ES pagarina sankcijas pret Janukoviču • IR.lv

ES pagarina sankcijas pret Janukoviču

16
Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Avoti: tiks atceltas sankcijas pret bijušā Ukrainas valdības vadītāja dēlu

Eiropas Savienība (ES) pagarinājusi pērn piemēroto aktīvu iesaldēšanu bijušajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam un citām personām, kas tiek turētas aizdomās par Ukrainas valsts līdzekļu piesavināšanos.

Sankciju pagarināšana stāsies spēkā piektdien, kad ES savā oficiālajā žurnālā publicēs sarakstu ar to personu vārdiem, kam sankcijas atstātas spēkā, ziņo LETA/DPA.

Lēmums par sankciju pagarināšanu tika pieņemts ceturtdien bloka dalībvalstu enerģētikas ministru sanāksmē Briselē.

Kā ziņo Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz saviem avotiem ES, sankcijas no 7.marta tiks pagarinātas pret vairākiem bijušajiem Ukrainas ierēdņiem, izņemot Andreju Portnovu, Aleksandru Jakimenko, Igoru Kaļiņinu un bijušā valdības vadītāja Mikolas Azarova dēlu Alekseju Azarovu.

Turklāt, ja līdz maijam nebūs progresa ierosinātajās krimināllietās pret Viktora Janukoviča dēlu, kā arī Jeļenu Lukašu, Dmitriju Tabačņiku un Sergeju Kļujevu, ES sankcijas pret viņiem tiks atceltas no 6.jūnija.

2014.gadā ES iesaldēja aktīvus 22 cilvēkiem, pret kuriem tika sākta sākotnējā izmeklēšana par Ukrainas valsts līdzekļu piesavināšanos un korupciju.

Pagarinot sankcijas, saraksts grozīts, ņemot vērā progresu tiesvedībā, bet Janukoviča vārds joprojām atrodas sarakstā, atklāja kāds avots ES.

 

Komentāri (16)

Andris Doveiks 05.03.2015. 17.04

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu