Bērziņš nosauc nākamā prezidenta galvenos uzdevumus • IR.lv

Bērziņš nosauc nākamā prezidenta galvenos uzdevumus

15
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Ieva Lūka, LETA

Tie būs – drošība, sabiedrības saliedētība un valsts ekonomiskā izaugsme

Nākamā Latvijas prezidenta galvenie darba kārtības uzdevumi ir drošība, kārtība, sabiedrības saliedētība un valsts ekonomiskā izaugsme, telekanāla LNT raidījumā “900 sekundes” teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņaprāt, ir daudz “lielu jautājumu”, ar kuriem būs jāsaskaras nākamajam Valsts prezidentam, piemēram, saistībā ar Eiropas Savienības (ES) un eirozonas attīstību. Prezidents uzskata, ka ir ļoti satraucoši, ja salīdzinoši īsā laikā valūtas vērība nokrīt par ceturto daļu. Tas ir ļoti bīstams signāls, Bērziņa teikto citē LETA.

Bērziņš uzskata, ka jebkura ES valsts var nodrošināt pamatu savienības attīstībai. Arī Latvija ir radījusi daudz, strādājot Centrālāzijas un Āfrikas virzienā. Ja ES grib augt, esot jāmeklē eksporta iespējas.

Bērziņš joprojām neatklāja, vai atkārtoti kandidēs uz Valsts prezidenta amatu. Viņš uzsvēra, ka to paziņos ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms termiņa beigām. Viņa pēdējā darba diena Valsts prezidenta amatā esot 7.jūlijs. Bērziņš uzskata, ka trīs mēneši ir vairāk nekā pietiekams laika periods, lai iespējamie šā amata kandidāti varētu pagūt visu pārdomāt un izlemt par kandidēšanu uz Valsts prezidenta amatu.

Kā ziņots, koalīcijas partijas sākušas sarunas ar mērķi vienoties par viena kandidāta izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam. Valdību veidojošās partijas nolēmušas arī tikties ar sabiedrības pārstāvjiem, lai uzklausītu iedzīvotāju uzskatus šajā jautājumā.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš paziņoja, ka Bērziņa gaidāmais lēmums par to, vai atkārtoti kandidēt vai nekandidēt prezidenta vēlēšanās, būs robežšķirtne koalīcijas sarunās par kopīga kandidāta izraudzīšanos valsts augstākās amatpersonas amatam.

Ja Bērziņš nolems atkārtoti kandidēt, tad ZZS izvirzīs viņa kandidatūru prezidenta amatam, savukārt, ja pašreizējais prezidents nolems vairs nepretendēt uz šo posteni, tad koalīcija spriedīs tālāk par kopīga kandidāta atrašanu, norādīja Brigmanis.

 

Komentāri (15)

dzeris49 17.03.2015. 11.44

Galvenais nākamā prezidenta uzdevums – nelīdzināties Bērziņam.

+8
-1
Atbildēt

2

    DD1 > dzeris49 17.03.2015. 12.21

    > dzeris49

    “Galvenais nākamā prezidenta uzdevums – nelīdzināties Bērziņam.”

    Galvenais,- šogad pārvēlēt prezidentu, jo jau tas vien būs garantija, ka tādu kaunu vairs nepiedzīvosim.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 17.03.2015. 12.30

    Es nebūtu tik pārliecināts, Lembergam kopā ar SC balsis vēl vairāk, un kur vēl Sudraba.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Pelēkais Vilks 17.03.2015. 12.23

Bērziņš nosauc

============

šitam pa galvu, tam pa galvu – sen nav dabūjis.

Ak. Kungs! Atpestī Latviju no šitādiem “banku/burku” perzidentiem..

+8
-2
Atbildēt

0

Zorro kundziņš 17.03.2015. 09.22

Kādu “kārtību” viņš domājis tai savā sacītajā?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu