Mediji: Putins teju nedēļu nav rādījies sabiedrībā • IR.lv

Mediji: Putins teju nedēļu nav rādījies sabiedrībā

28
Vladimirs Putins. Foto: flickr.com

Ņemcova meita Krievijas prezidentu uzskata par ”politiski vainīgu” tēva nogalināšanā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins teju nedēļu nav rādījies sabiedrībā, vēsta Krievijas mediji, ziņo LETA-RFE/RL. Kā noskaidrojis tīmekļa medijs RBC, Kremlis ar atpakaļejošu datumu ziņo par it kā notikušām Putina sanāksmēm un noliedz runas par slimību.

Pēdējo reizi Putins sabiedrībā bija redzams 5.martā, tiekoties ar Itālijas premjerministru Mateo Renci. 8.martā atbilstoši Kremļa vietnes informācijai prezidents personīgi apsveicis dažas dāmas Sieviešu dienā. RBC gan noskaidrojis, ka videoieraksts izdarīts agrāk – jau 5.martā. Visas nākamās Putina tikšanās presei bijušas slēgtas.

Trešdien kļuva zināms, ka Putins nebrauks uz Astanu, kur viņam bija paredzēta tikšanās ar Baltkrievijas un Kazahstānas prezidentiem. Kazahstānas informācijas avots ziņu aģentūrai “Reuters” apliecinājis, ka Putins esot saslimis. Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šo informāciju noliedz. Šodien Krievijas līderim plānots piedalīties Federālā Drošības dienesta kolēģijas sēdē, taču RBC avots teicis, ka viņš diez vai ieradīsies.

Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova meita Žanna trešdien intervijā raidsabiedrībai BBC paudusi, ka tēva nāvē politiski ir vainīgs Putins, citē aģentūra LETA. “Mans tēvs bija galvenais Putina kritiķis. Viņš Krievijā bija spēcīgākais opozīcijas līderis. Viņš cīnījās ar Putinu, nevis kādu citu,” norādīja Ņemcova.

Uz BBC žurnālista Gabriela Geithausa precizējošo jautājumu, vai viņa uzskata, ka tēva nāvē ir vainīgs Putins, viņa atbildēja: “Politiskā ziņā, jā.” Uzreiz pēc Borisa Ņemcova bērēm Žanna devusies uz ārzemēm, un intervija BBC ierakstīta Itālijā. “Viņi nogalināja manu tēvu, es nevaru klusēt,” paskaidroja Ņemcova, piebilstot, ka viņai ir bail atgriezties Krievijā. “Viņi patiesības noskaidrošanā nav ieinteresēti.”

Jau vēstīts, ka Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā un Krievijas varasiestādes arestējušas vairākus čečenus.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Ņemcovam bija 55 gadi, bez viņa palikušas četras meitas un 87 gadus vecā māte. Prezidenta Borisa Jeļcina laikā viņš bija Ņižņijnovgorodas gubernators, vēlāk kļuva par Krievijas valdības premjerministra vietnieku. 2000.gada prezidenta vēlēšanās viņš atbalstīja Vladimiru Putinu, taču drīz vien to atzina par kļūdu un pārgāja opozīcijas rindās, kļūstot par vienu no asākajiem Putina kritiķiem. 2013.gadā Ņemcovs tika ievēlēts par Jaroslavļas apgabala domes deputātu.

Komentāri (28)

J.Biotops 12.03.2015. 11.55

Vai kāds neatceras, kurā gadā Krievijas lielākais VVP solīja dubultot otru, nu to mazāko – Vnūtrennij Vālovoj Produkt? Toreiz pasaule paša Dieva sūtīto Krievzemes glābēju nesaprata, ka tas produkts jārēķina „v rubļovom isčisļēņiji”.

Nu laikam rezultāts sasniegts, tāpēc Dieva sūtnis var nodarboties ar svaigākām lietām. Kabatas runasvīrs Peskovs jau paskaidroja – vadonim esot daudz neformālu tikšanos un neatliek laika publikai rēgoties. Neformāli jāapspriež, ko vēl nožmiegt un uz kurieni pēc tam reinkarnēties.

+8
0
Atbildēt

0

kristaps_freimanis 12.03.2015. 12.08

Sarijies poloniju?

+7
0
Atbildēt

0

aivarsk 12.03.2015. 12.13

Te var pārliecināties:

http://putinumer.com/

+8
-1
Atbildēt

2

    Krotow > aivarsk 12.03.2015. 20.08

    Tas gan – var spaidīt tik ilgi, līdz kadrs tiešām noliek ķelli.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > aivarsk 12.03.2015. 12.28

    Labs, var reāli ierēkt. Un cerēt, ka drīz piepildīsies līdz galam.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu