Ķīpsalā sākas ikgadējā Latvijas Grāmatu izstāde • IR.lv

Ķīpsalā sākas ikgadējā Latvijas Grāmatu izstāde

26
Publicitātes attēls

Grāmatu izstāde norisināsies līdz 1.martam

Piektdien, 27.februārī plkst.10.30 Ķīpsalas izstāžu hallē tiks atklāts gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2015”, raksta aģentūra LETA.

Uzreiz pēc izstādes oficiālās atklāšanas Kultūras stendā plkst.11.15 notiks Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva pirmās latviešu valodā izdotās grāmatas “G-Global. XXI gadsimta pasaule” prezentācija, bet plkst.12 paredzēta diskusija “Lasīšana 21.gadsimtā. Kurp ejam?”, ko vadīs literatūrzinātnieks un rakstnieks Arno Jundze. Diskusijā tiks spriests gan par lasītprasmes pētījumiem Eiropā un situāciju Latvijā, gan par lasīšanu glāstvirsmu laikmetā, gan par lasītprasmes jēdzienu un tā interpretāciju 21.gadsimtā. 

Grāmatu izstāde Ķīpsalā norisināsies līdz 1.martam. Apmeklētāji varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un mainīties ar grāmatām. Būs arī īpaša pasākumu programma mazajiem lasītājiem. Izstādē pieedalās lielākās Latvijas grāmatu izdevniecības.

Izstādes centrālais punkts būs Latvijas Grāmatnieku ģildes ekspozīcija, kur varēs sastapt autorus, iegūt autogrāfus un paspiest arī roku savam iemīļotajam rakstniekam. 

Sestdien, 28.februārī, plkst.12 Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu un jauniešu žūrija” eksperti no visas Latvijas jau 13.reizi tieši grāmatu izstādē nosauks populārākās grāmatas, ko lasījuši pagājušā gada laikā. Rakstnieki, ilustratori, tulkotāji un izdevēji saņems šokolādes grāmatu kā augstāko jauno lasītāju godalgu. Izstādes laikā darbosies arī bērnu izklaides istaba “Millili”, kurā būs iespēja tikties ar grāmatu autoriem, ilustratoriem, skatīties multfilmu, klausīties mūziku, piedalīties radošajās darbnīcās un spēlēs, kā arī iejusties detektīva lomā. Istabā “Millili” viesosies mazo un zinātkāro lasītāju iemīļotie rakstnieki Juris Zvirgzdiņš un Ieva Samauska, ilustratori, kā arī Tārpiņš, Lielais ozols, Millili un Kaķis, lai jautri pavadītu laiku un baudītu svētkus kopā ar grāmatu veidotājiem un izdevējiem. 

Arī šogad būs Grāmatu maiņas punkts, ko uzraudzīs Rīgas Centrālās bibliotēkas darbinieces. Maiņas punkta pamatfondā būs ap 1000 grāmatu latviešu valodā un svešvalodās – gan daiļliteratūra, gan nozaru literatūra – pieaugušajiem un bērniem. 

Izstāde piektdien un rīt, 28.februārī, būs skatāma no plkst.10 līdz 18, bet 1.martā – no plkst.10 līdz 17. 

Izstādes apmeklējums pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, kā arī bērniem līdz septiņu gadu vecumam un izstādes “Skola 2015” apmeklētājiem būs bez maksas, pārējiem interesentiem – viens eiro.

Vairāk informācijas par programmu mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu