Kamaniņu braucēji Šici iegūst bronzas medaļas Eiropas čempionātā • IR.lv

Kamaniņu braucēji Šici iegūst bronzas medaļas Eiropas čempionātā

21
Kamaniņu braucēji brāļi Šici finišā. Foto: EPA/LETA

Šici Eiropas čempionāta godalgas ieguvuši piekto reizi karjerā

Trīskārtējie olimpisko spēļu medaļnieki Andris un Juris Šics sestdien izcīnīja trešo vietu olimpiskajā Soču trasē Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā, devītajā, posmā kamaniņu sportā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts.

Pēc pirmā brauciena Šici atradās otrajā vietā, bet otrajā uzrādīja tikai sesto labāko rezultātu un summā zaudēja vienu pozīciju, ziņo LETA.

Uzvaru guva titulētie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri divu braucienu summā Šicus apsteidza par 0,578 sekundēm, bet otro vietu izcīnīja Peters Pencs un Georgs Fišlers no Austrijas.

Zīmīgi, ka ceturtajā vietā palikušos Kristianu Oberštolcu un Patriku Grūberu no Itālijas Šici summā apsteidza tikai par 0,006 sekundēm.

Šici Eiropas čempionāta godalgas ieguvuši piekto reizi karjerā, tomēr pirmās četras tika izcīnītas komandu stafetes sacensībās.

Latvijas divnieks uz goda pjedestāla kāpa pēdējās trijās sezonas sacensībās, bet kopā viņi to šosezon paveica piecas reizes, gūstot trešo vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā, kas ir labākais rezultāts viņu kopējā karjerā.

Otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc pirmā brauciena ieņēma 12.vietu, bet otrajā uzrādīja 14. rezultātu un summā atkrita uz 13.vietu, līderiem zaudējot 2,299 sekundes. Šo pašu pozīciju viņi ieņēma arī Eiropas čempionāta ieskaitē.

 

Komentāri (21)

Anonīms 01.03.2015. 14.44

Lai dzivo Latvija un musu sportisti!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu