Sikorskis: Vācieši ir par vājiem, lai ietekmētu Putinu • IR.lv

Sikorskis: Vācieši ir par vājiem, lai ietekmētu Putinu

43
Radoslavs Sikorskis. Foto: EPA/LETA

Polijas diplomāts: Ukrainas krīzes regulējumam noderīgākas būtu Ženēvas formāta sarunas

Lai arī Vācijas kanclere Angela Merkele dara visu, lai noregulētu krīzi Ukrainā, „vācieši nav tik spēcīgi, lai ietekmētu Putina uzvedību”, uzskata Polijas Seima maršals un bijušais ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis. Viņš uzskata, ka tā sauktais „Normandijas sarunu formāts” Ukrainas krīzes risinājumam nav derīgs, labāks būtu Ženēvas formāts.

Pēc Sikorska teiktā Polijas TV kanālam TVN24, Ukrainas krīzes diplomātiska noregulējuma sarunu laikā bijis brīdis, kad „Krievija bija gatava atgriezties pie Ženēvas formāta: Krievija, Ukraina, ASV un ES”. Kāpēc tas nenotika, vaicā Sikorskis un norāda, ka tā, iespējams, bijusi Ukrainas kļūda.

Kā zināms, „Normandijas sarunu formātā” tiekas Francijas, Vācijas, Ukrainas un Krievijas valstu vadītāji. Šajās sarunās miera iniciatīvas aktīvi virza Vācija un Francija.

„Mums jābūt pateicīgiem kanclerei Merkelei par to, ka viņa miera iniciatīvām izmanto savas attiecības ar prezidentu Putinu,” teica Polijas diplomāts. Taču, viņaprāt, vācieši nav pietiekami spēcīgi, „lai ietekmētu Putina uzvedību”.

Pēc Sikorska domām, tuvojas brīdis, kad Rietumi sapratīs, ka turpmākas sarunas ar Putinu ir bezjēdzīgas. „Tas ir atkarīgs no tā, ko izdarīs Krievija. Ja tā uzbruks Mariupolei, viss kļūs skaidrs,” teica Sikorskis.

 

Komentāri (43)

nomale 20.02.2015. 10.50

Ne Normandijas, ne Ženēvas, bet tikai Budapeštas formāts. ASV, Lielbritānija, Krievija un Ukraina. Garantējāt Ukrainas neatkarību un nedalamību? Nu tad uz priekšu!

Šodien viss liecina par rietumu kultūras beigu sākumu. Ja pirms 25 gadiem Pasaulē strauji sāka nostiprināties demokrātija, tad tagad vērojams vēl straujāks pretējs process. Tieši notikumi Ukrainā parādīja rietumu absolūto vājumu. Kurš gan tos rietumus turpmāk cienīs?

+16
-2
Atbildēt

2

    andrejs > 20.02.2015. 11.51

    Šodien viss liecina par rietumu kultūras beigu sākumu.

    ———————————————

    izvirtības atbalstīšana un propaganda ir tam absolūts pierādījums.

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 20.02.2015. 11.05

    Jā, pēc tā, ko šie “garanti” – ASV un Lielbritānija, atļāva izdarīt ar Ukrainu, kad tā, noticot viņu garantijām, atteicas no ātomieročiem, diezin vai kāds vispār ticēs kādām garantijām, katrs gribēs savu ātombubiņu sev sētā, ļoti netālredzīga politika.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

J.Biotops 20.02.2015. 09.44

Normandijas formāts bija bezcerīgi neproduktīvs jau no paša sākuma. Ne tik daudz Vācijas vājuma, kā Francijas klātbūtnes dēļ.

Kas bija Krievijas interešu uzturētājs gados, kad tika lemts par NATO paplašināšanu, kas aizstāvēja krievu agresiju Gruzijas karā? Nav brīnums, ka tagad Francija jūtas aizvainota par citu eiropiešu nevēlēšanos bāzt degunu franču taisītajos mēslos Āfrikā un Levantē, kur Eiropas intereses esot ne mazāk apdraudētas, kā Ukrainā. Kas tādai atklātai krievu advokātei meklējams nopietnu ļaužu sarunās par Ukrainas – Krievijas kara izbeigšanu? Krieviem savu propagandistu pietiek.

+14
-1
Atbildēt

1

andrejs_gr 20.02.2015. 11.37

Putinu nevar ietekmēt pilnīgi neviens ar līdz šim izmantotajiem instrumentiem! Bija labs salīdzinājums – šajā kautiņā Putins ir bruņojies un izmanto samuraju zobenu, kamēr Merkele&Co cenšas huligānu ietekmēt ar franču bagetēm rokās. Secinājums: rietumiem ir arī citi, daudz spēcīgāki ieroči, ar kuriem ātri vien varētu Putinam ierādīt viņa vietu. Vienkārši viņi nav gatavi tos izmantot. Tas ir iemesls, kāpēc Putins joprojām gūst taktiskas uzvaras.

+11
-1
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > andrejs_gr 20.02.2015. 13.29

    andrejs_gr Putinu nevar ietekmēt pilnīgi neviens

    ========

    Nezvai tā nu gluži ir.. Feldfēbels Aloiziovičs tak nošāvās. Magda tak ar’ noindēja savus bērnus.

    Aizto iespējams, ka pat uŗļu puspulkvedim iespējams..

    Jebšu uŗļāniem tomēr ir kāda pārāk kropla DNA secība?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu