Veidos LTV trešo programmu krievu valodā (papild.) • IR.lv

Veidos LTV trešo programmu krievu valodā (papild.)

15
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Apraides teritorija būs visa Latvija ar reģionālo logu uz Latgali

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien sēdē pieņēma lēmumu par valsts SIA “Latvijas Televīzija” (LTV) trešās programmas krievu valodā izveidi, aģentūru LETA informē padomē. 

Plānots, ka LTV trešā programma būs pieejama 2016.gada otrajā pusē un tās saturs tiks veidots krievu valodā, apraides teritorija būs visa Latvija. Vienlaicīgi iecerēts, ka tiek veidots “reģionālais logs” – reģionāli/vietēji veidota satura rādīšana Latgales iedzīvotājiem.

NEPLP vadītājs Ainārs Dimants aģentūrai LETA atteicās sniegt plašāku informāciju par jaunā kanāla izveides izmaksām, saturu un darbinieku skaitu, aizbildinoties, ka tā patlaban ir informācija dienesta vajadzībām, kā arī informācija ir daļēji komerciāla.

Dimants uzsvēra, ka NEPLP šodien pieņēma konceptuālu lēmumu par LTV trešās programmas krievu valodā izveidi, bet nākamais lēmums ir jāpieņem valdībai. Pēc Dimanta teiktā, NEPLP valdību ar jaunās programmas koncepciju varētu iepazīstināt mēneša laikā.

Šodienas sēdē NEPLP arī apstiprināja SIA “Vidzemes televīzija” programmas “Re:TV” sabiedriskā pasūtījuma daļas izpildi šā gada februārī. Saskaņā ar iesniegto tāmi un darbu pieņemšanas un nodošanas aktu veiktie darbi tiks kompensēti kopumā 27 506 eiro apmērā.

Komentāri (15)

andrejs 19.03.2015. 17.23

Sveštautiešu integrācija uz krievu valodas bāzes rullē.

Kā teica viens laimīgais TUA ieguvējs – paldies Latvijas valstij par pilnvērtīgas krievvalodiskas vides uzturēšanu.

+11
-3
Atbildēt

0

Magnijs 19.03.2015. 21.07

Ļoti jauki, bet, lai uz tā rēķina nemazinātos latviešu valodas pozīcijas, valsts iestādēs ir jāizbeidz apkalpot klientus krievu valodā. Tas ir jādara vai nu latviski, vai, ja klients ir ārzemnieks un latviski neprot, angliski.

+6
0
Atbildēt

1

west 19.03.2015. 19.49

Cerams. ka kādam ienāks pratā arī aptaujāt potenciālo auditoriju – ko tā vismaz aptuveni grib redzēt šājā kanālā. Citādi uzradīsies atkal kāds īpaši nacionāli norūpējies kadrs, vai siles birokrāts un mēģinās visus krievus piespiest mīlēt Raini ar varu.

Naudu vajag koncentrēt informatīvajos, ziņu un diskusiju raidījunos. Arī sakarīgas dokumentālās filmas var iztulkot krieviski. Ar vienu vārdu sakot – TV politikai ir jābūt kā Krievijas informatīvā kara neitralizētājai.

Visus tingeltangeļus, LV ru.”Poļe čudes” variantus un tamlīdzīgu “izklaidi” var jau savlaicīgi izmest miskastē un norakstīt zaudējumos. Sacensties ar Krievijas budžeta finansētiem masu izklaides – debilizācijas raidījumiem nav nekādu iespēu. Piedāvāt Latvijas krievu auditorijai patiesību gan varam un tas atsver visus propagandas rubļu miljardus.

Ja kādam nav skaidrs, kā izskatās un izklausās normālu cilvēku saruna ar krievu auditoriju, lai paklausās un paskatās “Eho Moskvi”, vai “Dožģ”.

Kaut gan par to, ka mūsu politbiznesmeņi un birokrāti visu sačakarēs, gandrīz nekādu šaubu nav.

+8
-2
Atbildēt

1

    locus > west 20.03.2015. 13.55

    Jā, kā man patīk šī nostāja – piedāvāsim krievu auditorijai….. Latvija – milionu valsts, Latvija radīs raidījumus kreivu auditorijai. Jo krievs takš nevar skatīsies “Doždj” un ko tur vēl, ja nu gadījumā – ja nu gadījumiņā viņam neiepatīkas Putina fašistiskās propagandas kanāli un viņš grib paskatīties kaut ko citu. Tādēļ – MĒS piedāvāsim mazajam mazākumtautībiņas krieviņam veselu TV programmiņu. Bet lai tas latgalietis turpina skatīties to Baltkrievijas TV, jo MĒS nevaram viņam nodrošināt normālu iespēju paņemt pulti un ieslēgt LTV1.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu