Ceturtdien un piektdien "K.Suns" notiks kino projektu prezentācijas • IR.lv

Ceturtdien un piektdien “K.Suns” notiks kino projektu prezentācijas

26
Piektdien konkursa prezentācijas noslēgs režisore Laila Pakalniņa, kura pastāstīs par savu projektu "Čau, Rasma!" Foto Krists Spruksts, LETA

Noklausīties kinorežisoru prezentācijas var ikviens. Ceturtdien – spēlfilmu un animācijas filmu pieteikumi, piektdien – dokumentālās filmas

Ceturtdien, 26.martā un rīt, 27.martā, sākot no plkst.9.30, kinoteātrī “K.Suns” notiks Nacionālā kino centra (NKC) filmu ražošanas projektu konkursa prezentācijas, kuras būs pieejamas ikvienam interesentam, raksta aģentūra LETA. 

Ceturtdien būs iespējams novērtēt spēlfilmu un animācijas filmu pieteikumus, bet rīt – dokumentālās filmas. Spēlfilmu vidū tiks prezentēta Māra Martinsona studijā “Krukfilms” topošā filma “Maģiskais kimono”, Vara Braslas projekts “Atvari”, kas pārstāv studiju “F.O.R.M.A”, kā arī Roberta Kļimoviča darbs “Nasta”, pie kura strādā studijā “Videoatmiņa”. Sacenšoties par NKC finansējumu, prezentāciju piedzīvos arī Staņislava Tokalova studijā “Ego Media” īstenotais projekts “Tas, ko viņi neredz”, Aika Karapetjana studijā “Lokomatīve” topošā filma “Pirmdzimtais”, Jāņa Norda studijā “Tasse Film” topošais darbs “Ar putām uz lūpām”, Jevgēņija Paškēviča studijā “Nida Filma” topošā filma “Ko zina klusā Gerda” un Jura Poškus studijā “Fa Filma” īstenotā “Saule spīd 24 stundas”. 

“Animācijas brigāde” piedāvās ieskatu vairākās animācijas filmās. Konkursā piedalās režisora Ēvalda Lāča “Kurmis un bullis”, režisora Jāņa Cimmermaņa “Statuja – Avārijas Brigāde Eiropā” un “Meistara slepenā dzīve”, kā arī režisores Daces Rīdūzes “Raibā vasara”. Animācijas filmu konkursā tiks vērtēta arī studijā “Rija” topošā režisora Reiņa Kalnaeļļa filma “Dziedošās vistas neticamie piedzīvojumi”, studija “Lokomotīve” īstenotais Nila Skapāna projekts “Brilles, studijā “Air Productions” topošais Kārļa Vītola darbs “Mīnotaurs”, studijas “Atom Art” un režisora Edmunda Jansona projekts “Bize un Neguļa”, kā arī studijā “Ego Media” topošais Ilzes Burkovskas-Jacobsenas un Tronda Jacobsena projekts “Mans mīļākais karš”. 

Dokumentālo filmu vidū ir 18 filmu projekti. Režisori Ivars Zviedris un Andris Kalnozols prezentēs projektu “Zāģeri”, Jānis Eglītis un Arta Biseniece – studijā “Air Productions” topošo darbu “Smiļģa gars”, bet Māris Putniņš – projektu “Kokgriezējs”. Par finansējumu dokumentālo filmu starpā sacentīsies arī studijā “Clio Works” topošais Guļbanu Uketaikizi darbs “Vera” un studijā “Ego media” topošais Vitālija Manska projekts “Radinieki (Ukrainas krīze, mana ģimene un es)”. Savu ieceri par filmu “Melleņu gari” prezentēs arī režisore Astra Zoldnere, par topošo projektu “Brāļi Dambergi” stāstīs režisors Didzis Eglītis, bet par darbu “Pāris” – Aija Bley. Tiks prezentēts arī studijā “Platforma” topošais režisoru Arņa Kursīša un Ingas Prauliņas kopdarbs “Lielais notikums”, prezentāciju piedzīvos arī studijā “Vivat” topošais Anda Miziša darbs “Mantinieki”, kā arī “Mistrus Media” īstenotais režisoru Jāka Kilmi un Ginta Grūbes kopdarbs “Cilvēki no nekurienes”. Savu projektu “Zigfrīds” prezentēs arī režisore Dzintra Geka, par savu “Jura Podnieka studijā” topošo darbu “Es gribētu būt aplis” pastāstīs Roberts Rubīns, bet savu ieceri par filmu “Tev, Rūķi!” pārstāve Liene Laviņa-Kalnaella. Māris Maskalāns prezentēs savu “Vides filmu studijā” topošo projektu “Maita”, Jurģis Tūbelis – savu studijā “Fly For Film” īstenoto projektu “Par vectēviem”, Jānis Ozoliņš-Ozols – savu studijā “Rija” topošo darbu “Laimīgā zeme”. Konkursa prezentācijas noslēgs režisore Laila Pakalniņa, kura pastāstīs par savu projektu “Čau, Rasma!”. 

Animācijas filmu projektus vērtēs eksperti Anna Veilande Kustikova, Bruno Aščuks un NKC pārstāve Kristīne Matīsa, spēlfilmu projektus – Pēteris Krilovs, Atis Amoliņš un NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis, savukārt dokumentālo filmu projektus – Daira Āboliņa, Dāvis Sīmanis un NKC pārstāve Kristīne Matīsa. 

Jau otro gadu projektu vērtēšanā piedalās arī īpaši pieaicināti sabiedrības pārstāvji, kas vērtē projektu aktualitāti un nozīmību Latvijas filmu skatītājiem. Šogad NKC konkursā konsultatīvie pārstāvji ir televīzijas producente un redaktore Arta Ģiga, kuru izvirzījusi Latvijas Žurnālistu asociācija, sociālo zinātņu maģistre Jekaterina Kalēja, kuru izvirzījusi Latvijas Universitātes Antropoloģijas katedra, kā arī kinoblogere un Latvijas Kultūras akadēmijas studente Dārta Ceriņa, kuru izvirzījis kinoteātris “Splendid Palace”. 

Konkursā plānots atbalstīt ne mazāk kā divus spēlfilmu projektus, ne mazāk kā trīs dokumentālās filmas un ne mazāk kā četras animācijas filmas. Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 9.aprīlim.

Vairāk informācijas NKC mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu