz avotu tiesībsargāšanas iestādēs.

Aplenktais atradies kādas Groznijas daudzstāvu ēkas dzīvoklī un uz aicinājumu padoties metis granātu policistu virzienā, bet ar otru granātu uzspridzinājies pats. Citu cietušo nav, vēsta LETA.

Tikmēr Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā aizturēts trešais aizdomās turētais, ziņu aģentūru “Interfax” informējis Ingušijas Drošības padomes sekretārs Alberts Barahajevs. Saskaņā ar provizoriskām ziņām tas ir iepriekš aizturētā Anzora Gubaševa brālis Šagids Gubaševs.

Kā ziņots, sestdien Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Bortņikovs pavēstīja, ka arestētas divas personas – kāds Anzors Gubaševs un Zaurs Dadajevs, kas abi esot no Kaukāza reģiona.

Maskavas Basmannijas rajona tiesa svētdien lems par drošības līdzekli aizdomās turētajiem. Jau no paša rīta ap tiesas ēku pastiprināti drošības pasākumi, tās tuvumā novietoti gandrīz desmit policijas autobusi un ieslodzīto pārvadāšanai paredzētās mašīnas, patrulē policija, sagatavoti metāla nožogojumi.

Kā ziņots, Bortņikovs paziņojis, ka sestdien aizturēti divi cilvēki – Anzors Kubaševs un Zaurs Dadajevs. Par šo aizturēšanu informēts arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Aizdomās turētie esot Kaukāza reģiona iedzīvotāji, norādījis Bortņikovs. Kur un kā viņi aizturēti, netiek paskaidrots, vēsta TV kanāls „Doždj”. Operatīvās un izmeklēšanas darbības Ņemcova slepkavības lietā turpinās. 

Atsaucoties uz avotu sniegto informāciju, aģentūra “Interfax” ziņoja, ka aizturētie esot tiešie slepkavības izpildītāji.

Taču vēlāk izmeklēšanas komitejas tīmekļa vietnē parādījās paziņojums, ka aizturētais Gubaševs un Dadajevs saskaņā ar izmeklēšanas materiāliem esot saistīti gan ar nozieguma organizāciju, gan izpildi.

Tajā pašā laikā aģentūra “Interfax”, atsaucoties avotu, kas labi informēts par izmeklēšanas gaitu, paziņojusi, ka Ņemcova slepkavības pasūtītāji varētu atrasties ārvalstīs. Patlaban šī versija tiekot aktīvi pārbaudīta, izmeklētājiem pamazām atsakoties no citām versijām.

Savukārt kāds avots tīmekļa ziņu vietnei “LifeNews” esot pavēstījis, ka šobrīd Krievijas varasiestādes meklējot vēl četrus aizdomās turētos, kas esot snieguši atbalstu arestētajām personām. Viņi esot Gubaševu un Dadajevu nodrošinājuši ar ieročiem, kā arī izsekojuši Ņemcovu.

Kā ziņots, Boriss Ņemcovs tika nošauts netālu no Kremļa 27.februāra vakarā.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (35)

Edgars Avotiņš 07.03.2015. 15.38

Krievijas Propaganda brīžiem ir fantastiska.

Tikko Ukrainā iebrauca speciāls “ārkārtas” “humanitārais” konvojs – speciāla palīdzība Zasjadko šahtā bojāgājušo ogļraču ģimenēm…

…tik talu izklausās jauki…

20 kravas mašīnas ar 200 tonnām “humanitārās palīdzības” …

Viņi tur kapu smiltis ved, vai mauzolejus? Katram no 33 bojāgājušajiem 6 tonnas humanitaro palīdzību?

Ukrainā jau klejo anekdote:

Ja šie konvoji vestu pārtiku, tad Donbasa iedzīvotaji jau ciestu no aptaukošanās.

+15
0
Atbildēt

1

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 07.03.2015. 15.48

    Vēl pāris anekdotes no Ukrainas saistībā ar Ņemcova slepkavību:

    У российских спецслужб два выхода:

    1.Признать, что они не контролируют ситуацию в самом центре Москвы, у стен Кремля.

    2.Признаться, что это они убили Немцова.

    К версии Кремля о причастности Украины к убийству.

    Если бы украинские спецслужбы могли застрелить кого-то возле Кремля, это точно был бы не Немцов…

    Убедиться, что видеокамеры над местом убийства Немцова работают ВСЕГДА – просто. Попробуйте пройтись там с флагом Украины.

    Меркель потребовала от Путлера наказать виновных в убийстве Немцова.

    Пуйло задумался: “Так мне что теперь – застрелиться?!”

    Какой воспитанный кремлевский карлик – убил и тут же выразил соболезнование.

    Конечно Немцова убили непрофессионалы. Я даже думаю, это были трактористы. Возможно – шахтеры.

    “Путину не выгодно убивать Немцова”(с)

    Путину не выгодно воевать с Украиной и враждовать со всем цивилизованным миром – см. экономическое положение РФ..

    Но разве маньяк руководствуется разумом?

    Источник: http://censor.net.ua/n327612

    +7
    0
    Atbildēt

    0

aivarsk 07.03.2015. 12.36

Redz, cik labi! Āži atrasti!

+15
-1
Atbildēt

2

    ierados > aivarsk 09.03.2015. 14.36

    Putins: paldies, še tev ordenis!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > aivarsk 08.03.2015. 13.33

    a) Ļoti iespējams, ka “āži” nāk no Kadirova, kurš nolēma pasniegt Putinam dāvanu. Pie viena, klusējošā “dāvana” nevarēs pastāstīt pasaulei par zvērībām, ko nodara čečenu bataljons Donbasā, jo viss tas agri vai vēlu nonāks Hāgas tribunālā. Bez tam,iespēja izpludināt melus, ka šos zeļļus nolīdzis Obama, kā jau Kadirovs iepriekš ir paudis.

    b) Tās varēja būt Donbasā karojošo čečenu komandieru iniciatīva bailēs no tā paša Hāgas tribunāla, jo neuzticas Putina aizmugurei. Kas zin, ko darīs Putins, kad lieta nonāks līdz tam. Noteikti pametīs “varoņus” zem tanka. Tā kā jānodrošinās iepriekš.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 07.03.2015. 12.44

Pat, ja atradīs un tiesās slepkavības izpildītājus, paraugprāvas galarezultāts būs viens –

Slepkavas, lai mīkstinātu savu sodu, piekritīs nosaukt Kremļa norādītos pasūtītājus.

Varam nešaubīties, tie būs vainu Rietumi(visdrīzāk ASV), vai nu Ukraiņu nacionālisti – “banderovci”, vai nu vietējie Krievijas opozicionāri – “liberasti”.

Nozombētā krievu tauta jau to gaida.

+15
-1
Atbildēt

2

    Par Ļitviņenko slepkavu tika minēts, ka esot dienvideiropietis (kaukāzietis), kura pēdas pagaisušas Francijā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Normunds > Skumjais Bruņinieks 08.03.2015. 16.52

    Diez vai, izskatās, ka Krievija tuvojas ja ne pilsoņu karam, tad galma apvērsumam vai tā mēģinājumam. Tās ir iekšējās cīņas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu