Ceturtdien Lielajā Ģildē koncerts "#Bartoks - sava laika pankroks" • IR.lv

Ceturtdien Lielajā Ģildē koncerts “#Bartoks – sava laika pankroks”

30
Koncerta publicitātes attēls

Būs iespēja novērtēt arī īpaši veidotu instalāciju “Ielien Bartoka galvā”

Ceturtdien, 29.janvārī plkst.19 notiks jauniešu izglītojošā cikla “Koncertsarunas ar Goran Gora @LNSO” otrais koncerts “#Bartoks – sava laika pankroks”, raksta aģentūra LETA. LNSO diriģēs ungāru diriģents Žolts Naģs un koncertsarunu vadīs Goran Gora. 

Programma “#Bartoks – sava laika pankroks” veltīta vienam no spilgtākajiem 20.gadsimta pasaules klasiskās mūzikas spīdekļiem – ungāru komponistam Bēlam Bartokam, kura raksturu un daiļradi iezīmē izaicinoši, brīžam pārdroši soļi. Bartoka mūzika ir jaudīga, ritmiem piesātināta, neregulāra, neparedzama un skarba, taču tā mēdz būt arī smalka un trausla. 

Koncertā LNSO atskaņojumā skanēs Bartoka “Koncerts orķestrim”. Pirms tam Goran Gora klausītājiem pastāstīs par autora iedvesmu ungāru tautas mūzikā un viņa etnogrāfiskajiem ceļojumiem, pētot ungāru, rumāņu un bulgāru ritmus un melodijas. Klausītāji uzzinās, kā šīs zināšanas komponists iedzīvināja savā mūzikā. 

LNSO mākslinieciskā vadītāja Andra Pogas ierosināto izglītojošo koncertciklu jaunajiem klausītājiem aizsāka pats Poga ar Pētera Čaikovska Ceturto simfoniju pagājušā gada rudenī. Koncerta muzikālo daļu papildināja Goran Gora komentāri par komponistu, laikmeta īpatnībām un Čaikovska mūzikas spēju dzīvot cauri gadsimtiem. Koncerta apmeklētājiem Lielajā ģildē būs iespēja novērtēt arī īpaši veidotu instalāciju “Ielien Bartoka galvā”. Tā ļaus ikvienam interesentam izbaudīt skaņu kalambūru, kas, iespējams, skan komponista galvā brīdī, kad viņš sacer savus lielākos šedevrus. 

Biļetes nopērkamas  www.bilesuparadize.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu