Grieķija iebilst par jaunām sankcijām pret Krieviju • IR.lv

Grieķija iebilst par jaunām sankcijām pret Krieviju

73
Foto: AFP/LETA

EPPA neatjauno Krievijai balstiesības

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pārstāvji Grieķijas iebildumu dēļ nav spējuši panākt konsensu jautājumā par jaunu sankciju noteikšanu Krievijai, trešdien apliecināja ES diplomāti.

ES vēstnieki trešdien tikās Briselē, lai spriestu par jauniem soļiem pret Krievijas amatpersonām, uzņēmumiem, Maskavas atbalstītajiem separātistiem un esošo sankciju darbības posma pagarināšanu līdz decembrim, ziņo LETA.

Kā radio “Brīvība” pastāstīja ES diplomāti, viņi nav spējuši panākt vienprātību, jo Grieķijas pārstāvji iestājušies pret.

ES vēstnieki vienojušies no jauna tikties ceturtdien, lai panāktu vienošanos par iespējamām sankcijām vēl pirms ES ārlietu ministru sanāksmes, kas arī ir paredzēta ceturtdien.

Grieķijas jaunā premjerministra Alekša Cipra birojs šonedēļ pauda neapmierinātību, ka ES līderu aicinājums noteikt Krievijai tālākus ierobežojošus pasākumus nav ticis saskaņots ar Grieķiju. Svētdien Grieķijas parlamenta vēlēšanās uzvarējušās kreiso ekstrēmistu partijas SYRIZA, kas tiek uzskatīta par Maskavai izteikti draudzīgu politisko spēku.

Partija SYRIZA ir cieši saistīta ar par Kremļa ideologu uzskatīto krievu filozofu Aleksandru Duginu, vēsta “Radio Brīvā Eiropa”, norādot uz Grieķijā valdošajiem prokrieviskajiem uzskatiem.

Tikmēr Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) nolēmusi neatjaunot Krievijas delegācijas balsstiesības, pagarinot aizliegumu līdz aprīlim, ziņo radiostacija “Eho Moskvi”. Balsstiesības EPPA Krievijas delegācijai tika atņemtas pagājušā gada pavasarī, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu.

Pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu nobalsoja 148 Parlamentārās asamblejas locekļi, kamēr to atbalstīja tikai 64.

Apturētas arī Krievijas tiesības tikt pārstāvētai EPPA vadošajās institūcijās, kā arī krievu parlamentāriešu tiesības būt par ziņotājiem, piedalīties vēlēšanu novērošanā, kā arī pārstāvēt EPPA citās Eiropas Padomes institūcijās vai citās organizācijās.

Krievijas delegācijas vadītājs Leonīds Sluckis sarunā ar “Eho Moskvi” atzina, ka krievu likumdevēji EPPA, domājams, neatgriezies līdz gada beigām, kad tikšot izlemts jautājums par Krievijas turpmāko dalību Eiropas Padomē.

 

Komentāri (73)

west 29.01.2015. 09.23

Ar grieķiem tagad nevajag darīt neko. Ignorēt un neaizdot naudu vairs ne centa. Lai Putins dod. Abi ātrāk bankrotēs un tas tikai nāks par labu galvas veselībai.

+20
0
Atbildēt

2

    Andris Doveiks > west 29.01.2015. 09.28

    Un Ukrainai arī nedot. Pareizi? :)

    0
    -17
    Atbildēt

    0

    v_rostins > west 29.01.2015. 12.41

    west

    Grieķija ir jāizmet no ES un NATO, lai paliek aci pret aci ar turkiem. Būtu interesanti paskatīties, kā Krievija nodrošinātu desmit miljoniem grieķu slaistu dzīves līmeni augstāku, kā vāciešiem un somiem, pie kā tie pieraduši, ja nespēj sagādāt kaut cik cilvēciskus dzīves apstākļus saviem jaunpilsoņiem, padsmit tukstošiem Gruzijas teritorijā mītošo osetīnu bandītu.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

zanE. 29.01.2015. 09.44

    Andris Doveiks > zanE. 29.01.2015. 10.04

    Fikseri, tam gandrīz vai var piekrist :) Un Amērikā arī divi – Dilma Rusefa un Kristina Fernandesa de Kiršnere. Un kāda līdzība – abos gadījumos partnerus meklē, t.i. nemaklē, bet atrod, pāri okeānam.

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > zanE. 29.01.2015. 09.57

    Komuniste iespējams KGB ziņotāja par savu iespējams KGB kuratoru. Komatus neliku, ka nesanāk kļūdīties :)

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > zanE. 29.01.2015. 10.39

    Fikseri, iespējams neesi dzirdējis, ka Portugāle un Grieķija ilgāku laiku tika pieminētas kopā. Ne Igaunija panāca, bet Portugāle atkrita! Pilnīgi piekrītu, ka Portugālei ir iespēja tikt zem Igaunijas, ja vien Igaunijā pratīs turēt muti. Par Krieviju man kreņķu nav.

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > zanE. 29.01.2015. 14.34

    Kāpēc domā, ka nav? Pēc tavas loģikas noteikti ir variants, ka viņa Kremļa uzdevumā kurina karu – lai vatņiks varētu aizsūtīt tankus līdz Lisabonai. Kariņš jāsāk no rietumiem – kā Napoleonam vai Hitleram. Lūk, Gribauskaite – FSB teicamniece!

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > zanE. 30.01.2015. 00.09

    Fikseri, minētais skaitlis ir prop naudai un iedz skaitam. Mēs varbūt Portugāli jau apsteidzam, ja skaita reālos Latvijas iedzīvotājus. Savukārt Krievijā skaitlis var būt cits, ja tur ieskaitīs visus peļņā atbraukušos vai visu naudas apgrozījumu. Tāpat Amērikā skatlis būs cits, ja no apgrozījuma izņems Mūrielas mahinācijas un zaļo papīriņu tipogrāfiju.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > zanE. 30.01.2015. 15.33

    Mīlīši, es gribēju pievērst jūsu viedos skatus mūsu veiksmes Latvijai. Lai uzlabotu šeit piedāvāto IKP per capita, Latvija jau ilgu laiku izmanto tikai iedzīvotāju skaita samazināšanas metodi. Bet jums konkrēta nobīde pa fāzi, tādēļ uztverat un rezonējat tikai vienu noteiktu frekvenci.

    Russia in the Cross Hairs: Washington’s Threats Have Moved into the Realm of Insanity

    A look at the facts serves to establish the political nature of the ruling. Don’t expect the corrupt US financial press to look at the facts. But right now, we will look at the facts.

    Indeed, we will put the facts in context with the US debt situation.

    According to the debt clocks available online, the Russian national debt as a percentage of Russian GDP is 11 percent. The American national debt as a percentage of US GDP is 105 percent, about ten times higher. My coauthors, Dave Kranzler, John Williams, and I have shown that when measured correctly, the US debt as a percent of GDP is much higher than the official figure.

    The Russian national debt per capita is $1,645. The US national debt per capita is

    $56,952.

    The size of Russia’s national debt is $235 billion, less than one-quarter of a trillion. The size of the US national debt is $18 trillion, 76.6 times larger than the Russian debt.

    Putting this in perspective: according to the debt clocks, US GDP is $17.3 trillion and Russian GDP is $2.1 trillion. So, US GDP is 8 times greater than Russian GDP, but US national debt is 76.6 times greater than Russia’s debt.

    Clearly, it is the US credit rating that should have been downgraded to junk status. But this cannot happen. Any US credit rating agency that told the truth would be closed and prosecuted. It wouldn’t matter what the absurd charges are. The rating agencies would be guilty of being anti-American, terrorist organizations like RT, etc. and so on, and they know it. Never expect any truth from any Wall Street denizen. They lie for a living.

    According to this site: [1] the US owes Russia as of January 2013 $162.9 billion. As the Russian national debt is $235 billion, 69 percent of the Russian national debt is covered by US debt obligations to Russia.

    If this is a Russian Crisis, I am Alexander the Great.

    – See more at: http://www.thedailysheeple.com/russia-in-the-cross-hairs-washingtons-threats-have-moved-into-the-realm-of-insanity_012015#sthash.o5BTFl7O.dpuf

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > zanE. 30.01.2015. 01.17

    doveika mīlestība ir akla!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > zanE. 29.01.2015. 12.00

    Andris Doveiks

    Komuniste iespējams KGB ziņotāja par savu iespējams KGB kuratoru.

    _______________

    Ja kremlim būtu Gribauskaites kundzei pie kā pieķerties, dancinātu tāpat kā savus kājslauķus: VVF un Zatļeru.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Fikseris > zanE. 30.01.2015. 00.20

    Beidz sapņot. Tie arī ir reālie cipari. Tu vienkārši negribi ticēt ka tava degradētā krievija ir sūds atšķirībā no civilizētajiem rietumiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 29.01.2015. 18.22

    zanE. Jā, kāds kontrasts ar Straujumas locīšanos šodien Baltkom radio:):):)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Fikseris > zanE. 29.01.2015. 19.55

    Par Krieviju man kreņķu nav.

    ————–

    haha tiešām? Tas daudz vairāk pasaka kaut ko par tavu intelektu un veselo saprātu, nekā krieviju.

    Runājot par Igauniju:

    Igaunijas nominālais IKP uz vienu iedzīvotāju: $21,000

    Grieķijas nominālais IKP uz vienu iedzīvotāju: $22,000

    Portugāles nominālais IKP uz vienu iedzīvotāju: $22,000

    Krievijas nominālais IKP uz vienu iedzīvotāju: $14,000

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > zanE. 29.01.2015. 15.15

    Andris Doveiks

    lai vatņiks varētu aizsūtīt tankus līdz Lisabonai.

    _______________

    Aizmirsti! Nav vairs 1941. gada vasaras sākums, kad to viegli varēja izdarīt, nav vairs sabiedroto: ASV, Britu impērija, Francija, Ķīna, Mongolija, bet Nauru un Armēnijas karavīri, ko to nopirktās valdības būtu gatavas sūtīt nāvē, masveidā padotos gūstā vai dezertētu. Karu kremlis iesāka no Rietumiem, uzbrūkot 1936. gada Spānijai, bet aplauza savus ilkņus pret Franko ģēniju un spāņu tautas dzimtenes mīlestību. Šoreiz krievu fašistiskie izdzimteņi iesāka karu no Austrumiem, iebrūkot Ukrainā, bet vari būt drošs, tas beigsies ar robežīguma parakstīšanu ES, Ķīnas, Japānas un ASV starpā atbrivotā un pamatīgi iztīrītā aziopas teritorijā.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > zanE. 29.01.2015. 15.14

    Tā līdzība velk uz to,ka vatņiks nošausies bunkurā,nevis aizies līdz Lisabonai.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > zanE. 29.01.2015. 10.12

    Un kur pedofīlis putins meklē savus partnerus? :)

    Bet vispār es saprotu ka tev skauž ka Igaunija jau tagad ir noķērusi Portugāli un pēc gada vai diviem apdzīs, Lietuva un Latvija pēc dažiem gadiem kamēr krievija to nespēs ļoti ilgi, iespējams gadu desmitiem.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > zanE. 29.01.2015. 09.59

    Kā teica Piantkovskis: Eiropā tagad ir tikai divi vīrieši- Merkele un Gribauskaite.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

nomale 29.01.2015. 09.27

Redzēsim cik ilgi jaunā grieķu valdība spēs apmaksāt savu draudzību ar Duginu un co. Viņi taču nedomā, ka tuvākā nākotnē varēs vienlaicīgi gan neapmaksāt rēķinus, gan likt sprunguļus Eiropas ceļā uz demokrātiju.

Paredzu, ka pie pirmās neamaksātās kvīts Grieķijai tiks atņemta jebkāda teikšana Eiropā.

+16
0
Atbildēt

2

    Andris Doveiks > 29.01.2015. 09.30

    Nomale, iemet linku uz “demokrātiju”. Es te nesen vienu variantu redzēju, bet varbūt tu domā citu

    http://www.youtube.com/watch?v=dGb6N5sQsek

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 29.01.2015. 14.01

    Un kā demokrātiju definē indieši,ņemot vērā kastu sistēmu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu