Vējonis aicina Krieviju kliedēt bažas par tās mērķiem Baltijas reģionā • IR.lv

Vējonis aicina Krieviju kliedēt bažas par tās mērķiem Baltijas reģionā

21
Raimonds Vējonis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ministrs aicinājis Krievijas pusi būt atklātākai un izmantot uzticību veicinošos pasākumus

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) ceturtdien, tiekoties ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, aicinājis Krieviju kliedēt bažas par tās mērķiem Baltijas reģionā.

Vējonis tikās ar Vešņakovu, lai pārrunātu pastiprinātās Krievijas militārās aktivitātes Latvijas pierobežā, ziņo LETA.

Aizsardzības ministrs norādījis, ka nav izprotami Krievijas pastiprināto un bieži vien izaicinošo aktivitāšu mērķi iepretim Baltijas valstīm, kas viennozīmīgi veicina spriedzi, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

“Krievijas militārās aktivitātes Latvijas pierobežā raisa bažas par drošības situāciju reģionā, jo īpaši Ukrainas notikumu kontekstā, tāpēc aicināju vēstnieku skaidrot, kāpēc kuģi un lidaparāti veic manevrus dažu kilometru attālumā no mūsu valsts robežas. Izpaliekot paskaidrojumam, rodas jautājumi – kas ar šo tiek vēstīts Latvijai un vai tā ir Krievijas spēku demonstrācija,” skaidrojis Vējonis.

Ministrs aicinājis Krievijas pusi būt atklātākai un izmantot uzticību veicinošos pasākumus, lai kliedētu bažas par Krievijas mērķiem un nodomiem Baltijas reģionā.

Vējonis uzsvēris, ka Latvijas interesēs ir veidot konstruktīvu dialogu un sadarbību ar Krieviju. “Mēs esam par labām kaimiņattiecībām, un viens no labu attiecību priekšnosacījumiem ir spēja atklāti runāt par bažām un neskaidriem jautājumiem,” norādījis Vējonis.

Kā ziņots, vēstnieks iepriekš uzsvēris, ka Krievijas lidmašīnas un kuģi turpinās pārvietoties un tas notiekot, nepārkāpjot starptautiskās vienošanās. Latvijai nevajadzētu bažīties par drošību saistībā ar Krievijas bruņoto spēku lidmašīnu un flotes aktivitātēm, turklāt tās nepārkāpj starptautiskos noteikumus, skaidrojis Vešņakovs.

Vēstnieks arī norādījis, ka Kaļiņingradas apgabalā ir Krievijas militārās daļas, kurām jābūt saiknei un sadarbībai ar pārējo Krievijas daļu. “Tāpēc lidmašīnas uz turieni lidoja un lidos, kuģi brauca un brauks, turpinās vest atbilstošas kravas. Krievija nedara neko, kas pārkāptu starptautiskos noteikumus šajos jautājumos,” paudis Vešņakovs.

Vienlaikus viņš teicis, ka Latvijai nevajadzētu bažīties par potenciāliem drošības apdraudējumiem saistībā ar šīm aktivitātēm, jo Krievijai nav šādu nodomu.

Vešņakovs arī apgalvojis, ka plašsaziņas līdzekļu paustais par šo aktivitāšu pieaugumu ir saistīts ar pārspīlēto uzmanību, kāda pievērsta šiem jautājumiem. Vēstnieks arī teica, ka Krievija vēlas, lai starp abām valstīm būtu “labas kaimiņattiecības”.

Pērn būtiski bija pieaugusi Krievijas kara flotes aktivitāte Baltijas jūrā Latvijas teritoriālo ūdeņu tuvumā.

Arī Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri, un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā. Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

 

Komentāri (21)

dzeris49 29.01.2015. 13.22

Protams, retorika paliek retorika, Vējonis to saprot, saprot arī to, ka Krievija nekādas bažas nekliedēs.

Arvien vairāk komentētāji domā, ka, lai saglabātu varu, Putins var iet uz visu, līdz pat ātomkaram.

Arvien vairāk šaubas arī par Putina veselo saprātu, tur jau pat īsti nevar izšķirt, kur beidzās blefs ar nolūku saglabāt varu, ujn kur sākās Putina paranoja un neadekvātums, kas raksturīgs šim te KGB kompleksainajam pulvedim ar KGB izskalotām smadzenēm un domāšanas veidu.

Par nožēlu, izskalotas smadzenes un līdzīga domāšana nu jau piemīt 85% Krievijas iedzīvotājiem, un, arī lielai daļai Latvijas krievvalodīgo ( kas, izskatās, mūsu valdību absolūti nesatrauc, jo tā atteicas pievienoties Lietuvas, Lielbritānijas, utt. aicinājumam ierobežot Krievijas propagandu).

Sanāca smiekli par Obamu, kas uzskatīja par lielākiem pasaules apdraudējumiem, blakus Krievijai, Islama valsti, un, pavisam smieklīgi, Ēbola vīrusu.

Islama valsts nespēj neko daudz izdarīt ārpus sava reģiona, Ēbola vīruss ir slimība, no kuras var izvairīties ar elementāru roku mazgāšanu, Putina Krievija ar pilnīgi neadekvātu, trulu, atriebīgu, agresīvu un komleksainu “vadoni” var izraisīt ātomkaru, tie ir nesalīdzināmi lielumi.

+12
0
Atbildēt

5

    dzeris49 > dzeris49 29.01.2015. 20.21

    Propagandai ir daudz lielāka nozīme, kā tu domā, jau rakstīju, piemērs ir vācieši, kas Hitlera laikā bija pilnīgi sajukuši prātā, un tā ir tauta, kas, neapšaubāmi, devusi pasaulei milzīgas kult. vērtības.

    Kā viens izteicies – vajag tikai ļaut cilvēkiem izpaust savus dziļi slēptos viszemiskākos instinktus, un pasludināt to par patriotismu un varonību, un visu tālāko cilvēki izdarīs paši, tā notika ar Vāciju, un tā notiek ar Krieviju, nerunājot par Polpotu, utt.

    Kaut, protams, Krievijā propagandas sēkla iekrita labi sagatavotā un piemērotā augsnē, par to neviens nestrīdas.

    Protams, Krievijai ir smaga vēsture, smaga ģenētika, viss kaut cik normālais pēdējā simtgadē iznīcināts, bet tam, ka jebkurš krievs, pēc noklusējuma, ir kāds ļaunuma iemiesojums, nevaru piekrist.

    Putins, protams, daļēji rīkojas tā, kā grib viņa elektorāts, tai pat laikā, taisni viņa laikā Krievijā tika iznīcināts vai likvidēts viss normālais, un, lielā mērā, viņš pats šo elektorātu izveidojis, vekli spekulējot uz sovokšovinistu kompleksiem, aizvainojumiem, vairodams un atbalstīdams garīgos lumpeņus, atraisīdams viszemiskākos instinktus, un vērsdamies pret visu, kas sniedzas virs viņa lumpeņelektorāta izpratnes, ar nolūku degradējot sabiedrību.

    Un, sliktākais ir tas, ka, kaut kādā ziņā, Putins ir pat sliktāks par Hitleru, kaut, protams, tikai relatīvi un vienā aspektā, jo tas, vismaz, visu darīja kādas idejas vārdā, Putins visu dara tikai tāpēc, lai paliktu pie varas un viņa klans var turpināt iedzīvoties.

    Brodskis teica, ka zaglis viņam mīļāks par asinssūcēju, bet, Putins ir gan viens, gan otrs, “divi vienā”.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Bet > dzeris49 29.01.2015. 13.27

    Atvaino, Džeri, bet es pilnībā neticu, ka krievi skatītos kādu jaunu TV kanālu, kas būtu izveidots no Baltijas valstīm, kā informācijas avots par to, kas notiek pasaulē.

    Esmu pārliecināta, ka viņi skatītos joprojām to infromāciju, kuru pasniedz Krievijas oficiālā propoganda, jo tā taču ir tik tīkama!

    Pats taču arī raksti par 85% “atsaldēto”, kuru ausis tīkami uztver to informāciju, kas iežūžo viņus, ka krievi ir pārākie pasaulē un ASV lielākais ienaidnieks, kas te visur karo un grib pakļaut krieviju.

    Tie krievi ir pārāk aprobežoti lai sāktu domāt, kam tas ir izdevīgi un vai Putins grib tikt tiesāts par savu iebrukumu kaimiņvalstīs!

    Bet, tas notiks, jo kas tad to ļaunumu apstādinās?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > dzeris49 29.01.2015. 20.42

    dzeris – Propagandai nozīme ir tikai tad, ja tai tic. Krievijas un arī Vācijas gadījumos mēs redzam nevis propagandu, bet tautas (jā tieši tautas) domu atspoguļojumu un izpausmi.

    Par Krieviju līdzvērtīgu pētījumu ātrumā nepateikšu, par to, kā Vācija nonāca līdz savam kolektīvisma paveidam – nacionālsociālismam – labāk par Fridrihu fon Haijeku („Ceļš uz verdzību”) diez vai kāds uzrakstīs. Silti iesaku, pieejams visās mūsu apvidū lietotajās valodās, izņemot latviešu. Ceļš aprakstīts visos tā posmos, iztiekot bez tādas hipotēzes, kā „propagandas varenība”.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > dzeris49 29.01.2015. 17.38

    „…izskalotas smadzenes un līdzīga domāšana nu jau piemīt 85% Krievijas iedzīvotājiem…” Nekas te nav „izskalots”, un nekas nav no jauna, bet par 85% vai cik tur nu kuru riezi saskaita, gan taisnība.

    Turpinām mālēt sev acis ar mītiem par Puķina zūdošajām gara spējām, kaut viņš ir pilnībā adekvāts savas tautas vadonis. Un par televīzijas spēju iestāstīt tādiem 85 to, kas nav. Brežņeva laikā tv mazāk zombēja?

    Īsi pirms nāves Novodvorska skaidri aprakstīja krievu dvēseļu inženieru, tautas gara paudēju, Puškinu, Dostojevsku un citu gara milžu konsekvento agresīvo imperiālismu, kas tiešām ir dziļi tautisks un gadsimtos nemainīgs. Krievijas agresivitāte pret inorodciem un inoverciem ir nezūdoša. Dzīvojot kaimiņos, ar to jārēķinās neatkarīgi no tā, kādus karogus kurā brīdī vicina. Tas 85% skaidri rāda, kas ir mūsu ienaidnieks, un neatstāj vietu ilūzijām par miermīlīgās kaimiņu tautas nez kā pie varas tikušajiem ļaunajiem vadoņiem.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 29.01.2015. 13.37

    Vismaz, būtu jāierobežo tik brīva pieeja tiem krievu kanāliem, tie būtu pilnībā jāizslēdz no visām pakām, atstājot tikai Dožģ un ukraiņu kanālus krievu vietā.

    Ja grib, lai meklē internetā, vai skatās nelegāli, bet, ne visi to spēs izdarīt, vismaz, nevajag ļaut viņiem šos melus un naidīgo propagandu pienest uz paplātes, tas ir pilnīgākais absurds, jo vērda un MM brīvība attiecas uz informāciju, nevis uz meliem, dezinformāciju, un propagandu.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Viedoklis_lv 29.01.2015. 15.48

Notiek informācijas karš un ko mēs kā valsts darām, lai aizstāvētos?

Kas izmaksās lētāk: putina teroristu atbalstītāji Latgalē vai dekoderu izmaksāt katram Latgalē?

vēl vajadzētu traucēt putina režīma kanālu pāraides signālu, lai nav citu variantu kā izmantot dekoderi un tur pretīm krieviski objektīva informācija.

+6
0
Atbildēt

0

Bet 29.01.2015. 13.11

ticēt Krievijas labajiem nodomiem, nu gan nav prāta darbs. Krievija vienmēr ir tīkojusi pēc Baltijas un turpinās to darīt.

Vējoni, paskaties taču kāda ir Baltijas vēsture. Latvijai nav lielāka ienaidnieka pasaulē par Krieviju.

Vai tad nav redzams, kā šie putinisti melo. izmelos pat vilku no meža, ja vajadzēs.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu