Martins Dukurs sesto gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas čempionu • IR.lv

Martins Dukurs sesto gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas čempionu

28
Latvijas skeletonists Martins Dukurs (centrā) kopā ar krievu sportistu Aleksandru Tretjakovu (pa kreisi) un vecāko brāli Tomasu Dukuru pēc Laplaņas trasē notikušā Eiropas čempionāta. 30.janvārī notikušajās sacensībās sliktās ledus kvalitātes dēļ tika atcelts otrais brauciens, kas triumfu Eiropas čempionātā deva Martinam Dukuram, bet Tomass Dukurs ierindojās trešajā vietā. Foto: EPA/LETA

Tomass Dukurs ierindojās trešajā vietā

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Laplaņas trasē Francijā sesto gadu pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu, ziņo LETA.

Pasaules labākais skeletonists bija labākais pirmajā braucienā, bet otrais brauciens sliktās ledus kvalitātes dēļ tika atcelts.

Martins Dukurs pirmajā braucienā finišēja pēc 59,77 sekundēm, sasniedzot jaunu trases rekordu. Līderim 0,40 sekundes zaudēja olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, bet Tomass Dukurs ierindojās trešajā pozīcijā, savam jaunākajam brālim zaudējot 0,87 sekundes.

Ja M.Dukurs par Eiropas čempionu kļuvis jau sešas reizes pēc kārtas, T.Dukurs karjeras laikā tagad ticis pie divām sudraba un trim bronzas medaļām.

Šis vienlaikus bija arī Pasaules kausa izcīņas sestais posms, M.Dukuram gūstot piekto panākumu šosezon.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sestā posma M.Dukurs ar 1335 punktiem nostiprinājies līderpozīcijā, bet viņam ar 1174 punktiem seko T.Dukurs. Tikmēr trešais ar 1080 punktiem ir vācietis Aksels Jungks.

Pirms tam šosezon M.Dukurs posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaru, kamēr ikreiz uzreiz aiz viņa bija T.Dukurs, bet pēc tam Kēnigzē (Vācija) M.Dukurs palika otrais un pārtrauca uzvaru sēriju, kamēr T.Dukurs bija vien astotais. Iepriekšējā posmā Sanktmoricā (Šveice) M.Dukurs atgriezās uz uzvaru takas, bet T.Dukurs ierindojās piektajā vietā.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri līdz sacensībām Kēnigzē bija izcīnījuši četras dubultuzvaras pēc kārtas, bet M.Dukurs nepārspēts bija palicis astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas.

M.Dukurs pērnā gada izskaņā tika nosaukts par Latvijas 2014.gada labāko sportistu.

M.Dukurs par Pasaules kausa ieguvēju kļuvis iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas, bet pēdējās divās otrajā vietā aiz viņa palicis T.Dukurs, kurš vēl sezonu pirms tam bija trešais. Tāpat M.Dukurs uzvarējis iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs uzvarēja sešos no astoņiem Pasaules kausa izcīņas posmiem, tajā skaitā pēdējos piecos pēc kārtas, bet T.Dukurs septiņas reizes ierindojās labāko trijniekā. Soču olimpiskajās spēlēs M.Dukurs izcīnīja otro vietu, bet T.Dukurs bija ceturtais, atkārtojot rezultātus, kuru četrus gadus pirms tam sasniedza arī Vankūveras Olimpiādē.

Pasaules kausa posma un Eiropas čempionāta turpinājumā šodien plānots aizvadīt bobsleja sacensības sievietēm, sestdien gaidāms skeletons sievietēm un vīriešu bobslejs divniekiem, bet svētdien risināsies četrinieku sacensības bobslejā.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu