Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" jauna operete "Jautrā atraitne" • IR.lv

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” jauna operete “Jautrā atraitne”

32
Izrādē piedalās arī trīs tenori. Ojāra Jansona foto

Galvenās slomas atveido Sonora Vaice vai Anta Jankovska un Ingus Pētersons vai Nauris Indzeris

Svētdien, 1.martā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” pirmizrādi piedzīvoja Franča Lehāra operetes “Jautrā atraitne” jauniestudējums, raksta aģentūra LETA. Izrādes režisors Jānis Kaijaks. Galvenajā lomā Sonora Vaice vai Itālijā mītošā latviešu izcelsmes māksliniece Anta Jankovska.

Operete pirmizrādi piedzīvojusi 1905.gadā Vīnes operā. “Jautrā atraitne” bijusi pirmā Lehāra veidotā operete – līdz tam viņš sarakstījis dažas ne pārāk veiksmīgas operas.

Konkrētajam iestudējumam ir tapis jauns libreta tulkojums no vācu valodā rakstītā oriģināla. Šo darbu paveikusi dzejniece Amanda Aizpuriete. “Mums bija svarīgi atgriezties pie oriģinālā pirmavota. Iepriekšējie operetes iestudētāji izmantojuši padomju laikos pārstrādāto libretu, kurā ir manāmas nobīdes no oriģināla, piemēram, dažādi padomiskā garā pārveidoti joki u.tml.,” stāstīja režisors Jānis Kaijaks. 

“Jautrajā atraitnē” darbosies tikai viens aktieris – Jānis Kirmuška vai Zigurds Neimanis. Pārējās lomas ir rakstītas solistiem, kas izrādē gan dziedās, gan dejos, gan arī runās. Galveno sieviešu lomu – Hannu Gavarī – atveidos Sonora Vaice vai Itālijā mītošā latviešu izcelsmes māksliniece Anta Jankovska, kas Latvijas publikas priekšā kā soliste uzstāsies 15.marta izrādē. Jankovska ir mācījusies baletu un trīs gadus strādājusi par balerīnu Latvijas Nacionālajā operā, bet patlaban pievērsusies dziedāšanai. Galveno vīriešu lomu – Danilo – atveidos Ingus Pētersons vai Nauris Indzeris. Operetē uz vienas skatuves būs redzami Trīs tenori, Jolanta Strikaite, Dainis Skutelis, Inese Jasmane-Rūrāne, Inguna Švāne, Andris Lapiņš, Imants Erdmans, koris, dejotāji un orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā. 

Izrādes horeogrāfs ir Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Ivars Noviks. Kostīmus izrādei veidojusi Jurate Jurjāne-Silakaktiņa. 

Nākamās operetes izrādes paredzētas 8.martā plkst.17 un 15.martā plkst.18. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu