Navaļnijs: ECT pieņēmusi sūdzību par Maskavas tiesas spriedumu • IR.lv

Navaļnijs: ECT pieņēmusi sūdzību par Maskavas tiesas spriedumu

34
Pēc protesta akcijas Maskavā brāļu Navaļniju atbalstam. Foto: ITAR-TASS/LETA

Pagaidām no cietumā ieslodzītā brāļa Oļega ziņu neesot

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi un kā prioritāru atzinusi Krievijas pazīstamā opozicionāra Alekseja Navaļnija brāļa Oļega sūdzību, kuru Maskavas tiesa notiesāja ar trīsarpus gadiem cietumā.

Par to savā blogā „Radio Svoboda” vēsta Aleksejs Navaļnijs, kuram tā pati tiesa piesprieda nosacītu sodu.

Navaļnijs raksta, ka viņa iesniegto sūdzību ECT skatīja iepriekš jau iesniegtās sūdzības kontekstā, kas bija par tiesas noteikto mājas arestu Aleksejam Navaļnijam. Viņš to atteicies ievērot. Tiesa Krievijas valdībai uzdevusi jautājumus, uz kuriem tai jāatbild līdz 13.februārim, raksta Aleksejs Navaļnijs.

Par savu brāli Oļegu, kurš tagad ievietots cietumā, Aleksejs raksta, ka no viņa ziņu pagaidām nav, jo „vēstules Butirku cietumā līdz 12.datumam nepieņem (cenzors ir brīvdienās), advokāti arī neierodas, jo ir brīvdienas”.

Maskavas tiesa 30.decembrī atzina Alekseja Navaļnija vainu apsūdzībās par 27 miljonu rubļu nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam “Yves Rocher” un piesprieda viņam trīsarpus gadus ilgu nosacītu cietumsodu. Savukārt viņa brālim Oļegam Navaļnijam tajā pašā lietā piespriests trīsarpus gadu reāls cietumsods. Katram no apsūdzētajiem piespriesta arī pusmiljonu rubļu liela sodanauda.

Brāļu Navaļniju advokāti 31.decembrī pārsūdzēja spriedumu. Opozīcijas līderis un viņa atbalstītāji uzskata, ka lieta ir politiski motivēts safabricējums.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu