Vācijas slimnīca: "Germanwings" katastrofā vainotais pilots neārstēja depresiju (papild.) • IR.lv

Vācijas slimnīca: “Germanwings” katastrofā vainotais pilots neārstēja depresiju (papild.)

27
Piemiņas zīme lidmašīnas katastrofā bojā gājušajiem. Foto: AFP/LETA

Avarējušās lidmašīnas pilots slēpis no darbavietas savu saslimšanu

Diseldorfas klīniskā universitātes slimnīca paziņojusi, ka “Germanwings” lidmašīnas katastrofā vainotais otrais pilots Andreass Lubics nav ārstējis depresiju. “Ziņas, ka Andreass L. šeit tika ārstēts no depresijas, ir kļūdainas,” pavēstījusi slimnīcas preses sekretāre.

Viņa neatklāja, kura slimnīcas nodaļa viņu ārstējusi, vienīgi sacīja, ka “tas bijis saistīts ar diagnozes noteikšanu”, ziņo LETA/AFP.

Lubica ārstēšana tika sākta februārī un viņa pēdējā vizīte pie ārsta bija 10.martā. Sīkāka informācija netiek publiskota tādēļ, ka to liedz Vācijas medicīnisko datu konfidencialitātes likumi.

Savukārt Vācijas Federālais aviācijas birojs pieprasījis aviosabiedrībai “Lufthansa” sniegt pieeju avarējušās “Germanwings” lidmašīnas otrā pilota Andreasa Lubica medicīniskajiem datiem.

Lubicu apsūdz par tīšu aviosabiedrības “Germanwings” lidmašīnas nogāšanu Francijas Alpos, kas nogalināja viņu līdz ar 149 citiem cilvēkiem. Šos datus pēc tam paredzēts nodot Francijas izmeklētājiem, pavēstījis biroja pārstāvis.

Lidsabiedrības „Germanwings” lainera katastrofas izmeklētāji apstiprinājuši aizdomas, ka lidmašīnas otrajam pilotam, kurš apzināti izraisīja lidmašīnas katastrofu, bija psihiskas problēmas, vēsta vācu medijs „Der Spiegel“.

Andreasa Lubica dzīvokļa vairāku stundu ilgā kratīšanā Diseldorfā izmeklētāji atraduši pierādījumus, ka pilots bijis psihiski slims. 

Izmeklētāji atraduši medicīniskus dokumentus, kas apliecina, ka pilots ārstējies no saslimšanas, presei paziņojusi prokuratūra. Izmeklētāji dzīvoklī atraduši gan jaunākus, gan vecākus dokumentus, un pat saplēstu slimības lapu, kas attiecās uz traģēdijas dienu.

Pēc izmeklētāju domām, Lubics savu saslimšanu slēpa gan no darba devēja, gan no profesionālās vides.

Jau ziņots, ka šonedēļ Francijas Alpos avarējušās lidmašīnas „Germanwings” pilots Andreass Lubics, kuru uzskata par vainīgu katastrofā un 150 cilvēku nogalināšanā, aptuveni pusotru gadu ārstējies no depresijas pie psihiatra, vēsta vācu avīze „Bild”.

Avīzei to apstiprinājis lidsabiedrības „Lufthansa”, kurai pieder zemo cenu aviokompānija „Germanwings”, pārstāvis.

Lubics 2009.gadā meklēja psihiatrisku palīdzību, jo cieta no smagas depresijas, un vēl arvien saņēma mediķu palīdzību, vēsta laikraksts, atsaucoties uz Vācijas gaisa satiksmes drošības aģentūras dokumentiem. “Bild” ziņo, ka 28 gadus vecais Lubics saņēma regulāru privātu ārstēšanu.

“Germanwings” māteskompānijas “Lufthansa” izpilddirektors Karstens Špors atklāja, ka Lubics uz laiku pārtrauca pilotu apmācības, ko sāka 2008.gadā. Vēlāk Lubics turpināja mācības un izturēja visus pārbaudījumus. “Bild” ziņo, ka mācību pārtraukumā Lubics cietis no depresijas un nemiera lēkmēm.

Vācu medijs vēsta, ka Lubicam depresijas dēļ bijušas problēmas arī „Lufthansa” vasaras skolā, kas notika ASV pilsētā Fēniksā. Viņu pat uz laiku toreiz iekļāva to skolēnu sarakstā, kas nav spējīgi lidot. Viņš mācības pārtraucis arī lidotāju skolā Brēmenē.

Pēdējā laikā viņam tomēr tika dotas tiesības „lidot bez ierobežojumiem”, atzinis „Lufthansa” ģenerāldirektors Karstens Špors. 2013.gada septembrī Lubics sāka strādāt par pilotu „Germanwings” kompānijā un kopš tā laika bija nolidojis salīdzinoši maz stundu – 630.

Lubics un viņa vecāki dzīvoja Reinzemes-Pfalcas pilsētā Montabaurā, raksta „Der Spiegel”. Savukārt cits medijs „FAZ” raksta, ka ģimene 28 gadus vecajam puisim bijis labs pamats.

Savu sapni lidot viņš īstenoja Vestervaldes gaisa sporta klubā, kura biedrs viņš bija. Kluba biedrs Pēters Rukers atceras Lubicu kā draudzīgu, jautru un „dažkārt arī klusu”. Lubicam bijuši draugi, viņš nebūt nav bijis vientuļnieks, par kuriem tagad spriež, ka tie ir ar noslieci uz teroraktiem. Viņa bijušais kolēģis teic, ka nespēj izskaidrot notikušo: „Tas vienkārši nav iespējams, ja vien viņš netika apmācīts Al-Qaida.”

Tikmēr citi vācu mediji ziņo, ka baumas par otrā pilota atstāto atvadu vēstuli nav apstiprinājušās. Prokuratūra piektdienas naktī pārmeklēja Lubica Diseldorfas dzīvokli un informāciju par šā nozieguma iemesliem meklēs pilota personiskajos dokumentos. Pārmeklēta arī Lubica vecāku dzīvesvieta Montabaurā. Laikraksts vēsta, ka Lubica datus vispirms izpētīs Vācijas eksperti, bet pēc tam tie tiks nodoti Francijas izmeklētājiem.

Aviokompānijas “Germanwings” pasažieru lidmašīnas “Airbus A320” katastrofas vietā turpinās otras “melnās kastes” meklēšana un tiek vākti DNS paraugi, kas varētu ļaut identificēt bojāgājušos.

Policijas pārstāvis norādīja, ka vispirms tiek vāktas ķermeņu daļas un DNS paraugi, bet tikai pēc tam lidmašīnas atlūzas.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (27)

aivarsk 27.03.2015. 21.39

Labāk jau būtu ārstējis!

+3
0
Atbildēt

0

Pēteris Ūdris 28.03.2015. 20.13

Kāedas pieminējums varbūt arī ir atslēga. Varbūt diagnoze patiesībā saucas “islāms”? Kur tas puišelis bija pazudis pa starpu? Varbūt kādā mošejā? Iespēja nogalināt 149 neticīgos un ieiet pa taisno debesu valstībā var būt labs līdzeklis pret depresiju. Un viegli iegūstams, ja starp Eiropas pamatvērtībām nav kristietība.

+1
0
Atbildēt

1

    v_rostins > Pēteris Ūdris 28.03.2015. 22.28

    Pēteris Ūdris

    Un viegli iegūstams, ja starp Eiropas pamatvērtībām nav kristietība.

    ______________

    Pietiktu jau ar kristīgām vērtībām, kas kremļa maukām Satversmes preambulā izsauca nelabumu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Silvija 28.03.2015. 10.07

Var but bija kaada nopluude, pilots salima uz nolaisanas stures. Tik klaiga par kadu tur depresiju. Saada versija ir loti izdeviga.Labi atmazgaajas ! Citu pilotu versijas netiek iztaujaatas.

+1
-2
Atbildēt

2

    agrunte > Silvija 28.03.2015. 11.02

    Tas nevar būt, jo tad citi varētu atvērt durvis. Viņam atkārtoti, ik pa 30 sekundēm, bija jāspiež uz “Lock” podziņu, lai durvis paliktu nobloķētas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Silvija 28.03.2015. 13.00

    autopilota režīmā stūre vispār nereaģē. par to jau inženieri ir padomājuši. Pilots nevarēja aizmigt uz stūres un pie reizes nobloķēt durvis. Pārāk daudz sakritību.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu