Adeles asaras • IR.lv

Adeles asaras

5
Foto — Alasdair McLellan

Britu dziedātāja Adele (27) stāsta par lielākajiem izaicinājumiem, strādājot pie šonedēļ iznākošā jaunā albuma, par to, kas mainījies, kopš viņa kļuva par māmiņu, un par to, kāpēc viņa nevēlas būt īsta slavenība

Necilā bijušajā noliktavā, kas tagad pārveidota par mēģinājumu telpu Londonas dienvidos, Adele nupat nodziedājusi When We Were Young (Kad mēs bijām jauni). Tā ir viena no aizkustinošākajām balādēm, kas iekļauta 20.novembrī iznākošajā albumā 25. Dziesma par nejaušu satikšanos ar bijušo puisi, kurš atzīstas: «Es joprojām par tevi domāju,» un uzdod provokatīvu jautājumu: «Vai arī tu par mani vēl domā?»

«Nē, nē, šoreiz es centīšos neraudāt,» paziņo Adele pēc dziesmas pēdējiem akordiem. Parasti gan ir tā, ka dziesmas spēj saraudināt arī pašu, un patiesībā viņa to nemaz negribētu mainīt. «Lai es būtu pārliecināta, ka dziesma ir laba, tai ir mani jāaizkustina,» viņa skaidro. «Tieši tad arī saprotu, ka esmu sarakstījusi labu dziesmu – kad pašai sāk birt asaras, kad sāku [lamu vārds] bimbāt pie mikrofona vai ierakstu studijā un man vajag kādu brītiņu pabūt vienai un saņemties.»

Neslēptas emocijas, kuras pauž brīnišķīga balss, ir tieši tas, kas padarījis šo jauno sievieti par vienu no pasaulē iemīļotākajām 21.gadsimta dziedātājām un komponistēm. Adele, kuras uzvārds ir Edkinsa, par savu 2008.gadā iznākušo debijas albumu 19 saņēma Grammy balvu kā gada labākā jaunā māksliniece. Savu pielūdzēju pulku viņa krietni papildināja ar otro albumu 21, kas iznāca 2011.gadā un bija pilns ar aizkustinošām dziesmām par šķiršanos – tajās varēja just dusmas, nožēlu, vientulību un paštaisnumu. Vecmodīgi dvēselisks vokāls bija iebūvēts modernos aranžējumos. Visā pasaulē tika pārdoti 30 miljoni albuma kopiju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu