Neprātīgi teroristi? Patiesība ir daudz sliktāka • IR.lv

Neprātīgi teroristi? Patiesība ir daudz sliktāka

3
Skots Etrens

Islāma radikāļi sēj haosu, taču rīkojas atbilstoši stingriem priekšrakstiem. Eiropas nespēja to saprast maksā mums dārgi

Tā bija «pirmā no vētrām», pēc teroraktiem Parīzē paziņoja teroristiskā organizācija Islāma valsts. Tas arī saprotams – viņi bija plānojuši redzēt haosu Parīzes ielās un baiļpilno reakciju, ko izsauca šie uzbrukumi. Jo naidpilnāka būs Eiropas reakcija pret musulmaņiem un jo dziļāk Rietumi iesaistīsies militārajā darbībā Tuvajos Austrumos, jo vairāk līksmos Islāma valsts vadītāji. Tieši tāda ir organizācijas galvenā stratēģija: izmantot vai radīt haosu.

Viņiem ir sava mācību grāmata, sava veida manifests – Mežonības/haosa pārvaldība, pirms vairāk nekā desmit gadiem ar segvārdu Abū Bakrs Nādžs uzrakstīts traktāts. Tas domāts Al Qaeda Mezopotāmijas spārnam, kas vēlāk pārauga par Islāma valsti. Padomājiet par Parīzes šausmām, bet tad – par šīm aksiomām, kas ir organizācijas rīcības pamatā. 

Uzbrūciet neaizsargātajiem mērķiem. «Dažādojiet un paplašiniet nemieru sējošos triecienus pret krustnešu-cionistu ienaidniekiem visā islāmiskajā pasaulē un pēc iespējas arī ārpus tās, lai izkliedētu pretinieku alianses spēkus un tādējādi pēc iespējas vairāk to vājinātu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu