Galerijā "Māksla XO" skatāma Neonillas Medvedevas gleznu izstāde "Rīgas tēli" • IR.lv

Galerijā “Māksla XO” skatāma Neonillas Medvedevas gleznu izstāde “Rīgas tēli”

32
Neonillas Medvedevas glezna. Izstādes publicitātes foto

Latvijas laikmetīgajā mākslā Medvedevas mākslinieciskais rokraksts ieguvis atpazīstamību

Galerijā “Māksla XO” līdz 31.martam būs skatāma Neonillas Medvedevas gleznu izstāde “Rīgas tēli”, raksta aģentūra LETA. 

“Galvenais manu darbu temats ir iekšējā miera stāvoklis, harmonijas, līdzsvara meklējums, kas ir parādīts tēlā, galvenokārt portretā. Šis tēls ir rūpīgi pētīts dabā, precīzi un smalki veidots darbā, pārspīlējot un akcentējot tās lietas un detaļas, kas parāda tēlu kā personību. Dažreiz tēls atrodas nesaprotamā vidē, veidojot neloģisku savienojumu. Dažreiz tas uzdod jautājumu “Kāpēc?”. Tēls un tā vide tiek veidoti kā trīsdimensionāla telpa, parādot gan formālo izteiksmes skaistumu, gan domu plūsmu, gan laiku, kas atsaucās uz iepriekšējo gadsimtu kultūras mantojumu,” par saviem darbiem stāstīja māksliniece. 

Galerijas pārstāvji pastāstīja, ka Latvijas laikmetīgajā mākslā Medvedevas mākslinieciskais rokraksts ieguvis savu atpazīstamību jau no pirmajām izstādēm. “Balstoties uz akadēmisku zīmējumu ar tušu un ogli un strādājot galvenokārt portreta žanrā klasiskajā glezniecības tehnikā uz audekla ar eļļu, māksliniecei izdevies savienot pagātni un kultūras pirmtēlus ar mūsdienu cilvēka sajūtām. Pati Medvedeva tajā ir kā savienojošais posms, vienlaicīgi atrodoties gan pagātnē, gan šodienā, arī viņas modeļi – šodienas cilvēki – aizved skatītāju citādā laikā,” stāstīja izstādes veidotāji. 

Medvedeva, kura dzimusi 1987.gadā, beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju un 2011.gadā ieguvusi maģistra grādu glezniecībā. Viņa sarīkojusi sešas personālizstādes Latvijā, Zviedrijā, Vācijā un Grieķijā. Kopš 2008.gada māksliniece piedalījusies vairāk nekā 15 grupas izstādēs un starptautiskos projektos Latvijā un ārzemēs – Zviedrijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Grieķijā, Lietuvā un Igaunijā. Medvedeva ir Saldus Svētā Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīcas kriptas altārgleznas autore.

Vairāk informācijas galerijas mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu