«Par kapeikām mēs vienosimies» • IR.lv

«Par kapeikām mēs vienosimies»

4
Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs (pa kreisi) un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers.
Indra Sprance

Nepubliskotas telefonsarunas atklāj, kā oligarhi kaulējās par ietekmi Rīgas brīvostā

Nav noziedzīga nodarījuma sastāva – tā secināja Ģenerālprokuratūra, iepazīstoties ar KNAB savāktajiem pierādījumiem epizodēs par bijušā Rīgas vicemēra Aināra Šlesera un Ventspils mēra Aivara Lemberga saukšanu pie atbildības par tirgošanos ar ietekmi pirms Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanām 2010.gada rudenī. Šīs aizdomas izmeklētāji pārbaudīja tā dēvētās oligarhu lietas ietvaros.

Taču kriminālprocesa izgāšanās nesusi arī dažu interesantu atklāsmi. Proti, Ģenerālprokuratūras 10.septembra lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu pret Aivaru Lembergu un Aināru Šleseru daļā par  Krimināllikuma 326.1pantu jeb tirgošanos ar ietekmi, ir citēti līdz šim nepubliskoti oligarhu telefonsarunu ieraksti, kas veikti 2010.gada oktobrī.

Kā liecina šie ieraksti, jau otrajā dienā pēc Saeimas vēlēšanām, kad Ainārs Šlesers posās no Rīgas domes uz Saeimu, sākās aktīvas sarunas par viņa politisko pēctecību un viņš organizēja partijas biedra Andra Amerika ievēlēšanu Rīgas brīvostas valdē. Tam bija nepieciešams arī ZZS pārstāvja Viestura Silenieka atbalsts. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu