Vācijas parlaments apstiprina Grieķijas palīdzības programmas pagarināšanu • IR.lv

Vācijas parlaments apstiprina Grieķijas palīdzības programmas pagarināšanu

35
Grieķijas karogs. Foto: AFP/LETA

Termiņš pagarināts uz četriem mēnešiem

Vācijas parlamenta apakšpalāta ar ievērojamu balsu vairākumu piektdien apstiprināja Grieķijas palīdzības programmas termiņa pagarināšanu uz četriem mēnešiem, ziņo LETA/AFP.

Šāds balsojums, kas nodrošināts, neskatoties uz plaši izplatīto skepsi Vācijā attiecībā uz Grieķijas spējām atmaksāt parādsaistības, jau bija gaidāms, ņemot vērā kancleres Angelas Merkeles koalīcijas vairākumu un to, ka arī opozīcijā esošās partijas bija paudušas atbalstu.

Vācijas parlamenta apakšpalātā par Grieķijas palīdzības programmas pagarināšanu nobalsoja 542 likumdevēji, 32 divi balsoja “pret”, bet 13 likumdevēji atturējās.

Eirozonas dalībvalstu finanšu ministri otrdien apstiprināja Grieķijas lūgumu pagarināt valsts palīdzības programmas termiņu uz četriem mēnešiem.

Šādu lēmumu ministri pieņēma pēc tam, kad viņi bija apstiprinājuši Grieķijas iesniegto ekonomikas reformu sarakstu, ko valstij apmaiņā pret palīdzības programmas pagarināšanu pieprasījuši starptautiskie aizdevēji.

 

Komentāri (35)

lno 27.02.2015. 15.30

Lūk, kam vajadzīga palīdzība: Krievijas cietumā ieslodzītā ukraiņu kara aviācijas lidotāja Nadežda Savčenko badastreika dēļ var nomirt tuvākajās dienās, piektdien atzinusi Kremļa cilvēktiesību padomes locekle Jeļena Masjuka.

0
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 27.02.2015. 15.00

Es ar’ vakar uzaicināju (piedāvāju liftēt) uz digitalizācijas sanāksmi vienu tādu grīku..

Itkā nedumjš čals, ātri brauc ar skeitu, bišķu jēdz no datoriem, video utt.

Tomēr, kad uzmanīgi paprasi šitādam grīekam par viņa pasaules uzskatiem, tad izrādās, ka pasaules skats ir – visi melo (bet āmuriķāņi visvairāk), nevienam nevar ticēt, ko ta es utt.

īsi sakot – “īzzī čals”..

0
0
Atbildēt

0

klusais 27.02.2015. 13.33

Un tas kontrastā tam kā par jautājumu pēdējās dienās cepās vācu prese :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu