Laikraksts: Ņemcovs nogalināts atriebībā par sankcijām pret Krieviju • IR.lv

Laikraksts: Ņemcovs nogalināts atriebībā par sankcijām pret Krieviju

25
Borisa Ņemcova slepkavības vietā netālu no Kremļa. Foto: EPA/LETA

Opozīcijas politiķis ASV nodrošinājis informāciju par sankciju sarakstā iekļaujamiem

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības iemesls varētu būt bijusi viņa sadarbība ar ASV sankciju saraksta sagatavošanā pret Krieviju, vēsta vācu avīze „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“.

Avīze svētdien nākusi klajā ar šo jauno Ņemcova slepkavības versiju. Atsaucoties uz avotiem specdienestos, avīze raksta, ka Ņemcovs, sagatavojot ASV sankciju sarakstu par Krievijas vadošajiem politiķiem un uzņēmējiem pēc Krimas aneksijas 2014.gada martā, dalījies ar informāciju.

Krievijas opozicionārs Vladimirs Milovs šādu versiju uzskata par ticamu. Pēc viņa domām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņa domubiedri nav gaidījuši, ka sankcijas tik stipri skars Krievijas finanšu sektoru. „Viņi jau sen uzskatīja Ņemcovu par personīgi vainīgu, ka sankcijas tika ieviestas tieši tik stingrā formā,” teicis Milovs.

Turklāt Ņemcovs sadarbojies ar ASV arī tā saucamā Magņitska saraksta izveidošanā, kas tika pieņemts 2012.gadā. Kā raksta vācu avīze, 2014.gadā politiķis ticies ar ASV senatoriem republikāņiem Džonu Makeinu un Ronu Džonsonu. Tikšanās laikā Ņemcovs senatoriem iesniedzis 13 Krievijas pilsoņu sarakstu, kas būtu jāiekļauj paplašinātā sankciju sarakstā – tur bijuši arī Putinam pietuvāti ļaudis.

Kā vēsta medijs, Ņemcova darbību finansējis ASV miljardieris Džordžs Soross.

 

Komentāri (25)

Ebenemezers-3 23.03.2015. 10.47

lembem dikti patiik Soross ,cauri vien to piesauc, jo tas esot vainiigs arii pie viņa piemekleetajaam nelaimeem smago noziegumu sakaraa , Tas Soross ir viens vella pilns vecis , šitaa uzklupt nelaimiigajiem valsts apzadzeejiem.

+13
-3
Atbildēt

6

dzeris49 23.03.2015. 10.57

Lembergs pēc mentalitātes un zaglīguma pakāpes tāds pats Putins vien ir, tikai, mazāka mēroga, kāds tur brīnums, ka abiem Soross ienaidnieks, Soross ir atklātas sabiedrības un caurspīdīgas valsts pārvaldes un politikas atbalstītājs, Lemberga, Putina, un visu pārējo diktatoriņu un korupcionāru ļaunākais murgs.

+10
-2
Atbildēt

1

    v_rostins > dzeris49 23.03.2015. 17.28

    dzeris49

    Lembis cenšās paslēpties aiz starptautiskā finansu meganoziedznieka, Šoroša, platās muguras, sīkāki kaitnieki, kremļa atsūkātāji: Zatļers, Dobrovskis un parējās ZRP(v) kremļjaģas, aiz Lemberga.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

dullaisdauka 23.03.2015. 11.04

Man liekas, ka ir absolūti nevajadzīgi meklēt iemeslus, kālab Ņemcovs tika nošauts, bet norādīt uz “autoriem”, bet tie sēž Kremlī un pret tiem nav pat sankcijas noteiktas.

+6
-1
Atbildēt

1

    andrejs > dullaisdauka 23.03.2015. 13.49

    Versija, kas tagad publicēta, varētu patikt lielākai daļai krievu. Apstiprināts, Ņemcovs – pindosu aģents. Saņēma, ko pelnījis.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu