Medijs: Putins gatavojas uzstāties ANO jubilejas sesijā • IR.lv

Medijs: Putins gatavojas uzstāties ANO jubilejas sesijā

22
Vladimirs Putins. Foto: EPA/LETA

ANO Ģenerālās asamblejas 70.sesijā paredzēts apspriest Drošības padomes locekļu veto tiesību ierobežošanu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins gatavojas uzstāties ANO Ģenerālās asamblejas jubilejas – 70.sesijas atklāšanā septembrī, kas notiks Ņujorkā, vēsta Krievijas medijs „Kommersant“, atsaucoties uz informētiem avotiem.

Medijs vēsta, ka tiek gatavots „brauciens”, taču galīgo lēmumu pieņems augusta sākumā. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apstiprinājis, ka šāds variants tiekot izskatīts.

Putins no ANO augstās tribīnes ir uzstājies trīs reizes – 2000., 2003. un 2005.gadā. Gaidāmās ANO Ģenerālās asamblejas sēdes viena no galvenajām tēmām būs diskusija par vairāku rietumvalstu ierosinājumu ierobežot ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu, tai skaitā arī Krievijas, veto tiesības.

„Kommersant” par to, ka septembra beigās tiek gatavota Putina vizīte uz ASV, izstāstīja divi avoti – viens, kas ir tuvu stāvošs Kremlim, otrs – ANO sekretariātam. Par to, vai Putins galu galā dosies uz ANO, būšot atkarīgs no starptautiskās situācijas, teica viens no avotiem. Arī Peskovs teica, ka situācija tiek skaidrota, bet galīgā lēmuma pagaidām nav.

Sagaidāms, ka uz šo ANO sanāksmi dosies daudzi pasaules valstu līderi. Turklāt pirmoreiz 20 gadu laikā tajā piedalīsies arī Romas pāvests. Viņa uzstāšanās paredzēta 25.septembrī.

Pēdējos gados ANO sesijās Ņujorkā Krieviju pārstāvēja ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

 

Komentāri (22)

traductrice 31.03.2015. 09.45

ak, vai. putleram būs aizmirsušās sajūtas, apmeklējot G20 samitu Austrālijā. Vajadzēs atsvaidzināt.

+13
0
Atbildēt

0

Bet 31.03.2015. 10.01

Pēdējais laiks ir ierobežot daudzkārtēju agresiju izraisītājas valsts- Krievijas veto tiesības ANO Drošibas padomē, jo citādi šai padomei un ANO nav jēgas, jo ši organizācija nepilda tās uzdevumus. Kāda jēga no ANO, ja tā nespēj pārtraukt Krievijas agresiju Ukrainā! Kā ar gruziju un citiem Krievija sagresijas upuriem? Un kas savaldīs šo agresoru, ja ANO un DP ir bezzobaina organizācija, kurā tikai papļāpā un tērē milzu līdzekļus, pie tam bezjēdzīgi.

+13
-1
Atbildēt

10

    Viedoklis_lv > Bet 31.03.2015. 12.59

    Bet,

    nav nekas sliktāk kā dzīvot ilūzijā. Labāk tomēr skarba realitāte. Nav tādu labo tēlu. Ir tikai intereses, kuras vai nu sakrīt vai nesakrīt.

    Lasi un izglītojies:

    Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran

    http://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/

    CIA admits role in 1953 Iranian coup

    http://www.theguardian.com/world/2013/aug/19/cia-admits-role-1953-iranian-coup

    Un tas par Irākas meliem

    http://www.youtube.com/watch?v=ejph4LBdmmc

    Un atceraties bērni, ka:

    http://www.youtube.com/watch?v=hIGYnDCPaQM

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Bet 31.03.2015. 11.46

    Ja šādi skatās, tad ASV jau nav ne kripatiņu labāka – piemēram – Irākas karš 2003. gadā bez ANO sankcijas, ar izdomātu ieganstu par itkā esošiem MII, par kuriem ASV specdienesti jau zināja un brīdināja Prezidenta administrāciju, ka tādu Huseina rīcībā nav.

    ANO tika izveidota pēc pēdējā lielā kara, kā uzvarētāju valstu diktatūra.

    Reālistiski to pārveidot būs iespējams tikai pēc nākama lielā kara, kad kādu bijušo uzvarētāju sakaus un piespiedīs kapitulēt, jo nav nekāda pamata domāt, ka kāda no patreizējām ANO DP valstīm no sava Veto atteiksies labprātīgi.

    Tieši tas jau ir tas, par ko runa Putins, kad viņš piesauc Rietumvalstu velmi pārskatīt 2. PK rezultātus – ne jau viņam svarīgi, kurš atvēra Osvencimas vārtu, bet gan tas, lai Krievija saglabātu savu Veto un lai ASV ar šo Krievijas Veto rēķinātos.

    (Identiski – arī Tautu savienība tika izveidota pēc 1. Pasaules kara – sākoties 2. Pasaules karam tika konstatēts, ka TS vairs neatbilst esošai situācijai)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    canoss > Bet 31.03.2015. 22.29

    Jā un tapēc arī ASV der atņemt veto tiesības. Vienīgi ASV Iraqu sev nav pievienojuse un ar nav tur ieviesus Tautas demokrātisko republiku Jaunā Amērika ar tur itkā veikalā pirktiem kaujas ieročiem.

    Tas iebrukums bija ar vienu mērķi gāst Iraqas vadoni, bet kas notika pēc tam? To jau zināt paši.

    Esmu pret agresiju, bet Eiropas kontinentā tagad ir tikai viens agresors KF!

    To kas notiek Āfrikas ziemeļos un tuvajos austrumos, Āfrikas ziemeļu reģionā jau atkal vainīga ir KF ar karu 80tajos gados Avganistānā, kas turpinās pat līdz šajam brīdim.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    canoss > Bet 31.03.2015. 22.16

    Protams KF uzliks vai vismaz centīsies uzlikt šim pārskatīšanas lēmumam veto.

    Jau no sākta gala nav normāli ja veido kādu valstu apvienību kur nav ielikts rotāciju princips. Beigu beigās vaig tur ko mainīt, bet pēc tagad esošiem likumiem ANO KF atņemt veto nav iespējams jo KF vienkārši lēmumam ierosināt atņemt kautko viņiem uzliks veto. Tas ir aburtais loks. Ko pieļauj ANO statūtu nepilnība. Statūtos vaidzēja būt punktam, kas automātiski laupa veto pilnavaras valstij, kura ir izrādījusi militāru agresiju pret kādu citu valsti, neiesniedzot pietiekami daudz pierādījumu kuri ir pārbaudīti ar neitrālu pusi, kad šāda rīcība ir vienīgā pareizā.

    Kad pret KF uzņemšanu Pasaules Tirdzniecības klubiņā iebilda daudzas valstis ilgu laiku, bija pareiza rīcība, bet kādi unduki te pēkšņi to KF uzņem PT klubiņā. Un tagad dabūs domāt kā KF izmest no PT klubiņa.

    Vispār jau KF kad vaidzēja sagrābt visu militāro iekārtu ko izveda no Latvijas paziņoja kad KF pārņem visas PSRS mantu pilnvaras. Bet kad nu jāatbild par PSRS nodarīto skādi, tad KF uzreiz nav nekāda sakara ar PSRS tiesību mantošanu. Tikai himnu pievāca un savu orģinālo Dievs svētī papucīti neatdzina.

    Bet vaijtad tikai KF ir divkosīga valsts, paskataties ko dara pašu māju politikāņi. Un tur Jūs Latvijas pilsoņi paši esat vainīgi, kad ciešat tādas lietas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Bet 31.03.2015. 11.54

    Par to, ka ANO ir bezjēdzīga organizācija … tas nu ir ļoti pārspilēti.

    ANO nav tikai DP – bet vēl veselība (vakcīnas utml), humanitārā palīdzība (glābšanas operāciju koordinācija pēc katastrofām, palīdzība bēgļiem badacietēju barošana utt) , kultūras vērtību saglabāšana (UNESCO), utt

    Par karu novēršanu – šajā ziņā gan varu piekrist – reālistiski nav iespējams pārtraukt karus – tur vienīgais variants – sakaut vienu no karojošajām pusēm. Bet – situācijā, kad viena no karojošajam pusēm ir kodollielvalsts – tad reāli skatoties, tas nav iespējams – neviens nav gatavs karot ar Krieviju dēļ Gruzijas vai Ukrainas. Un neviens nebija gatavs karot pret ASV dēļ Irākas.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 31.03.2015. 12.46

    Bez tam, vai tad ASV viena karoja Irākā? Kā tur ir Avotiņ?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Bet 31.03.2015. 13.39

    BET

    – Irāka iebruka Kuveitā un tad sekoja ANO rezolūcija un vesela koalīcija (ASV+ Lielbritānija+arābu valstis izdzina Huseinu no Kuveitas – bet tas bija Buša vecāka laikā kautkad 90gadu sākumā.

    Tur Ok – man nav nekādu pretenziju.

    2003. gada Buša jaunākā iebrukums Irakā bija bez ANO rezolucijas, neizprovocēts ar izdomātu ieganstu. Piedalījās ASV un Lielbritānija.

    (nejauc ar vēlāko miera uzturešanas misiju, ko sankcionēja ANO un piedalījās arī Latvija)

    Es protams cienu ASV, ka mūsu sabiedroto! Un protams, ka ASV ir vienīgā mūsu cerība aizsargājoties no Krievijas draudiem.

    Bet starptautiski ASV ir uzvedusies tik pat agresīvi kā Krievija. Un Ķīna ir karojusi ar Indiju. Un Lielbritānija, Francija un Izrēla uzsāka neizprovocētu karu pret Ēģipti Suecas kara laikā … tāka visas pastāvīgās ANO DP valstis ir grēkojušas.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > Bet 31.03.2015. 14.08

    “Tā pati Irāka iebruka Kuveitā…”

    ===

    Tobrīd pie varas bija kāds cits Bušs un tas bija pirms 24 gadiem.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > Bet 31.03.2015. 14.10

    “Nebūtu ASV, mēs jau sen būtu zem lāča netīrās ķetnas! ”

    ===

    Protams, bet tas nenozīmē, ka ASV vadoņiem vienmēr ir taisnība. Cilvīši vien ir un reizēm gāž lielus podus. II Līča karš bija viens no šādiem milzīgiem podiem.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 31.03.2015. 12.45

    Avotiņ, ko nu lej! Tā pati Irāka iebruka Kuveitā un tikai pateicoties ASV dūšai, šo agresoru ātri samasēja.

    Nebūtu ASV, mēs jau sen būtu zem lāča netīrās ķetnas!

    Bet, baidās maitas no ASV, un paldies Dievam, ka ir tāda ASV!

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

J.Biotops 31.03.2015. 11.09

ANO nu nepavisam nav tā vieta, kurā kaut ko atsvaidzinātu Puķinam vai kādam citam bandītam, tikušam tribīnē. Interesantāk būtu uzskaitīt, kuri viņa runai aplaudēs. Tādu nebūs maz.

Kopumā ANO struktūra ar tās arhaisko DP ir bezcerīgi novecojusi. Jau labu laiku tur visai pasaulei slepkavas māca humānismu, plikadīdas – ekonomiku un zagļi – taisnīgumu. Lielākie kaušļi sargā mieru un visi šie procesi notiek starptautiskās birokrātijas kompetentā kontrolē.

+13
-2
Atbildēt

3

    Edgars Avotiņš > J.Biotops 31.03.2015. 13.43

    BET … kura ANO DP valsts ļaus sev atņemt Veto tiesības?

    Un savādāk nekāda reorganizācija nav iespējama.

    Vienīgais ceļš – jauns Pasaules karš, kur atkal uzvarētaji (ja tādi būs) varēs diktēt noteikumus jaunas “ANO” noteikumiem.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > J.Biotops 31.03.2015. 11.58

    Pilnība piekrītu ANO vērtējumam, bet

    bet reāli izmainīt ANO iespejams tikai pēc nakošā Pasaules kara – neviena no ANO pastāvīgajām DP valstīm neatteiksies no savām privilēģijām brīvprātīgi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > J.Biotops 31.03.2015. 12.48

    Es gan domāju, ka pārstrukurējot ANO DP un pieņemot lēmumu, ka konfliktos iesaistītās puses nevar izmantot Veto tiesības arī daudz ko mainītu uz labo pusi!

    Bez tam, kā tad bija ar Dienvidslāvijas atliekām! Kas savaldīja serbus īsā laikā!

    Un kurš vēlas karot un mirt, jo pasaule būs saindēta un nebūs vairs apdzīvojama, ja kas!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu