Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Eimija

 

oooo Eimija / Amy. Pārsteigums – dokumentālā filma, kuras pamatā tikai ar telefoniem un trīceklīgām rokas kamerām safilmētas «driskas» ir attapīgi savirknētas un veido smeldzīgu, izteiksmīgu stāstu par Eimiju Vainhausu. Šoka terapija tiem, kas ar aizsaulē aizgājušās dziedātājas pāragri pārtrūkušo dzīvesstāstu nav pazīstami. Jaudīgs postošas slavas un personīgās traģēdijas portretējums. No 20.novembra.

ooo Mans karalis / Mon roi. Emocionāli pārspīlējumi, kas dažbrīd robežojas ar histēriju – franču režisores Maivenas jaunākais kinodarbs ir melodrāma šā vārda vistiešākajā nozīmē. Pēc 2011.gada sociālās drāmas Polisse režisore ir radījusi filmu par neiespējamām attiecībām un cilvēku dramatisko nespēju mainīties. No vienas puses, sulīgs un intensīvs kino, no otras – mokoša un nervus patērējoša pieredze, kuras galvenais «kairinātājs» ir galveno lomu spēlējošā Emanuela Berko pašpietiekamā un odiozā veidolā. No 20.novembra.

LUX balvas filmu dienas. Ikgadējie Eiropas Parlamenta rīkotie bezmaksas filmu seansi, kur tiks izrādīti trīs EP pasniegtajai LUX balvai nominētie darbi. Tie allaž ir aktuālu sociālo tematu un problēmsituāciju atspoguļojums ar antropoloģisku pievienoto vērtību. Šāgada programmā Rīgā jau rādītā Turcijas un Francijas kopražojums – izcilā feminisma drāma Mustangs; grieķu un bulgāru sociālā drāma Mācība, kā arī Mediterranea – spēcīgs un dziļi cilvēcisks vēstījums par tik aktuālo bēgļu krīzi. Splendid Palace no 20. līdz 22.novembrim. Ieeja brīva, iepriekš piesakoties [email protected].eui. Vairāk informācijas Splendidpalace.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu