Eksperts: Pareizticīgo baznīcas apbalvojums Ušakovam ir divdomīgs • IR.lv

Eksperts: Pareizticīgo baznīcas apbalvojums Ušakovam ir divdomīgs

18
Nils Ušakovs. Foto: Nora Krevņeva, F64

Rīgas mēra komandējumu uz Krieviju atmaksāšot no galvaspilsētas pašvaldības budžeta

Rīgas mēra Nila Ušakova (“Saskaņa”) apbalvojums no Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda (SSPTVF) vērtējams diezgan divdomīgi, portāls Delfi.lv citē ārpolitikas eksperta Kārļa Daukšta pausto aģentūrai BNS. Politikas lietpratējs šo apbalvojumu Rīgas mēram vērtē kā ”diezgan dīvainu”.

Komentējot apbalvojuma saņemšanu, eksperts norādījis, ka laicīgās un garīgās varas saplūšana ir viena no Krievijas varas īstenotās politikas balstiem. “Iespējams, Ušakovs mēģina darīt to pašu. Tas ir diezgan dīvains apbalvojums” norādīja Daukšts. “Jāteic, ka Krievijas ģeopolitika un tā saucamā krievu pasaule lielā mērā balstās tieši uz pareizticību,” komentēja politologs.

Maskavā, Kristus Glābēja katedrālē piektdien pasniegti Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda apbalvojumi Antiohijas un visu Austrumu patriarham Jānim X, Pareizticīgās Palestīnas biedrības priekšsēdētājam Sergejam Stepašinam, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam. Viņi apbalvoti par kristietības principu stiprināšanu sabiedrībā. Apbalvojumus pasniedza Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils.

Ušakovs, komentējot Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda apbalvojuma saņemšanu, skaidroja, ka Rīgas dome jau kopš 2009.gada konsekventi strādā ar kristīgajām konfesijām. “Mums uzreiz bija izveidota padome, kurā pārstāvētas visas kristīgās un ne tikai kristīgās konfesijas. Mums ir ļoti laba sadarbība gan ar pareizticīgajiem, gan ar katoļiem, gan ar luterāņiem, vecticībniekiem, baptistiem. Tas ir sistemātisks darbs,” viņš skaidroja.

Daukšts komentē: “Īpatnēji ir tas, ka pareizticīgās konfesijas būtība vienmēr tiek savienota ar konkrētu teritoriju, kas ir redzams arī no Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila darbībām. Kopumā šāda pieeja vērtējama kā bīstama.”

Latvijas Radio 1 ziņoja, ka Rīgas mēra komandējumu uz Maskavu apbalvojuma saņemšanai apmaksās no galvaspilsētas pašvaldības budžeta.

Komentāri (18)

J.Biotops 20.02.2015. 19.07

Nav te nekā divdomīga, ir tikai viena skaidra un klasiski formulēta doma – pravoslāvije, samoģeržāvije, narodnosķ!

+14
-1
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 20.02.2015. 21.39

krievijas popi izdziivoja komoonisma celtnieciibas periodu uzticiigi kalpojot režiimam, bazniicai sava loma ir bijusi režiima uztureešanaa , nav ko sleept , tas pats bija arii pie mums , paprasiet brigmanim.

+9
-2
Atbildēt

0

aivarsk 21.02.2015. 10.34

Viņa eiropeiskais tēls ir gru izstrādāta leģenda.

Vai tiešām kāds domā, ka par pļutkina partijas filiāles līderi var kļūt bez speciālas sagatavošanas, kontroles, atskaitēm uz centru, gan politisko, gan politekonomisko uzdevumu izpildes, ienaidnieka teritoriālās un citu integritāšu graušanas?

+8
-1
Atbildēt

1

    andrejs > aivarsk 21.02.2015. 15.59

    cik dzirdēts, tad Ušakam pielaide valsts noslēpumam ir…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu