Aptauja: Populārākie politiskie spēki decembrī bija "Saskaņa", ZZS un "Vienotība" • IR.lv

Aptauja: Populārākie politiskie spēki decembrī bija “Saskaņa”, ZZS un “Vienotība”

11
Partijas "Saskaņa" kongresā kādai dāmai partijas logo pieskaņota pat nagu lakas krāsa. Foto: Evija Trifanova, LETA

“Saskaņai”, ZZS reitings pieaudzis,”Vienotībai” – sarucis

Populārākie politiskie spēki decembrī bija partija “Saskaņa”, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī “Vienotība”, liecina “Latvijas faktu” veiktā aptauja.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu decembrī, “Saskaņu” atbalstītu 19,9% respondentu, ZZS – 12,7%, “Vienotību” – 10,6%, bet Nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) – 9,3% aptaujāto.

“Latvijas faktu” vadītājs Aigars Freimanis aģentūrai LETA skaidroja, ka daudzu pēdējo mēnešu laikā “Saskaņas” reitings ir relatīvi stabils, līdzīga situācija ir arī ar VL-TB/LNNK popularitāti, savukārt “Vienotība” pēdējos mēnešos piedzīvojusi reitinga kritumu. Atbalsta samazinājumu šai partijai Freimanis skaidroja ar neizpildītiem solījumiem un situāciju atsevišķās nozarēs, piemēram, veselības aprūpē, kur arī ilgstoši nebija ministra, un izglītībā. Tāpat šo situāciju varēja ietekmēt arī norises pašā partijā, piebilda sociologs.

Tāpat 5% barjeru, kas nepieciešama iekļūšanai Saeimā, sasniegtu vai būtu tuvu tai Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un partija “No sirds Latvijai!” (NSL). Par LRA decembrī bija gatavi balsot 5,6% aptaujāto, bet par NSL – 4,8% vēlētāju.

Par partiju “Latvijai attīstībai” decembrī balsotu 1% respondentu, par “Jauno konservatīvo partiju” – 0,9%, par “Vienoti Latvijai” – 0,9%, bet par “Latvijas Krievu savienību” – 0,4%.

Vēl 14,2% respondentu atbildēja, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 19,7% nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu.

“Latvijas faktu” aptaujā, kas tika veikta vēl pirms vēlēšanām, no 27. līdz 29.septembrim, 17,4% respondentu norādīja, ka balsos par “Saskaņu”, “Vienotību” bija gatavi atbalstīt 13% respondentu, bet par ZZS balsotu 10,5% aptaujāto vēlētāju. Par NSL toreiz bija gatavi balsot 9,9% aptaujāto, par VL-TB/LNNK – 8,3% respondentu, bet par LRA – 3,6% aptaujāto.

 

Komentāri (11)

lno 09.01.2015. 11.37

Kad tad Jurkāns nav bijis Krievijas maizē? “Eiropa mūs nesapratīs”, deklarēja Jurkāns, un Skats no malas dāmas viņa vārdu vienmēr dvesa ar aizmiglotu skatu un vislielāko pietāti, lai ko viņš nefleitētu. ASV Jurkānam vairs neesot lielvara, tās vietu ieņemot Ķīna, Indija un Krievija…

Lai gan Jurkāna uzvārds norāda uz latgalisku izcelsmi, viņš sevi vienmēr prezentējis kā poli, kuram skolā tautības dēļ bija jācieš:)

+3
0
Atbildēt

0

aeiduks_gmail_com 09.01.2015. 09.54

Nu Jurkāns arī ir atbalstījis lielkrievu impērisko politiku.

https://www.youtube.com/watch?v=3UEiFRFi6Wk

+1
0
Atbildēt

0

aeiduks_gmail_com 09.01.2015. 09.54

Nu Jurkāns arī ir atbalstījis lielkrievu impērisko politiku.

https://www.youtube.com/watch?v=3UEiFRFi6Wk

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu