ASV miljonāram draud nāvessods par slepkavībām • IR.lv

ASV miljonāram draud nāvessods par slepkavībām

21
Roberts Dārsts policijas iecirknī pēc aizturēšanas. Foto: EPA/LETA

Roberts Dārsts nejauši atzinies dokumentālas filmas uzņemšanas laikā

Losandželosas prokuratūra izvirzījusi apsūdzību 71 gadu vecajam ASV miljonāram Robertam Dārstam (Robert Durst) par savas palīdzes slepkavību 2000.gadā. Viņam tiek inkriminētas arī citas slepkavības, tai skaitā sava kaimiņa nogalināšana, raksta britu „The Guardian”. Miljonāram, kura īpašumi tiek lēsti ap 4,5 miljardiem ASV dolāru, draud nāvessods.

Dārsta palīdzes Sjūzanas Bermanes līķis tika atrasts viņas mājās 2000.gadā. Bermane bija nošauta, policija neatrada nekādas ielaušanās pēdas. Izmeklēšana tika atjaunota šajā lietā pēc tam, kad viens no ASV telekanāliem parādīja dokumentālo filmu par uzņēmēju „Lāsts: Roberta Dārsta dzīve un nāves” (The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst).

Vienā no epizodēm tika parādīja kāda zīmīte, ar kuras palīdzību policisti, iespējams, uzzināja par Bermanes nāvi. Beverlihilzas policijas nodaļa saņēma anonīmu vēstuli, kurā bija rakstīts par līķi. Filmas beigās Dārsts atzīstas slepkavībā. „Nu tas ir viss. Tevi notvēra. Ko es izdarīju? Viņus visus nogalināju,” nomurminājis miljonārs savā vannas istabā, nenoņēmis sev piestiprināto mikrofonu. Iespējams, viņš par to bija aizmirsis.

Kā raksta „The Guardian”, filmas veidotāji bijuši šokā, kad uzzinājuši, ka Dārsts arestēts. Tas noticis līdztekus jauno filmas sēriju uzņemšanai. Turklāt filmas veidotāji kritizēti par to, ka paši nav vērsušies tiesībsargājošās iestādēs, jo šī intervija ar Dārstu un citas epizodes ar viņa līdzdalību tika uzņemtas ne vēlāk kā 2013.gada rudenī.

Bermane nav vienīgā, kuras slepkavībā tur aizdomās miljonāru. Izmeklētāji pieļauj, ka Amerikā pazīstamais uzņēmējs varētu būt atbildīgs arī par savas pirmās sievas Ketlīnas pazušanu 1982.gadā. Juridiski viņa tika atzīta par mirušu. Dārsts gan šajās dienās pēc filmas demonstrēšanas paziņojis, ka nezina, kas nogalinājis viņa palīdzi un kas noticis ar sievu.

Iepriekš Dārsta vārds jau figurējis citā slepkavības lietā. 2001.gadā viņš stājās tiesas priekšā pēc tam, kad bija nošauts un sadalīts gabalos viņa kaimiņš Moriss Bleks. Dārstam ar advokātiem toreiz izdevās tiesas zvērinātos pārliecināt, ka viņš to darījis pašaizsardzības nolūkā. Tā Dārsts izvairījās no ilgstoša ieslodzījuma un saņēma piecus gadus cietumsoda. Izcietis sodu, Dārsts tika izlaists no cietuma, taču pārkāpa tiesas noteiktos uzraudzības noteikumus un atkal nonāca aiz restēm. Galu galā Dārstu no cietuma izlaida tikai 2006.gadā.

Dārsts ir bagāts vīrs – viņa finanses tiek lēstas ap 4,5 miljardiem ASV dolāru. Līdztekus Manhetenas biroju ēkām viņam pieder arī 10% no Pasaules Tirdzniecības centra-1 debesskrāpja, kuru uzcēla 2001.gada 11.septembra terora aktā sagrauto „dvīņu torņu” vietā.

 

Komentāri (21)

ingus 17.03.2015. 09.03

Sadalīja kaimiņu gabalos pašaizsardzības nolūkos?

+4
0
Atbildēt

1

    aivarsk > ingus 17.03.2015. 14.02

    Filmās taču bieži rāda, ka nesadalītie mēdz atkal atdzīvoties un uzbrukt no aizmugures…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Sarma 17.03.2015. 20.04

scary

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu