Terora garās ēnas • IR.lv

Terora garās ēnas

2
Aivars Ozoliņš

Latvijas drošībai svarīgs precīzs apdraudējumu novērtējums

Valsts svētkiem šogad skarbs starptautisks fons. Teroristu pastrādātās masu slepkavības Parīzē, bēgļu krīze, kas plosa Eiropas Savienību, bet it īpaši daudzu gatavība uzskatīt bēgļus par šā kārtējā teroristu nozieguma iemeslu vieš bažas par pieaugušajiem apdraudējumiem Latvijas valstij.

Tie nav terorisma draudi, kā to apliecina valsts augstākie vadītāji, un, jācer, varam paļauties, ka drošības dienesti savu darbu izdara pienācīgi. Neviena sabiedrība nav pasargāta no atsevišķu personu noziedzīgas rīcības, taču Latvija diezin vai ir teroristu grupējuma Daesh jeb «islāma valsts», kā tas sevi dēvē, mērķu sarakstā.

Toties valstij bīstams var būt aplams draudu novērtējums un līdz ar to arī reālajiem apdraudējumiem neatbilstoša rīcība. 1940.gadā zaudējām savu valsti, kad Latvijai bija maz sabiedroto un autoritāra valsts vara, kura tautai piedāvāja «pareizo» pasaules ainu, kura neatbilda īstajai. Latvieši «palika savās vietās» un nonāca čekas pagrabos un Sibīrijā. Diemžēl šodien daļa mūsu politiķu iesaka pašizolēties no «sapuvušās» Eiropas un karot pret viņu ideoloģijas uzburtām fikcijām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu