Piektdien Lielajā Ģildē koncerts "Ceļojums uz Ameriku" • IR.lv

Piektdien Lielajā Ģildē koncerts “Ceļojums uz Ameriku”

29
Publicitātes attēls

Piedalās Nacionālais simfoniskais orķestris, igauņu diriģents Risto Josts un vijolnieks Sandis Šteinbergs

Piektdien, 6. martā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) igauņu diriģenta Risto Josta vadībā aicina iepazīt 20. gadsimta ASV komponistu radošo rokrakstu programmā “Ceļojums uz Ameriku”, informē orķestra pārstāve Kristīne Kutuzova.  Solists – LNSO I vijoļu grupas koncertmeistars Sandis Šteinbergs. 

Skanēs 20. gadsimta ASV klasiskās mūzikas milžu – Leonarda Bernsteina, Čārlza Aivsa un Ārona Koplenda mūzika. Mūzikas izlasē iekļauta sengrieķu dzīrēm piederīgā “Serenāde”, orķestra virtuozitātes izaicinātājs “Kandids”, atmiņas par Amerikas pilsoņkara cīņām “Trīs vietās Jaunanglijā” un azartiski piedzīvojumi Meksikā El Salón México. 

Vijolnieks Sandis Šteinbergs no 1996. līdz 2012. gadam bija orķestra “Kremerata Baltica” koncertmeistars un joprojām kā viesmākslinieks piedalās dažādos šā orķestra projektos. Būdams aktīvs kamermūzikas interprets, Sandis jau vairāk nekā 20 gadu ir viens no klavieru kvarteta RIX mūziķiem. 

Programmā “Ceļojums uz Ameriku” LNSO satiksies ar diriģentu Risto Jostu, kurš tiek uzskatīts par vienu no šābrīža redzamākajiem igauņu jaunajiem diriģentiem. Risto ir Igaunijas Nacionālās operas diriģents, Tallinas kamerorķestra galvenais diriģents un Nīderlandes kamerkora galvenais diriģents. 

Vairāk informācijas orķestra mājas lapā

Biļetes cena 10 – 30 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu