Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība nolēmusi pieņemt Satiksmes ministrijas izraudzītā vācu investora
Ralfa Montāga-Girmesa piedāvājumu ieguldīt līdzekļus aviokompānijā airBaltic pēc tam, kad Saeima būs devusi atļauju tam un kad valsts interesēs būs izdarīti grozījumi līgumā. Lidsabiedrības airBaltic vadītājs Martins Gauss, kurš, pēc TV3 raidījuma Nekā personīga ziņām, saņems lielu atalgojumu par investora piesaisti, ieteicis Krievijas jaunās lidmašīnas Sukhoi formāli iegādāties no Itālijas, lai ievērotu Eiropas Savienības nosacījumu par sankcijām pret Krieviju.

Divu gadu laikā no Zolitūdes traģēdijā cietušajiem ziedotās naudas atbalstu saņēmuši 212 cilvēki, informē Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. No saziedotā nepilna pusotra miljona eiro atlikuši 42 000 eiro, kurus plānots izlietot neparedzētiem gadījumiem. 2013.gada 21.novembrī iebrūkot lielveikala Maxima jumtam Zolitūdē, dzīvību zaudēja 54 cilvēki un daudzi desmiti cieta.

Zvērināts advokāts Romualds Vonsovičs un Valsts kanceleja panākuši izlīgumu. Vonsovičs bija vērsies tiesā pret Valsts kanceleju par iestādes faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku saistībā ar viņa iesnieguma premjerministrei Laimdotai Straujumai nopludināšanu. Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš atvainojas Vonsovičam un ir pateicīgs, ka izdevās panākt izlīgumu šajā lietā, tādējādi taupot valsts resursus, kas vairs nebūs jātērē šajā tiesvedības procesā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu