Gints Grūbe atkāpjas no NEPLP padomes locekļa amata • IR.lv

Gints Grūbe atkāpjas no NEPLP padomes locekļa amata

22
Gints Grūbe. Foto: Ieva Lūka, LETA

Grūbe pamet amatu NEPLP, jo esot saņēmis piedāvājumus piedalīties vairākos radošo filmu projektos

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Gints Grūbe atkāpies no amata.

Par Grūbes lēmumu ceturtdien informēti pārējie padomes locekļi. Kā aģentūru LETA informēja NEPLP pārstāve Agnese Berga, atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam NEPLP par Ginta Grūbes atlūgumu informēs Saeimu.

Kā skaidro Grūbe, viņš saņēmis piedāvājumu tuvākā gada laikā piedalīties vairākos lielos radošos filmu projektos, tādēļ, neredzot iespējas radošā darba savienošanai ar NEPLP locekļa pienākumiem, nolēmis pārtraukt savu darbību NEPLP locekļa amatā.

“Tā kā manā pārziņā NEPLP bija Latvijas Televīzijas (LTV) kuratora pienākumi, esmu gandarīts par paveikto un par LTV sākto izaugsmi satura un kvalitātes līdera virzienā. Tāpat sabiedrisko mediju attīstības koncepcija, kas ietvēra gan pašreizējās situācijas izpēti, gan ārvalstu pieredzes apkopojumu un plaša mēroga ekspertīzi, ir nopietnākais dokuments un pētījums, kāds Latvijā par sabiedriskajiem medijiem tapis un uz kā tiek balstīta sabiedrisko mediju attīstība tuvākajā nākotnē, un ceru, ka turpmāk radīsies politiskā griba to realizēt,” norāda Grūbe.

Grūbe pastāstīja, ka atlūgumu NEPLP vadītājam Aināram Dimantam iesniedzis pagājušajā nedēļā. Par to, kad tiks pārtrauktas darba attiecības, jālemj Saeimai. Grūbe cer, ka tas varētu tapt zināms jau nākamnedēļ.

Viņš skaidroja, ka pamet amatu NEPLP, jo ir saņēmis piedāvājumus piedalīties spēlfilmas “Puika ar suni”, kā arī spēlfilmas pēc Anšlava Eglīša romāna “Pansija pilī” tapšanā. Tāpat viņš piedalīsies dokumentālās filmas “Cilvēki no nekurienes”, kas ir bijušā VDK virsnieka Imanta Lešinska dzīvesstāsts, veidošanā.

Grūbe NEPLP bija atbildīgs par LTV pārraudzības nodrošināšanu, kā arī koordinēja sabiedriskā medija izveidi.

Jauns NEPLP kandidāts Grūbes vietā būs jāizvirza Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums paredz, ka Cilvēktiesību komisija izvirza NEPLP locekļu kandidātus, kuri atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem, konsultējoties ar biedrībām un nodibinājumiem, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā.

Par NEPLP kandidātu var izvirzīt Latvijas pilsoni, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā, kam ir augstākā izglītība, vismaz piecus gadus ilga profesionālā vai akadēmiskā pieredze plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā un laba reputācija. NEPLP loceklis nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona vai elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks. Tāpat NEPLP pārstāvis nevar būt sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta.

Ja kāds NEPLP loceklis atstāj amatu pēc paša vēlēšanās, tad Saeimai viņš jāatbrīvo no amata.

Grūbe NEPLP tika iecelts 2012.gadā. Šim amatam viņu izvirzīja Latvijas Žurnālistu asociācija.

 

Komentāri (22)

Absints 26.03.2015. 17.38

Domāju ka Grūbe saredzēja NEPLP absurdumu. Manās acīs viņš ir atguvis cieņu. Fakts ir tāds, ka NEPLP darbojas pa tukšo, aizsedzoties ar demokrātijas lozungiem. NEPLP ir līdzīga IZM, kas nu jau 25 gadus pastāv, bet neko pozitīvu nav izdarījusi. Skaļi atskaņoti demokrātijas lozungi, kas tālu skan. Un viss.

Tā vietā ,lai reāli pretī stāvētu Krievijas propagandai, reāli pret to cīnītos, organizētu un kontrolētu medijus, NEPLP nodarbojas ar mākoņu stumdīšanu, ik pa brīdim izsaucot “LSM”, “LSM”! Tur jau no paša sākuma tas koncepts ir aizgājis greizi, nu jau neizmainīsi… Ja kādu cilvēku uzmācīgi vajā kāda ideja, tad to sauc par šizofrēniju, Kā to sauc tad, ja skarta ir vesela organizācija?

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu