Kasjanovs: Krievijā jebkuram cilvēkam jābūt bažīgam par savu drošību • IR.lv

Kasjanovs: Krievijā jebkuram cilvēkam jābūt bažīgam par savu drošību

35
Opozīcijas partijas "Parnass" pārstāvji Mihails Kasjanovs (no labās) un Iļja Jašins noslepkavotā Borisa Ņemcova bērēs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Bijušais Krievijas premjers atbalsta sankciju politiku pret Krieviju un aicina to pastiprināt pret dažām personām

“Šodien Krievijā jebkuram normālam cilvēkam ir jābūt bažīgam par savu drošību un jāgaida, ka var notikt jebkas. Un apdraudējums var nākt ne tikai no “ļauniem čečeniem” vai kāda cita, bet arī no milicijas,” intervijā Latvijas Radio saka bijušais Krievijas premjers Mihails Kasjanovs, kurš bija arī tuvs politiskais līdzgaitnieks Maskavā nogalinātajam opozīcijas politiķim Borisam Ņemcovam.

Krievijas vars opozīcijas pārstāvis uzskata – ja Rietumi neparādīs principiālu un stingru nostāju pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma agresiju Ukrainā, pasaule var gaidīt nākamos upurus.

“Ja šīs darbības netiks apturētas, tad man jāsaka, ka – jā, pašreizējā Krievijas vara apdraud citas valstis. Tādēļ šajā kontekstā situācija Ukrainā ir ārkārtīgi būtiska. Visai civilizētai pasaulei ir skaidri jāpastāv uz saviem principiem. Ja tiks mēģināts apmierināt agresoru ar kaut kādiem kompromisiem, tad ir jāgaida nākamie upuri,” saka Kasjanovs.

Opozīcijas partijas “RPR-Parnass” līdzpriekšsēdētājs Kasjanovs uzskata, ka sankcijas pret Krieviju ir pareizs risinājums un tās darbojas. Gan individuālās sankcijas pret konkrētiem cilvēkiem, kuri ir iesaistīti pretlikumīgu lēmumu pieņemšanā un izpildīšanā, kuri ar savu rīcību apdraud Eiropas drošības arhitektūru, gan sankcijas pret valsts iestādēm, kuras darbojas finanšu un banku sektorā, kā arī naftas un gāzes sektorā un kas ir ekonomiski rīki Putina režīma rokās. “Tās nav sankcijas pret tautu, tās nav sankcijas pret valsti – tās ir sankcijas pret ekonomiskiem rīkiem,” uzskata Kasjanovs.

Savukārt uzstājoties Eiropas Parlamentā otrdien, Kasjanovs aicinājis Eiropu pastiprināt sankcijas pret Krieviju un “ieviest vēl vairāk sankciju pret dažām personām [Krievijā]”, vēsta UNIAN.

Vienlaikus Kasjanovs, norādot, ka Krievijas demokrāti atbalsta sankciju politiku, izteicies, ka jaunas “sektorālas sankcijas” patlaban diezvai būtu mērķtiecīgas, kad ir parādījusies cerība, ka Minskas vienošanās varētu sākt tikt izpildītas.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu