Kruīza kuģis „Costa Concordia” pārvadājis narkotikas • IR.lv

Kruīza kuģis „Costa Concordia” pārvadājis narkotikas

22
Kruīza kuģis "Costa Concordia" 2012.gada janvārī pie Itālijas krastiem. Foto: AFP/LETA

Itālijas policija arestējusi 20 cilvēkus aizdomās par narkotiku kontrabandu

Itālijas policija arestējusi 20 cilvēkus, kuri varētu būt līdzdalīgi kokaīna kravas pārsūtīšanā ar kruīza kuģa palīdzību, vēsta „The Times“.

Policija noskaidrojusi, ka pirms dažiem gadiem uz sēkļa uzskrējušais milzīgais kruīza kuģis „Costa Concordia” bijis viens no Itālijas mafijas kokaīna kravu pārvadāšanas ceļiem pa Eiropu.

Izmeklētāji noklausījušies vairāku Kalabrijas mafijas grupējuma „Ndrangheta” pārstāvju telefonsarunas. Tādējādi viņi uzzināja, ka noziedznieki narkotiku kontrabandai izmantojuši vairāku kruīza kuģu kompānijas, kas pārvadājušas tūristus no Karību jūras baseina valstīm un Dienvidamerikas.

Vienā no šīm sarunām mafijas pārstāvji atcerējušies arī „kuģi, kas Itāliju apkaunoja visas pasaules priekšā”. Runa ir par kruīza kuģi „Costa Concordia”, kas 2012.gada janvārī uzskrēja uz sēkļa Itālijas piekrastē. Sarunā mafiozi, kuri viens otru saukuši par Olīviju un Džūliju, arī sprieduši par kokaīna partiju, kuru bija jānosūta ar „Costa Concordia”.

Itālijas policija vēsta, ka ir aizturēti 20 cilvēki, kas ir saistīti ar narkotiku kontrabandu kruīza kuģos. Itālijas tiesībsargi kopš pagājušā gada Itālijā un Vācijā jau arestējuši 27 mafijas pārstāvjus.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu