Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Pavisam negaidīti pirmdien beidzās Francijas lidsabiedrības Air France–KLM vadības sapulce — vairāki protestēji ielauzās sapulču telpā, paspējot iekaustīt un saplēst drēbes uzņēmuma personāldaļas vadītājam un Orlī lidostas direktoram. Vīrieši bija spiesti bēgt drošībnieku pavadībā, pārkāpjot pāri žogam. Arodbiedrības sasauktā pūļa agresiju izraisīja aviosabiedrības lēmums nākamajos divos gados samazināt štatu par 2900 darbiniekiem.

Nedēļas notikumi pasaulē


Krievija pārkāpusi NATO dalībvalsts Turcijas gaisa telpu
– tajā ielidojušas divas militārās lidmašīnas. To nosodījuši NATO vēstnieki un pieprasījuši, lai Maskava pārtrauc visus uzbrukumus Sīrijas opozīcijai un civiliedzīvotājiem. 

Minskas vienošanās netiks izpildītas, jo Austrumukrainā šogad nevarēs sarīkot vietējās pašpārvaldes vēlēšanas. Tās notiks nākamgad un pēc Ukrainas likumiem, pēc tā sauktā Normandijas četrinieka tikšanās teica Francijas prezidents Fransuā Olands. Panākta vienošanās, ka Ukraina un separātisti no 3.oktobra sāk ieroču aizvākšanu, savukārt Ukrainai līdz gada beigām jāpārņem valsts robežu apsargāšana.

ASV Oregonas koledžā šaušanā nogalinātie deviņi upuri un ievainotie lika ASV prezidentam Barakam Obamam atkal aicināt likumdevēju pastiprināt ieroču pieejamības kontroles likumus. Prezidents kritizēja Kongresu, kam trūkst vēlēšanās pieņemt kaut vai «pieticīgus likumus, kas regulētu to, kā tiek izmantoti ieroči».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu