Šofera meita Dana • IR.lv

Šofera meita Dana

86
Dana Reizniece-Ozola. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64
Aivars Ozoliņš

Par to, kāpēc politiķa rīcībai svarīgs ir morāles un tiesiskuma principu rāmis, nevis «saimnieka» vēlmes un novirzes

Aizkulišu ampelmaņu vadītus politiķus un ierēdņus līdz šim varēja iedalīt divās pamata kategorijās – «lielākajos kretīnos» un «šofera dēlos». Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola otrdien Latvijas televīzijas 1:1 intervijā pārliecinoši izpaudās kā kvalitatīvi jauna līmeņa atkarīgas amatpersonas paraugs. «Šofera meita»?

Jēdziens «lielākais kretīns» oligarhiem ērtas politiskas niecības apzīmēšanai radās pēc Jūrmalas mēra vēlēšanu pirkšanas skandāla 2005.gadā. Kad neizdevās ievēlēt mēra amatā ieplānoto (jo vismaz viens no deputātiem «paņēma un uzmeta»), Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle telefonsarunā, ko bija noklausījies KNAB, ieteica balsot par «lielāko kretīnu» mēra vietnieka amatam.

«Lielākie kretīni» ir noderīgi, jo netraucē shēmot un zagt, taču daudz vērtīgāki šim mērķim ir «šofera dēli».

Termins «šofera dēls» parādījās 2009.gadā pēc cita Latvijā savulaik ietekmīga «oligarha», tolaik satiksmes ministra Aināra Šlesera lēmuma iekārtot liela valsts uzņēmuma valdē savas dienesta automašīnas šofera dēlu, kuram nebija nekādas šādam darbam vajadzīgās izglītības, kvalifikācijas un pieredzes. Šā patronāžas tipa darboņu svarīgākās īpašības ir apķērīgums, izdarīgums un lojalitāte saimniekam. Atšķirībā no «lielākajiem kretīniem», kuri ir labi tāpēc, ka nesaprot, kas notiek, «šofera dēli» ļoti labi saprot, kas viņiem jādara, un izpilda uzdoto. Taču par ministriem tādus neliek, un arī viņi paši dod priekšroku rosībai aizkulisēs.

Ministre Reizniece-Ozola nav ne aprobežota, ne nekompetenta, un turklāt arī nevairās publiski paust savus uzskatus, kā pienākas politiķei. Intervijā LTV viņa kārtējo reizi demonstrēja spēju loģiski spriest un sakarīgi runāt. Taču sarunas beigās pārliecinoši parādīja, ka tam patiesībā nav nozīmes, ja politiķa rīcībai nav morāles un tiesiskuma principu rāmja, bet valsts interešu vietā ir «saimnieka» vēlmes un novirzes.

Meitene ar Lemberga platformu

Intervijas lielākā daļa bija veltīta dažādu vairāk vai mazāk aktuālu Ekonomikas ministrijas darbu un tematu pārcilāšanai. Ministre raiti sprieda par gāzes tirgus liberalizāciju, par ātrajiem kredītiem, par mikrouzņēmumu nodokli. Piesauca arī «ģeopolitisko situāciju», kas liekot stiprināt Latvijas drošību, tai skaitā enerģētisko, un paturēt valsts kontrolē «kritisku infrastruktūras objektu» – optisko kabeļu tīklu -, ja tiktu lemts par “Lattelecom” un LMT apvienošanos.

Taču it kā loģiskā un saprotamā valodā izklāstītā ministres viedokļu ēka sarunas pēdējās minūtēs sabruka kā kāršu namiņš zem viņas neticami infantilajiem skaidrojumiem, kāpēc Latvija varēja nepievienoties eiro, kāpēc viņa iestājusies Aivara Lemberga partijā «Latvijai un Ventspilij» un kāpēc neesot «korekti» apspriest viņas ballēšanos ar Putina draugu «privātā pasākumā».

Intervētājs Gundars Rēders uzdeva jautājumu, kas droši vien mulsina daudzus, kuriem arī ir grūti savienot priekšstatu par «gudru un kompetentu» politiķi ar lēmumu iestāties Lemberga partijā, – vai viņai neradās «šaubas» par partijas līderi, zinot, ka prokuratūra viņam izvirzījusi apsūdzības smagos noziegumos, tai skaitā kukuļdošanā un noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanā?

Izrādās, «toreiz neradās gan, jo es biju jauna meitene, kura tikko bija sākusi strādāt Ventspils domē», un «uz kopējā viļņa un noskaņojuma es ar prieku iestājos «Latvijai un Ventspilij»», ministre paskaidroja. Apsteidzot loģisku papildjautājumu par savas jaunības rīcības vērtējumu tagad, Reizniece-Ozola turpināja: «Un nevienu brīdi neesmu to nožēlojusi. Jo tas man ir devis arī tādu labu platformu tālākām politiskām darbībām.»

Viņasprāt, partijas līderis Lembergs esot «vienkārši izcils» pilsētas vadītājs un «saimnieks». Bet Ģenerālprokuratūras apsūdzības viņam smagos noziegumus esot «blakus jautājums», par kuru nedomājot neviens no tiem, kuri strādā Lemberga «komandā». «Jauns cilvēks pirmajā darbavietā pēc augstskolas beigšanas… – domāju, ka ģenerālprokurors ir cilvēks, kurš vismazāk nodarbina viņa prātu, un līdzīgi bija arī man, protams.» «Vispār par to nedomāju,» viņa pielika kategoriski nepārliecinošu punktu šai pašas izvirzītajai Lemberga priecīgi pastulbo jauniešu teorijai.

Reizniece-Ozola spilgti ilustrē vadāma bezprincipu karjerista tipu, kam paša mērķi attaisno jebkādus sava «saimnieka» līdzekļus, noziedzīgus ieskaitot. Ne jau velti Lemberga jaunā superzvaigzne politikas kuluāros tiek minēta kā viņa favorīte premjerministres amatam, ja pašreizējā valdība kristu (iespējams, pēc darījuma par nākamo Valsts prezidentu). Intervijā ministre parādīja, ko šādā «saimnieka» interešu laukā ir vērtas viņas frāzes par «ģeopolitisko situāciju» un «valsts drošību».

Privātā ģeopolitika

Reizniece-Ozola bija kopā ar Lembergu prasījusi referendumu par Latvijas pievienošanos eiro un arī tagad šauboties, vai Latvijas iestāšanās eirozonā bija pareizais solis. «Mans viedoklis nav mainījies,» viņa paziņoja. «Vai tad kaut kas traģisks būtu noticis, ja mums nebūtu šobrīd eiro?»

Acīmredzot interviju noskatījies arī bijušais finanšu ministrs Andris Vilks. Viņš tviterī trešdien rakstīja: «Kad ar Dombrovski lūdzām ZZS atbalstu eiro, viņu acīs redzējām tukšumu un dolārus. Ko par to dosiet? Ļoti nesavtīgs valstiskums.» Un par pašreizējo ģeopolitisko situāciju, kurā, kā uzskata Reizniece-Ozola, ar Latviju ārpus eirozonas nebūtu noticis «nekas traks»: «Ja Latvija nobītos un vienīgā Baltijā neieviestu eiro, mēs atrastos Kremļa inspirētā baumu jūrā par lata devalvāciju un banku bankrotiem.»

Toties Ventspils «zaļais vīriņš» varētu ziņot Krievijas vēstniekam, ka viņš, nevis «NATO okupanti», kontrolē situāciju Latvijā. Un rīkot dzīres ar Kremļa oligarhiem.

Tikpat «ģeopolitiski» kā par eiro bija ministres skaidrojumi, kāpēc piedalījusies kopā ar vīru, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru Andri Ozolu valsts uzņēmuma «Latvijas dzelzceļš» valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa dzimšanas dienas bizantiski pompozajā svinēšanā Rundāles pilī pagājušajā nedēļā, kurā galvenais viesis bija «Krievijas dzelzceļa» prezidents Vladimirs Jakuņins.

Neesot korekti «detalizēti analizēt privāta pasākuma viesu sarakstu», viņa aizrādīja. «Tā ir Magoņa kunga un Jakuņina kunga partija, un es varu būt vērotāja, bet vērtēt, vai ir pareizi, ka viņš to partiju spēlē, nebūs korekti,» teica šahiste Reizniece-Ozola.

Magonis ir bandinieks Vladimira Putina sāktajā impērijas atjaunošanas «partijā», ko Latvijas valdības pārstāve Reizniece-Ozola mēģina iztēlot par privātu. Ukrainā šī politika izpaudusies kā Krimas aneksija un karš valsts austrumos ar tūkstošiem upuru, bet Latvijā pagaidām notiek tikai kā «hibrīdkarš» par Kremlim labvēlīgu valsts politiku. Spriežot pēc atsevišķu ministru runātā un arī darītā, rezultāts, šķiet, ir Kremlim labāks, nekā varētu spriest pēc Latvijas valdības oficiālajiem paziņojumiem.

Jakuņins ir tuvs Putina sabiedrotais kopš VDK laikiem un viens no galvenajiem Krievijas «antifašistiem» jeb impērijas atjaunošanas projekta ideologiem un īstenotājiem. Viņš ir «Svētā Andreja fonda» (jeb, kā to dēvē neoficiāli, «ortodoksālo čekistu ordeņa») un «Krievijas nacionālās slavas fonda» prezidents, kā arī fonda «Russkij mir» (Krievu pasaule) valdes loceklis un koordinē Kremlim draudzīgu partiju darbību Eiropā.

Pērn ASV iekļāva Jakuņinu «melnajā sarakstā» kopā ar vēl vairākiem Putinam īpaši pietuvinātiem Krievijas varenajiem. Vērst pret viņu sankcijas mēģināja arī Eiropas Savienība, taču tieši Latvijas politiķi un diplomāti to neļāva izdarīt.

(Satiksmes ministrs Anrijs Matīss septembrī uzstāja: «Tas ir Latvijas interesēs, lai «Krievijas dzelzceļš» netiktu iekļauts ES sankciju sarakstā.» Bet pēc balles Rundāles pilī, kurā Matīss arī dancoja, viņš ciniski skaidroja, ka Jakuņinam «nav nekādu ierobežojumu pārvietoties Eiropas Savienībā» un viņa ierašanās Latvijā esot attiecību ar Krieviju «labs rādītājs».)

«Kāpēc šobrīd jāuzdod arī tādi jautājumi par Jakuņina kungu?» nesaprot Reizniece-Ozola. Nudien, varbūt nebūtu korekti uzdot jautājumus par valsts ārpolitikas principiem un valsts drošību jaunai meitenei, kura par to «vispār nedomā». Taču viņa ir arī valdības ministre, un nopietni jābažījas, kādi var būt politiķes lēmumi, kurus viņa pieņem ar jūsmu par saimnieka Lemberga izcilību, vienaldzību pret iespējamajiem noziegumiem un neizpratni par Putina draugu bīstamību Latvijai.

 

Komentāri (86)

dzeris49 29.03.2015. 08.34

Ne pirmais, ne pēdējais Lemberga nopirktais politiķis.

ZZS vēlētājs ir vai nu absolūti neadrekvāts, un nesaprot, ko dara, balsodams par šo pilnībā korumpēto un sapuvušo Lemberga marionešu partiju, vai arī, līdzīgi, kā Ozola, tiesiskumu un princus politkā uzskat par ko absolūti lieku un nevajadzīgu, galvenais, lai ir “saimnieks”, kurš aī tiem ko atmet no sava galda.

Tas nekas, ka šis “saimnieks” dzīvo uz visas pārējās Latvijas rēķina, un gūst ienākumus absolūti no visa, kas notiek Ventspilī.

Un tas nekas, ja šis “saimnieks” uzstājas ar pilnīgi odioziem paziņojumiem par NATO, par “nekompetento” valdību ( atšķirībā no “kompetentā” Lemberga), kuri iet pilnīgā pretrunā ar valsts politiku, toties, atbilst Kremļa politikai, ka viņa tuvākais partneris, ar kura palīdzību tiek degradētas visas valsts institūcijas, ir SC, pr. Bērziņš, lielā mērā, arī ir šo divu spēku sadarbības rezultāts, nerunājot par Bickovicu, un daudzām sīkāka ranga amatpersonām, un ka politiskā vara viņam vajadzīga tikai tāpēc, lai konvertētu to naudā un tiesiskuma gtraušanā un parzitētu un visas Latvijas rēķina.

Tas viss ZZS elektorātu neintersē.

+40
-2
Atbildēt

10

    Ēriks > dzeris49 29.03.2015. 10.38

    Un ar ko euro atšķiras no rubļa?Cik atceros,toreiz tika izdalīti cik tur miljoni tumsonīgās tautas apgaismošanai,kur tie palika?Vienreiz Āboltiņa uztaisīja izbraukuma sesiju uz Sabili,lai pastāstītu par milzīgajiem ieguvumiem no euro ieviešanas,bet viņiem īsti neveicās,dabūja pa spārniem no vietējiem europretiniekiem,laikam īsti nebija sagatavojušies pretsparam un pārējo naudiņu noēda kūkās un izdzēra šampaniešos.Tauta kā bija, tā palika tumsonīga eurojautājumos…

    +1
    -22
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > dzeris49 29.03.2015. 10.56

    Džeri – kā Tev liekas – kāds labums ir no Tavām regulārām ZZS elektorāta noriešanām? Vai vii tapēc sāks balsot … hm par ko? Pat Vienotība Tev nav īsti laba (vismaz Āboltiņa). Tad kāda ir jēga no Taviem komentariem?

    Tu labāk taisi (atbalsti) tādu partiju, kas atbilst Taviem uzskatiem – tad vismaz kautkāda jēga būs no Tavas rakstīšanas. Tagad tikai tada vaimanoloģija Ozoliņa stilā sanāk – Latvijā viss slikti, failed state, laiks padoties Krievijai, jo visas partijas pro-Putiniskas.

    +4
    -19
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > dzeris49 29.03.2015. 10.44

    Kā gan var zaudēt darbu zemnieks?

    Ierados – Tev ir pilsētnieciski sabojāts priekšstats par dzīvi, Tu esi īsts proletārietis.

    Un kā gan zemnieku bizness ir saistits ar Krieviju? Nu labi – lielu daļu pārstrādātos produktus eksportēja uz Krieviju, bet ne jau katrs atsevišķs zemnieks, bet gan pilsētās esošie pārstrādātāji.

    +3
    -16
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > dzeris49 29.03.2015. 17.32

    nu un kā gan mežizstrāde un kokapstrāde varētu būt saistīta ar ZZS politiku? Nu labi – kokapstrāde ir liela mēra atkarīga no Krievijas kokmateriālu importa.

    Bet joprojam neredzu nekādu variantu, ka būtu iespējams caur mežistrādātaju/kokapstradātaju darbinieku ietkmešanu kautkā ZZS balsis savākt un kautko baigi ietekmēt.

    Tas uz ko es gribeju norādīt – laukos valsts un pašvaldības apmaksātu amatu ir ļoti maz – politiķiem tādas ietekmes šeit nav.

    Vienīgi – vietējie politiķi var ietekmēt kādus lielākus ražotājus, ja viņiem kādu atļauju (būvniecība utml) no pašvaldības vajag.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 29.03.2015. 14.57

    ierados! Piena pārstrāde un piena ražošana NAV viens un tas pats!

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 29.03.2015. 14.32

    Labi,ka vismaz kaut kur var saskatīt kaut ko pozitīvu.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    ierados > dzeris49 29.03.2015. 18.41

    >aivarsk. Esi apķērīgs, jo saprati, ka divi reiz divi nav tas pats kas divi plus divi. Apsveicu!

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > dzeris49 29.03.2015. 14.50

    Paklausies, avotiņ! Pirms demonstrē “kompetenci”. Pats esi pilsētnieks, ja uzskati, ka perifērijā, pirmkārt darbojas vieni zemnieki. Otrkārt, piena pārstrādes labu daļu nopirka krievi ar domu gatavo produkciju tirgot Krievijā. Vai domā, ka pienu ražo mežinieki, ko tecina to no alkšņiem? Perifērijā darbojas kokapstrāde, būvmatriālu ražotāji, lielsaimniecību apkalpošanas firmočkas u.c. Tā kā nevajag, pridurok vēl jo projām!

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 29.03.2015. 14.14

    Un kāda jēga no tavām regularām ZZS un Lemberga aizstāvības kampaņām, varbūt, stipendijas?

    Tad vēl to varētu saprast, kā var aizstāvēt Lembergu un ZZS tāpēc, ka tur var saskatīt ko pozitīvu ( valsts, nevis atsevišķas mazpilsētas vai uzņēmēja mērogā), man nav saprotams.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    ierados > dzeris49 29.03.2015. 10.03

    “ZZS vēlētājs ir vai nu absolūti neadrekvāts…”

    Var piekrist izteikumam vispārējo vēlēšanu tiesību kontekstā, taču. Manuprāt ZZS elektorāts ir visai specifisks, proti. Pirmkārt, tajā ietilpst perifērijas uzņēmēji, darba devēji, kuri ar zināmu personu palīdzību “sakārtojuši” savu biznesu, ka var samērā brīvi elpot. Acīmredzot, ievērojams faktors šajā sakarā, vismaz līdz šim, ir bizness ar Krieviju, kas nosaka pieņemt visas tās īpatnības un bezierunu pakļaušanos. Otrkārt, pie viņiem strādājošie darba ņēmēji, kuriem ir piekodināts, kā “brīvi” izvēlēties par ko balsot vēlēšanās. Kaut arī vēlēšanas ir aizklātas, nav sarežģīti izdomāt veidus kā nokontrolēt procesu, it sevišķi provincē, kur viens otru pazīst. Kurš grib zaudēt darbu laukos? Puzes lāčplēša rokās ir sviras, tā pati nauda un ielikteņi, lai šo situāciju padarītu pietiekoši stabilu. Viņš pat var atļauties turēt vienu otru trolli. Gan glupāku, gan gudrāku. Nav ko dzesēt muti, tāpat viss skaidrs. Štrunts pa visu, ka tik piķis nāk. Naudai nav tautības, kultūras, morāles, u.c., ko mēs gribētu lai būtu. Nav! Tāpēc viena dura pasaka: euro ne ar ko neatšķiras no rubļa.

    +23
    0
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 29.03.2015. 11.20

Ko tur daudz brīnīties, ka ZZS – am ir ti liels atbalsts Latvijas sabiedrībā, ja tik nevērīga nostāja pret valsts galvenajām vērtībām, kuru šobrīd demonstrē Dana Reizniece-Ozola, ir Latvijas visas ” pragmatiskās” un ” liberālās” ideoloģijas pamatā? Ja jau Latvijā var brīvi savu ” patiesību” sludināt gan Gpoņenko, Ždanoka un Ušakovs, tad kādēļ lai to nevarētu atļauties darīt Lembergs, vai ” šofera meita” Dana?

Latvijā nav novilkta strikta robeža starp ļauno un labo. Tā vietā Latvijas ” ideologi” nodarbojas ar mūsu valsts pamatvērtību apšaubīšanu un ” sava viedokļa” paušanu par pašsaprotamām lietām.

Ir jāsaprot, ka šajā ” šofera meitas” kontekstā pamatproblēma neslēpjas situācijā, kurā ļaudis piever acis uz jau simboliskajiem Lemberga miljoniem. Pamatproblēma slēpjas tur, ka ļaudis sāk neņemt vērā faktus, ka Lembergs klaji nostājas pret NATO klātbūtni Latvijā, bet ministre Ozola publiski apšauba eiro ieviešanas lietderību Latvijas doršības kontekstā. Un, kādēļ, lai ” zaļzemnieku” elektorāts tā nedarītu? Ne jau Lembergs vienīgais Latvijā lamā amerikāņus, un ne jau Ozola vienīgā ir tā, kura ” nesaprot”, kādēļ eiro ieviešana Latvijā bija tik nepieciešama.

Lembergs, prezidents Bērziņš, tagad Ozola – viņi visi šobrīd ir ” savās vietās” tikai tādēļ, ka mūsu valstī valda samiernieciska attieksme pret to ļaunumu, kuru Latvijā ērtības labad ir pieņemts dēvēt par izteiksmes brīvību. Kamēr kā ” izteiksmes brīvība” tiks uztverti mēģinājumi destabilizēt situāciju Latvijā, tikmēr arī normāla būs situācija, ka valsts ekonomikas ministre no LR ienaidnieka pozicijām sāk runāt par ar Latvijas drošību saistītām lietām.

Patiesībā visu manis augšminēto var uz uzrakstīt vienā teikumā, proti, – Latvijā ir jānodefinē atjaunotās LR ienaidnieks, un attiecīgi pret šo ienaidnieku arī jāizturas, un šādai būtu jābūt tai LR info telpai, kura veido Latvijā dzīvojošo ļaužu apziņu, viss ir pa visam vienkārši.

+27
-5
Atbildēt

12

    Ēriks > rinķī apkārt 29.03.2015. 12.23

    Tu varētu atgādināt,kāda ir eiro ieviešanas lietderība Latvijas drošības kontekstā,esmu piemirsis,kāda tā ir. Cik atceros no aptaujām,arī lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa nespēja saprast,kāpēc tas euro ir jāievieš,šaubos,vai viņi tagad to jau ir sapratuši.Tu taisies visus tos,kas nav sapratuši euro lietderību,pasludināt par Latvijas ienaidniekiem?Tādā gadījumā man gribētos par Latvijas ienaidnieku definēt tevi pašu.

    0
    -18
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 29.03.2015. 14.00

    Tā tas varētu būt,jo lats bija piesaistīts euro,bet kāpēc tā arī nevarēja palikt?Laiki mainās,paliktu iespēja atsaistīties no euro pie izdevīgiem apstākļiem .

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 29.03.2015. 13.41

    Vai kāds ir izteicis tādu piedāvājumu – ieviest Latvijā rubli?

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 29.03.2015. 11.27

    ——–rinķī apkārt Ko tur daudz brīnīties, ……

    ===============================================================================

    Brīnīties varēja 1990.g.4.maijā – tagad ozoliņiem&domburiešiem tikai “muļķi jālaiž”!

    https://www.youtube.com/watch?v=I82T-khXtF8

    A.Rubiks: Cienījamie deputāti! Šodien Augstākās padomes izlemšanai tiek piedāvāts dokuments, kam jāapgāž ar kājām gaisā visa republikas dzīve, tautas liktenis, katras ģimenes un katra cilvēka liktenis.

    Latvijas Republikas Augstākās Padomes pirmās sesijas 4. sēde,1990.g.4.maijā.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 29.03.2015. 19.49

    Vai visi ekonomisti domā tāpat?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 29.03.2015. 20.44

    Patiesībā visu manis augšminēto var uz uzrakstīt vienā teikumā, proti, – Latvijā ir jānodefinē atjaunotās LR ienaidnieks, un attiecīgi pret šo ienaidnieku arī jāizturas

    —————————

    Vai nu boļševiki, vai staļinisti, vai kremlini, vai putinieši. Jāizvēlas viens no variantiem.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 29.03.2015. 11.37

    ——-rinķī apkārt:”(..) – Latvijā ir jānodefinē atjaunotās LR ienaidnieks, un attiecīgi pret šo ienaidnieku arī jāizturas, un šādai būtu jābūt tai LR info telpai, kura veido Latvijā dzīvojošo ļaužu apziņu, viss ir pa visam vienkārši.”

    ===============================================================================

    “Elementāri, Vatson!” Viss ir vienkārši – atliek nostāties uz kājām, lai ar galvu varētu sākt domāt.

    http://spi1uk.itvnet.lv/upload/articles/32/326512/images/Majas-ar-kajam-gaisa-7.jpg

    A.Rubiks: Cienījamie deputāti! Šodien Augstākās padomes izlemšanai tiek piedāvāts dokuments, kam jāapgāž ar kājām gaisā visa republikas dzīve, tautas liktenis, katras ģimenes un katra cilvēka liktenis.

    Latvijas Republikas Augstākās Padomes pirmās sesijas 4. sēde,1990.g.4.maijā.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 29.03.2015. 12.39

    ——-

    Ja 4.maija projekts demokrātijas apvienošanai ar tirgu ir izgāzies, tad bez “tautas ienaidnieku” birku karināšanas neiztikt – nevienam tak’ maksāt par sastrādātajām muļķībām nav vēlmes:

    “Vērtējot mediju attieksmi pret valsti, politiķiem un partijām kopumā, es sliektos piekrist politologa Ivara Ijaba paustajam viedoklim: Latvijā daļai mediju ir nepietiekama izpratne par demokrātiju, pat naids pret to. Šie mediji nespēj pieņemt to, ka demokrātijā pastāv uzskatu daudzveidība, dažādas partijas ar pretējiem uzskatiem, kas var simpatizēt vai nepatikt, taču ar tiesībām pastāvēt. Būtībā tā ir nostāšanās pret viedokļu daudzveidību, kam vajadzētu būt mediju darbības pamatā.”

    ANDA ROŽUKALNE, mediju eksperte http://www.lvportals.lv/visi/viedokli/269896-anda-rozukalne-nekvalitativa-satura-laiki-medijos-beidzas/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    vvilums > rinķī apkārt 29.03.2015. 15.13

    Ēriks- lats bija piesaistīts euro,bet kāpēc tā arī nevarēja palikt?”

    Kaut vai tāpēc vien, ka “šis niķis” papildus prasītu apt.200 miljoni latus gadā no budžeta parāda procentu apmaksai.Nacionālās bibliotēkas vērtība, katru gadu kaut kam. Valstij tādas naudas nav, ja nu vienīgais Lembergs no “sazagtā” kaut cik atdotu. Par ģeopolitiku vispār nerunājot.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    vvilums > rinķī apkārt 29.03.2015. 13.23

    Tu uzskati,ka ieviešot rubli Latvijā būtu labāk? Ir 2015 gads un iet karš pie mums arī.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 29.03.2015. 13.53

    Ēriks. Neizplūstot -Šobrīd, kad Krievija ir kļuvusi par atklātu teroristu valsti, Latvijā ir iespējams tikai rublis, vai eiro. Un pat nav svarīgi, ka šāda nauda sauktos arī lats. Tas viss būtu deklaratīvi, jo LR ekonomikas vilkmi nevar salīdzināt kaut vai ar UK, kura var pastāvēt arī pati par sevi.

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

    vvilums > rinķī apkārt 29.03.2015. 13.59

    Kara apstākļos noraidot eiro nozīmē pievienoties rubļa zonai.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

Anna*Anna 29.03.2015. 01.06

Nu malači ZZS vēlētāji…. Donbasa Latvijā nebūs, latvieši paši valsti uz paplātes atdos krieviem!

+23
-4
Atbildēt

6

    Ēriks > Anna*Anna 29.03.2015. 13.50

    Savā runā par nepatiku pret svešu valstu karaspēka klātbūtni,Lembergs izteica neapmierinātību ar lēno valsts darbošanos enerģētikas diversifikācijā.Vai tas neskaitās?

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Anna*Anna 29.03.2015. 14.55

    vvilums

    _____________

    Kur tad DRO ir ko par NATO teikusi?

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Anna*Anna 29.03.2015. 13.09

    Šāds raksts tikai vairos simpātijas pret DRO! Diezgan muļķīgi uzbraucieni, piemēram par to pašu Jakuņinu – DRO uzaicina Magonis, kuram jubileja, blakus stāv Magoni kūrējošais ministrs no vienotības – Matīss, kuram NEKO NEPĀRMET par “ballēšanos ar Jakuņinu”!!!!????!!!!

    Kā tad tā???? Tas ir taisnīgi, godīgi, ka pat pašam Magonem neko nepārmet, bet piekarina citiem viesiem, lai tie komentē Magoņa viesu izvēli???!!!

    Kā ar citiem viesiem no vienotības tanī ballītē?

    Skaidrojums – DRO aizskārusi gazprominizatoru intereses sākot runāt par gāzes diversifikāciju, tāpēc savicka draugi – TEC2 kurinātāji no vienotības sākuši satraukties un šādus rakstus publicēt pusgadu pēc tam, kad DRO ir amatā! Ne tajā virzienā meitene šurī, laikam!?

    http://www.irir.lv/2015/3/20/ministre-pec-dabasgazes-tirgus-atversanas-latvijai-gazi-gatavs-piegadat-statoil

    +12
    -14
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Anna*Anna 29.03.2015. 18.15

    Kad no vienotības sāks ārā stāties pseido liberāļi un pseido konservatīvie?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    vvilums > Anna*Anna 29.03.2015. 15.23

    aivarsk

    Viņas partijas “fīrers” bieži vien ir pret. Pati ,ja klusē un nestājas ārā ,tad jau atbalsta.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    vvilums > Anna*Anna 29.03.2015. 13.35

    aivarsk

    Kas to lai zin ko šī eiro un NATO nīdēja vēl sastrādās gāzes diversifikācijas sakarā.

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu