Islāma valsts džihādists Džons ir Lielbritānijas pavalstnieks • IR.lv

Islāma valsts džihādists Džons ir Lielbritānijas pavalstnieks

46
Džihādists Džons video. Foto: EPA/LETA

Šis terorists pozē daudzos video, kuros redzama nežēlīga izrēķināšanās ar Rietumvalstu ķīlniekiem

Noskaidrota tā saucamā „džihādista Džona”, kurš redzams „Islāma valsts” šaušalīgajos video ar Rietumvalstu gūstekņu nogalināšanu, īstais vārds un personība. Šo vīrieti sauc Mohameds Emvazi un viņš ir Lielbritānijas pilsonis, dzīvojis Londonā, vēsta BBC.

BBC to apstiprinājis kāds avots Rietumvalstu izlūkdienestos. Lielbritānijas specdienestiem par šo vīrieti ir pat dosjē. Viņa personība līdz šim neesot atklāta operatīvu iemeslu dēļ.

Tomēr Lielbritānijas varas iestādes oficiālu informāciju par šo teroristu neapstiprina, bet arī nenoliedz izskanējušo.

Emvazi pirmoreiz parādījās videoierakstā pērnā gada augustā, kad viņš piedalījās amerikāņu žurnālista Džeimsa Foulija nogalināšanā.

Vēlāk viņš kameras priekšā pozēja, kad islāmisti nogalināja ASV žurnālistu Stīvenu Sotlofu, britu humānās palīdzības darbinieku Deividu Heinsu, kā arī britu Alanu Heningu un amerikāni Abdulu Rahmanu Kasigu.

Šogad janvārī internetā tika publicēts video, kurā Emvazi redzams līdzās japāņu gūstekņiem, kurus drīz pēc tam nogalināja.

Pēc Lielbritānijas specdienestu ziņām, Emvazi bijis līdzdalībnieks citam no Apvienotās Karalistes nākušam islāmistam, kurš 2006.gadā ieradās Somālijā un piedalījās džihādistu grupējuma „Al Shabab” organizēšanā un finansēšanā šajā valstī.

 

Komentāri (46)

Aigars Brauns 26.02.2015. 16.02

Interesanti, vai Latvijā savairojušies eksotisku tautību krūmiņi un naudiņi ir separātisti vai džihādisti? Džihadi Jānis Krūmiņš skanētu šiki.

+6
-2
Atbildēt

1

Aigars Brauns 26.02.2015. 21.38

Daily Mail šodien ir vairāki diezgan interesanti raksti par šo Džihadi Džonu. Turpat gan ir arī kaudze rakstu par Kimu Kardašjanu un Kainiju Vestu, bet galu galā tie jau nav jālasa:)

http://www.dailymail.co.uk/home/index.html

+1
0
Atbildēt

0

dzeris49 26.02.2015. 18.26

Labi, ka nav Lielbritānijas pavalstnieks Muhameds, kas biežāk dodamais vārds jaundzimušajiem Lielbritānijā ( vai lielākajās pilsētās, īsti neatceros).

0
0
Atbildēt

5

    andrejs > dzeris49 26.02.2015. 19.05

    Vai Latvijā populārākais nav Ivans?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > dzeris49 26.02.2015. 20.15

    >Džeri, bet viņš ir MOHAMEDS Emvazs, dzīvojis Londonā, 26 gadus vecs, studējis datorprogrammēšanu Vestminsteres universitātē un, cik sapratu, Lielbritānijas pilsonis.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 26.02.2015. 18.37

    Nesapratu, džeri? Kas tur labāks? Kāda vārdam nozīme?

    Es domāju, ka britem tāpat kauns, ka tādam slepkavniekam britu pavalstniecība un sačakarēta galva.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 26.02.2015. 18.50

    Populārākais jaundzimušo vārds Lielbritānijā, ko 2014.gada laikā vecāki devuši saviem bērniem, bijis Muhameds, vēsta portāls “The Guardian”.

    Vārds, lielākoties, tiek dots musulmaņu ģimenēs dzimušajiem bērniem. Tā locījums mēdz gan nedaudz atšķirties, dažiem vecākiem bērnu, piemēram, dēvējot par Muhamedu, bet dažiem – Mohomadu.

    Kā nākamie populārākie britu bērnu vārdi ierindojās Džeks, Olivers un Sofija.

    Muhameds par populārāko jaundzimušo vārdu Lielbritānijā pirmo reizi kļuva 2007.gadā, kad no troņa gāza šī titula daudzgadējo īpašnieku – Džeku.

    http://www.delfi.lv/news/world/other/muhameds-popularakais-jaundzimuso-vards-lielbritanija.d?id=45284274#ixzz3Ss2c6Wod

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 26.02.2015. 18.46

    Doma tāda, ka Džonu Lielbritānijā kļūst % mazāk, kā Muhamedu.

    Man nav nekas pret Muhamediem, bet, pret viņu pārlieki lielo ietekmi Eiropā un Eiropas kreso politiķu arvien lielāku atkarību no viņu balsīm ( taisni tāpēc ievēlēja Olandu), un, līdz ar to, nrepieciešamību tiem iztapt un izdabāt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu