Čepānis: Latvijas uzņēmēji prasa pārāk lielas magaričas • IR.lv

Čepānis: Latvijas uzņēmēji prasa pārāk lielas magaričas

21
Latvijas - Baltkrievijas ekonomisko sakaru veicināšanas biedrības priekšsēdētājs Alfrēds Čepānis. Foto: Lita Krone, LETA

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs gājis pie prezidenta prasīt atbalstu kālija sāls kravām caur Ventspils ostu

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs un politiķis Alfrēds Čepānis no Valsts prezidenta kancelejas tā arī nav sagaidījis galīgo atbildi par Baltkrievijas kālija sāls kravu eksportu caur Ventspili. To viņš stāsta intervijā “Latvijas Avīzei”, kas publicēta ceturtdien. Čepānis arī izsaka pieņēmumu, ka Latvijas uzņēmējiem nesokas bizness ar Baltkrieviju tāpēc, ka mūsu pusē prasot pārāk lielus kukuļus jeb “magaričas”.

Čepānis jau ilgāku laiku pēc aiziešanas no aktīvās politikas uztur Latvijas biznesa sakarus ar Baltkrieviju, viņš ir Latvijas – Baltkrievijas ekonomisko sakaru veicināšanas biedrības priekšsēdētājs. Intervijā viņš stāsta, ka valsts ne pārāk vēlas tuvināt biznesa attiecības ar diktatora Aleksandra Lukašenko vadīto valsti.

“Savulaik pat gāju pie prezidenta Andra Bērziņa, vedinādams, ka varētu nokārtot plašāku kālija sāls kravu eksportu caur Ventspili. Viņš tā kā piekrita, ka tas būtu lietderīgi, lai es braucot – ne jau par politiku, bet tīri par biznesu runājot. Biju kā spārnos, bet no prezidenta kancelejas gaidīju, gaidīju galīgo atbildi – tā arī nesagaidīju,” stāsta Čepānis.

Intervētāji viņam atgādina, ka ekspremjers Andris Šķēle kopā ar Bērziņa padomnieku Aivi Roni gan pabija Baltkrievijā, biznesa sakarus dibinot. Pērnā gada oktobra vidū Ronis ar Šķēli Baltkrievijā diskutējuši par valstu divpusējo sadarbību, vēstīja Baltkrievijas ziņu portāls “BelTA”. Pēc šā pretrunīgā komandējuma ekonomikas padomnieka amatu prezidenta kancelejā zaudēja Ronis.

Runīgais Čepānis intervijā LA arī liek cerības uz Lukašenko vizīti maijā Latvijā, jo Latvija no attiecību uzlabošanas ar Baltkrieviju būs ieguvēja. “Baltkrievijai 25 miljoni tonnu eksporta preču katru gadu ir līdz jūrai jādabū,” saka Čepānis.

Viņš arī izstāsta kādu gadījumu ANO Ģenerālajā asmablejā, par kuru šogad “4.maija deputātu kluba” biedriem, ar kuriem pats savulaik kopā balsojis par Neatkarības deklarāciju, pastāstījis prezidents Bērziņš. Pēc Čepāņa atstāsta, Bērziņš asamblejā iepazinies ar baltkrievu premjeru, kurš gan tagad vairs neesot amatā. “Kad abi vīri pūlējušies skaidrot, kāpēc ar lietuviešiem baltkrieviem izdodas labāk kārtot lietas nekā ar latviešiem, Mjasņikovičs atteicis, ka Latvijas uzņēmēji prasot tādas magaričas, par ko Baltkrievijā varot dabūt mūža ieslodzījumu. Tāpēc kontakti nevedoties,” stāsta Čepānis.

 

Komentāri (21)

Ebenemezers-3 26.03.2015. 15.20

nepareizi riikojies , kaa vecs partijas buks buutu griezies pie ventspils ķeizara pa taisno nevis caur nejeegu , business buutu aizgaajis , bet magaričas lembe zin kaa kaartiigi paņemt , teju doļaa paprasiitos, nuja gribeeji pa freijo , caur beerziņu , bet tas ir lemtnespeejiigs šajaa gadiijumaa.

+4
0
Atbildēt

1

    Ebenemezers-3 > 26.03.2015. 16.02

    lembem jau lielo magariču deeļ aizgrieza naftas trubu …

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu