Krievija un NATO pie Ukrainas robežām sarīko militārās mācības • IR.lv

Krievija un NATO pie Ukrainas robežām sarīko militārās mācības

27
NATO karavīrs mācībās. Foto: AFP/LETA

Krievijas manevri notiek valsts dienvidos, NATO – Melnajā jūrā

Krievija un NATO turpina demonstrēt spēku: abas puses ceturtdien sāka militāros manevrus Ukrainas robežu tuvumā.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka vairāk nekā 2000 karavīru un 500 bruņutehnikas vienības līdz 10.aprīlim piedalīsies militārajos vingrinājumos, raksta “Der Spiegel“. Šīs armijas mācības plānotas galvenokārt Krievijas dienvidos un Ziemeļkaukāzā.

Tikmēr Melnajā jūrā NATO alianses karakuģi, piedaloties Rumānijas, Bulgārijas un Turcijas kuģiem, īstenos mācības, izmēģinot aizsardzības paņēmienus pret torpēdu triecieniem un uzbrukuma no gaisa.

Melnajā jūrā trešdien, 4.martā, ieradās seši NATO karakuģi. Mācības atbilst visiem starptautiskajiem noteikumiem, norāda NATO. Līdzīgas mācības Melnajā jūrā notika pērn pēc Krimas aneksijas, atgādina aģentūra DPA.

Savukārt Krievijas militārie manevri notiks 12 poligonos, kas atrodas Ziemeļkaukāzā, Krimas apgabalā, kā arī Krievijas karabāzēs Armēnijā, Dienvidosetijā un Abhāzijā, ziņo BBC.

Kā zināms, starptautiskās attiecības starp Rietumiem un Krieviju ir saspringtas Ukrainas krīzes dēļ. Lai arī pēc Minskas vienošanās Austrumukrainā februārī bija jābūt pamieram, situācija joprojām ir trausla. Krievija apsūdz Rietumus mēģinājumos paplašināt savu ietekmi Ukrainā.

 

Komentāri (27)

Pelēkais Vilks 05.03.2015. 13.40

ģeļfi.lv filiāle IIir.lv aicina gaidīt:

Pievienot savu viedokli

Mazliet uzgaidiet Small-loading

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu