Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pāris tūristi pozē pie armijas bruņumašīnas Briseles Lielās pils laukumā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Baidoties no Parīzes terora aktiem līdzīga scenārija, vairākas dienas bija paralizēta dzīve Beļģijas galvaspilsētā Briselē, kur izsludināts augstākais – ceturtais – terorisma trauksmes līmenis. Eiropas Savienības dalībvalstis vienojušās nekavējoties pastiprināt visu ceļotāju, arī Eiropas valstu pilsoņu, pārbaudi uz Šengenas zonas ārējām robežām.

Turcijas gaisa spēki uz Sīrijas robežas notriekuši Krievijas kara lidmašīnu pēc tās gaisa telpas pārkāpšanas. Krievija uzsver, ka lidmašīna neesot pārkāpusi robežu. Prezidents Vladimirs Putins notikušo nosaucis par «naža dūrienu mugurā», ko veikuši «terorisma atbalstītāji».

Lai arī Krievija sākusi aktīvu cīņu pret Islāma valsti Sīrijā, Eiropas valstis un ASV vienojušās pagarināt sankcijas pret Krieviju uz pusgadu – līdz 2016.gada jūlijam, vēsta avoti diplomātiskajās aprindās. Attiecīga vienošanās esot panākta G20 valstu sammitā Turcijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu