Piektdien Lielajā Ģildē "Sinfonietta Rīga" un vijolnieks Koļa Blahers • IR.lv

Piektdien Lielajā Ģildē “Sinfonietta Rīga” un vijolnieks Koļa Blahers

27
Vijolnieks Koļa Blahers. Publicitātes foto

Koncertā skanēs Bēthovena, Brāmsa un Bartoka mūzika

Piektdien, 27. februārī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē notiks koncerts „Bēthovens, Brāmss un Bartoks”. Koncertā, apvienojot solista un diriģenta lomas, ar kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” atkal tiksies harizmātiskais vācu vijolnieks Koļa Blahers. Skanēs Ludviga van Bēthovena, Johanesa Brāmsa un Bēlas Bartoka kompozīcijas. 

28. februārī koncerts būs dzirdams Latgales vēstniecībā “Gors”. 

Koļa Blahers teju desmitgadi muzicējis pie „Berlīnes filharmoniķu” un Lucernas festivāla orķestra pirmās pults. Vijolnieks dzimis Berlīnē, studējis slavenajā Džuljarda skolā Ņujorkā, kā solists uzstājies ar pasaules vadošajiem orķestriem un sadarbojies ar spožākajiem diriģentiem. Koļas Blahera repertuārs ir stilistiski un žanriski daudzveidīgs, tomēr vijolnieks tiek uzskatīts par izcilu romantisma mūzikas interpretu, klausītājus sajūsminot ar neaizmirstamu, smalki izkoptu toni un asi vērīgu atskaņojumu.

Rīgā un Rēzeknē dzirdamā programma veidota ar vācisku akcentu: no Ludviga van Bēthovena kareivīgi dramatiskās uvertīras „Koriolans” pie jūsmīgi kantilēnās Romances, iekļaujot Johanesa Brāmsa krāšņo un melodisko Vijolkoncertu Remažorā. Vakara izskaņā – Bēlas Bartoka Divertisments, kur komponista oriģinālajā rokrakstā ieausti tautas mūzikas motīvi un etniski ritmi.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu