Stūra mājas “10 lietu stāsti par cilvēku un varu” iegūst prestižu dizaina balvu • IR.lv

Stūra mājas “10 lietu stāsti par cilvēku un varu” iegūst prestižu dizaina balvu

27
Skats Stūra mājas ekspozīcijā. Publicitātes foto

Dizaina birojs “H2E” ieguvis balvu “iF DESIGN AWARD 2015”

Dizaina biroja “H2E”, ko radījuši un vada mākslinieki Ingūna un Holgers Eleri, veidotā ekspozīcija “10 lietu stāsti par cilvēku un varu” Stūra mājā ieguvusi “iF DESIGN AWARD 2015” kategorijā “Ekspozīcijas/ izstādes”.

Konkursam iesniegto darbu konkurence bijusi liela – starptautiska žūrija izskatījusi 5000 pieteikumu no 53 valstīm, lai noteiktu izcilākos jomas profesionāļus. Šis konkurss jau vairāk nekā 60 gadus pasaulē pazīstams kā dizaina izcilības zīme. “IF” logo ir starptautiski atzīts simbols, kas identificē ievērojamus sasniegumus dizaina jomā.

Apbalvotā ekspozīcija atklāj attiecības starp cilvēku un varu vēsturiski nozīmīgā 20. gadsimta kontekstā. Galvenie “stāstnieki” ir 10 autentiski muzeja priekšmeti, kuri mijiedarbībā ar 10 telpām un 10 stāstiem rada emocionāli piesātinātu ceļojumu pagātnē. Katras telpas individuālā dramaturģija – autentiski priekšmeti, video, audio un apgaismojums – rada vienotu emocionālā stāsta līniju.

“Galvenais radošais izaicinājums bija – kādus izpausmes līdzekļus izmantot, lai pastāstītu stāstu emocionālā, bet vienlaikus viegli uztveramā veidā,” stāstā projekta vadītājs, dizaineris Holgers Elers.

Īslaicīgā ekspozīcija bija apskatāma Stūra mājas 4.stāvā no 2014.gada 1.maija līdz 19.oktobrim. Ekspozīcija tapusi sadarbībā ar Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju.

Virtuālo ekspozīciju varat aplūkot šeit.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu