Trolejbuss, kas notrieca māti un bērnu Čaka ielā, braucis pie sarkanās gaismas • IR.lv

Trolejbuss, kas notrieca māti un bērnu Čaka ielā, braucis pie sarkanās gaismas

24
"Rīgas satiksmes" trolejbuss. Foto: Lita Krone, LETA

Policija lūdz apsūdzēt trolejbusa vadītāju par mātes un meitas sabraukšanu

Valsts policija lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmuma “Rīgas satiksme” trolejbusa vadītāju par mātes un meitas sabraukšanu Aleksandra Čaka ielā pērn maijā.

Izmeklētāji konstatējuši, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas, uzbraucot abām gājējām. Tehnisku problēmu transportlīdzeklim negadījuma brīdī nebija, ziņo LETA.

Izmeklēšanā veiktas dažādas ekspertīzes, lai noskaidrotu transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, kā arī iespējamu transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē. Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrota un izvērtēta aculiecinieku sniegtā informācija par notikušo negadījumu.

Valsts policija izsaka pateicību ikvienam aculieciniekam, kurš sniedza liecību, palīdzot izmeklēšanā.

Krimināllikums par minēto noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

“Rīgas satiksmes” preses pārstāvis Viktors Zaķis teica, ka trolejbusa vadītājai jau tūlīt pēc negadījuma policija bija piemērojusi liegumu vadīt spēkratu. Tagad sieviete strādā par galastacijas dispečeri. “Kamēr cilvēks nav notiesāts, tikmēr var strādāt. No tiesas lēmuma būs atkarīga tālākā rīcība,” uzsvēra Zaķis.

Viņš pastāstīja, ka katrs ceļu satiksmes negadījums “Rīgas satiksmē” tiek analizēts un sabiedriskā transporta vadītājiem regulāri tiek rīkotas apmācības. Viņš gan uzsvēra, ka traģiski negadījumi ar sabiedriskā transporta iesaistīšanos nav bieži.

Pagājušā gadā maija beigās Čaka ielā trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā. Sieviete vēlāk slimnīcā nomira.

 

Komentāri (24)

nulle 29.01.2015. 11.29

Kāpēc tikai līdz 10 gadiem?

+3
-1
Atbildēt

0

Oskars 29.01.2015. 12.51

Ļoti skumji.

Transporta vadītāju kultūra pie mums, diemžēl, neliecina, ka esam rietumu valsts.

Es gaidu, kad Policija – vienalga kāda – ceļu, pašvaldības vai kārtības policija (Igaunijā mašīnas var aizturēt arī kārtības policija) “vaktēs” autovadītājus – pārkāpējus pie gājēju pārejām un luksoforiem – es varu ieteikt dažas labas vietas Jelgavā, kur autovadītāju patvaļa (kaut vai braukšana pie sarkanās gaismas, gājēju ignorēšana uz gājēju pārejām, pagriezienu nerādīšana) ir šeokējoša, dažkārt pat Jelgavas pilsētas centrā pie Jelgavas domes.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu