EP prezidents Šulcs pieprasa Krievijas paskaidrojumu par Kalnietes neielaišanu valstī • IR.lv

EP prezidents Šulcs pieprasa Krievijas paskaidrojumu par Kalnietes neielaišanu valstī

19
Sandra Kalniete tērpusies krekliņā ar Ukrainas nacionālo simboliku pērn piedalījās EP sēdē. Foto: AFP/LETA

Mogerīni pārstāve: Šis lēmums ir acīmredzams pamata principu pārkāpums un ir pretrunā vīzu līgumiem

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs pieprasījis Krievijai sniegt paskaidrojumus par EP deputātes Sandras Kalnietes neielaišanu Krievijā pirmdienas vakarā uz politiķa Borisa Ņemcova bērēm. Par to teikts viņa paziņojumā.

“Ne viena vien eiroparlamentāriešu nepamatota neielaišana Krievijas teritorijā, par ko liecina arī pēdējais gadījums ar EP deputāti Sandru Kalnieti, ir nopietns Eiropas Savienības un Krievijas attiecību un demokrātisko institūtu aizskārums,” teikts Šulca paziņojumā.

Viņš norāda, ka ierobežojumi dažiem Eiropas pārstāvjiem iebraukt Krievijā tiek piemēroti bez jebkādiem paskaidrojumiem vai brīdinājumiem par to, uz ko tas attiecas. “Tas ļoti atšķiras no tā, par ko ES ieviesa savus ierobežojumus Krievijas pilsoņu ceļošanai,” norāda Šulcs.

“Pēdējais gadījums ar Kalnietes kundzi, kurai tika aizliegts iebraukt, lai piedalītos Borisa Ņemcova bērēs, ir dubultnopietns, jo šajā laikā, kad izskan aicinājumi uz labu gribu, Krievijas varas iestādes turpina spiest uz visām pogām, kas ved tieši uz pretējo pusi no situācijas deeskalācijas,” teikts EP prezidenta pazinojumā.

Krievijas lēmums ir acīmredzams pamata principu pārkāpums un ir pretrunā vīzu līgumiem, kas noslēgti starp Krieviju un ES, paziņoja arī ES augstās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni preses sekretāre Maja Kocijančiča. Viņa norādīja, ka neticams ir arī Krievijas sniegtais pamatojums Kalnietes neielaišanai valstī, proti, ka viņa ir drauds Krievijas drošībai vai sabiedriskajai kārtībai, raksta LETA/DPA.

Šī nav pirmā reize, kad Krievijā nav ielaists EP deputāts. Pagājušā gada septembra beigās Krievijā netika ielaista EP deputāte Rebeka Hārmsa. Tolaik Krievijas vēstnieks ES Vladimirs Čižovs paziņoja, ka deputāte iekļauta Krievijā nevēlamo personu sarakstā saistībā ar ES noteiktajiem ierobežojumiem vairākiem Valsts domes deputātiem.

 

Komentāri (19)

Gudrinieki 03.03.2015. 19.24

izskatās, ka tomēr kārtejie meli no krievu puse. ja jau Kalniete bija melnajā sarakstā un vienkārši nevēlējas ielaist tad būtu sagaidāma atbilstoša rīcība un viss. Šis sarakts (kas atsķirībā no ES un Latvijas nav publicets) bija viņiem pašiem uz rokas uzreiz. Bet ja stundām ilgi marinē pasi, sagaida kamēr pēdējā lidmašīna ar ko vair doties prom aizlido ir aizlidojusi, tad tūlīt atnāk un paziņo, ka “nē nelaižam!” – tad tomēr izskatās pēc mūlāpu līmeņa kretīniskas pazemošanas pret sievieti (pat nebija iespējas ņemt viesnīcu naktij) un ES pārstāvi. Pati Krievija, t.k. krievu vestniecība LV sarīkojusi PR akciju, kas izraisa nevis cieņu un respektu pret Krievijas “suverenitāti” bet rada pamatu nožēlai, izsmieklam – un jaudīgi sagrauj visu labo ko krievu kultūras pārstāvji, zinātnieki, vai vienkārši labi cilvēki rada par savu valsti. Te lūk pati PR akcija – redz kā mēs Krievija- zemiski ieriebām sievietei…

+13
-1
Atbildēt

1

    DikembeSakamoto > Gudrinieki 04.03.2015. 00.32

    Beidz te spekulēt ar “sieviete”. Sieviete sev taisa reklāmas kampaņu uz prezidenta vēlēšanām.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

Fikseris 03.03.2015. 20.45

Pie vienas vietas Kalnietei pretīgā raška gavņaška. Gribēja atvadīties no izcila cilvēka. Diemžēl lai to izdarītu bija kurpes jāsmērē iebraucot atpalikušo idiotu zemē.

+5
-1
Atbildēt

0

StopPutinRegime 03.03.2015. 22.31

Viss Krievijā vēl nav zaudēts.

https://m.youtube.com/watch?v=GMtlnLsijAk

+2
0
Atbildēt

2

    v_rostins > StopPutinRegime 03.03.2015. 22.57

    StopPutinRegime

    Viss Krievijā vēl nav zaudēts.

    ________________

    Viss zaudēts, izglābsies tik saujiņa to, kuri nekad vairs savā mūžā nebūs krievi.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Edīte Dancberga > StopPutinRegime 04.03.2015. 14.41

    Lūk ,materiāls ,iespējamai Latgales TV.Arī, būtu interesanti ,ja LTV5 diskusijā kopā ar dažādu pārliecību žurnālistiem parādītu šo ierakstu.Gan šaubos par vadības drosmi ,jo mēs tak esam tik liberāli.Izskatās ,ka nozombēta tauta ir vairāk pie mums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu