Brigmanis turpinās vadīt Latvijas Zemnieku savienību • IR.lv

Brigmanis turpinās vadīt Latvijas Zemnieku savienību

15
Augusts Brigmanis LZS kongresā. Foto: Edijs Pālens, LETA

ZZS ir gatava būt par varas partiju

Par Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētāju sestdien partijas kongresā atkārtoti tika ievēlēts Augusts Brigmanis, ziņo LETA. Viņš bija vienīgais izvirzītais kandidāts LZS priekšsēdētāja amatam.

Par LZS priekšsēdētāja pirmo vietnieku partijas kongresā tika ievēlēts zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš saņēma 182 delegātu balsis.

Par LZS priekšsēdētāja otro vietnieku ievēlēts Saeimas deputāts Armands Krauze, kurš saņēma 178 balsis.

LZS valdē no Rīgas ievēlēti Iveta Grigule un Reinis Uzulnieks, no Kurzemes Vineta Ķine un Ilze Kļava, no Zemgales Uldis Augulis un Andris Rāviņš, no Latgales Ināra Ostrovska un Sandra Viškure un no Vidzemes Daiga Jurēvica un Didzis Zemmers.

ZZS ir gatava būt par varas partiju, kongresā sacīja LZS priekšsēdētājs un ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS patur tiesības vēlētāju interesēs Saeimā virzīt priekšlikumus arī bez visu koalīcijas partneru atbalsta, teica Brigmanis. “Darbs valdības koalīcijā ir prasījis pietiekami daudz kompromisu, tomēr klajš koalīcijas līguma pārkāpums, virzot iepriekš nesaskaņotus grozījumus Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtībā, faktiski ir radījis situāciju, ka koalīcijas līgums – vismaz tādā formātā kā iepriekš bijām vienojušies – vairs nav spēkā,” norādīja Brigmanis, kurš ieņem arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu.

Tas nozīmē, ka ZZS patur tiesības virzīt jautājumus balsojumam Saeimā, kuriem nav visu koalīcijā pārstāvēto partiju piekrišanas. Tas gan nenozīmē, ka politiskais spēks plānotu gāzt šo valdību un destabilizēt situāciju valstī, skaidroja LZS priekšsēdētājs.

“Tomēr, ja mūsu vēlētāju interešu aizstāvībai būs nepieciešamība virzīt izskatīšanai Saeimā kādu jautājumu, kuram nav visu koalīcijas partneru piekrišanas, mēs to noteikti darīsim,” norādīja Brigmanis.

Brigmanis arī iezīmēja LZS nostāju pret Krievijas rīcību Ukrainā. Krievija valsts līmenī finansē un atbalsta tādas teroristiskas organizācijas kā Doņeckas un Luganskas tautas republikas, kuras faktiski ir okupējušas daļu Ukrainas teritorijas, norādīja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka partija ir stāvējusi pie Latvijas valsts dibināšanas šūpuļa un pašlaik ir nepieciešams skaidri nostāties pret Krievijas agresiju ne tikai vārdos, bet arī darbos. “Karš Ukrainā ir skarba mācību stunda, ka kritiskā brīdī jābūt gataviem sevi aizstāvēt, tādēļ nevaram paļauties tikai uz NATO 5.pantu. Arī pašiem jābūt gataviem reaģēt un aizstāvēt savu valsti,” akcentēja Brigmanis.

 

 

 

 

Komentāri (15)

rinķī apkārt 29.03.2015. 16.32

Karš Ukrainā ir skarba mācību stunda, … nevaram paļauties tikai uz NATO 5.pantu…+++ utt. Pareizi Brigmanis saka ..:), tikai viens ” bet” paliek, jautājuma formā :) Ko Brigmanis plāno darīt ar Lembergu, kuram par NATO un notiekošo Ukrainā, tā tad arī par LR drošību Ukrainas kara kontekstā ir ” savs viedoklis” ? :)

+10
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > rinķī apkārt 29.03.2015. 23.58

    Vai pirmo vai pēdējo reizi, kādu uzmetīs par naudu?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Lauris Grâvelis 29.03.2015. 17.26

*Kompartijā nekas nemainās.

+8
0
Atbildēt

1

dzeris49 29.03.2015. 19.59

Vai tad ir cilvēki, kas tic Lemberga novecojušai, bet, vēl arvien, uzticamajai prostitūtei Brigmanim ( kura bija nolietota jau PSRS laikos, kalpojot par kompertijas prostitūti, bet, Lembergs tai iedeva “otro elpu” pateicoties “hormonālai” terapijai ( labai stipendijai)?

Ja, teiksim, tīri hopotētiski pieņamam, ka šeit ienāk krievu tanki, un Latvija tiek okupēta, cik cilvēki domā, ka Lembergs un Brigmanis pretosies okupācijas varai, un cik cilvēki domā, ka vecie komunistu funkcionāri, kārtējo reizi, “pārkrāsosies”, un kalpos šai varai?

Un tā jau ir atbilde uz jautājumu, kas ir Brigmanis un viņa īpašnieks Lembergs, cita lieta, ka viņi tādi, noteikti, nebūtu vienīgie, bet, atšķirībā no citiem, viņi jau tagad neslēpj savas simpātijas Krievijas kārtībai un nepatiku pret Rietumu demokrātijām, realitāte ir taisni tāda.

Kā jau te teica SB, Brigmaņa muldēšanai var ticēt tikai muļķis, tādi vienmēr muldēs visu, kas atbilst viņu patreizējām intersēm, principie viņiem nav,

Vēl, jo vairāk, ka tas ir pretrunā ar viņa saimnieka atklāti sludinātajiem uzskatiem gan Latvijas MM, gan arī Krievijas propagandas TV kanālos, kurš viņš, vēl nesen, analoģiski Gapoņenko un pārējiem vietējiem šovinistiem, kārtējo reizi, vērsās pret NATO un ASV.

Tad kuram ticēsim – saimniekam vai kalpam, Lembergam vai Brigmanim?

+8
-1
Atbildēt

2

    aivarsk > dzeris49 30.03.2015. 00.10

    Lembis vai Augusts paši par sevi ir izēstas olas čaumalas vērti! Vērtība viņiem ir kopā ar vēlētājiem, bet zzs vēlētāji NAV piektā kolonna, atšķirībā no sc vēlētājiem! Tātad – pievērsties vajadzētu vairāk tādiem jautājumiem, kā nodrošināt Daugavpils, Rēzeknes, Rīgas pašvaldību lojalitāti Latvijas republikai, ne tik daudz kult tukšos salmus par Brigmani!

    P.S. Džerim atgādunu, ka vislielāko nepatiku pret Rietumu demokrātijas vērtībām pavisam nesen demosntrēja homonistu kaujinieki Frankfurtē! lembim un Brigmanim vēl augt un augt!

    http://assets2.vice.com/images/galleries/meta/2015/03/18/frankfurt-brennt-bilder-von-den-blockupy-protesten-372-324-1426681400.jpg

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 30.03.2015. 09.19

    Vēl viens interesants novērojums mūsu pašu pīļu dīķī!

    Jo lielāks “Rietumu “liberālo” vērtību aizstāvis”, jo vairāk aģitējis par sc ņemšanu valdībā! džeris, ZanE un citi personāži…

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu