VIDEO: "Dragoon Ride" maršs Latvijā • IR.lv

VIDEO: “Dragoon Ride” maršs Latvijā

38
"Dragoon Ride" maršs brauc cauri Liepupei. Foto: EPA/LETA

Premjere: Cilvēkiem ir jāsaprot, ka mēs esam drošībā

Cilvēkiem ir jāsaprot, ka mēs esam drošībā, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” uzsvēra Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Tā premjere komentēja arvien biežāk notiekošo militārās tehnikas vienību pārvietošanos Latvijas teritorijā.

“Cilvēkiem ir jāsaprot, ka mēs esam drošībā un šī tehnika kādu laiku acīmredzot būs, mums ir jāpierod. Manuprāt, cilvēki redz, ka šeit ir, kas mūs aizsargā, un valdība kopā ar sabiedrotajiem dara visu, lai nodrošinātu drošību,” sacīja premjerministre.

Latviju šajā nedēļas nogalē šķērsoja vairāk nekā 40 dažāda veida militārās tehnikas vienību, tai skaitā 20 bruņumašīnas “Stryker”, kas ASV 2.kavalērijas pulka mācību maršā “Dragoon Ride” no Igaunijas dosies uz Vāciju.

Pirmdien “Dragoon Ride” ieradās Polijā, kur divu dienu laikā maršs izbrauks cauri teritorijai. Pēc vietējo mediju ziņām, tās būs divas bruņutransporta kolonas – ap 90 militārās tehnikas vienības.

ASV vēstniecība Latvijā sagatavojusi “Dragoon Ride” apskatu no Igaunijas robežas līdz Iecavas vidusskolai, kas notika no 21. līdz 22.martam.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu