ASV saskata "pozitīvu zīmi" Fidela Kastro reakcijā uz abu valstu attiecību normalizēšanu • IR.lv

ASV saskata “pozitīvu zīmi” Fidela Kastro reakcijā uz abu valstu attiecību normalizēšanu

30
Kāda kubiete tērpusies ASV karogu simbolizējošā tērpā. Foto: AFP/LETA

ASV ir uzaicinājušas Kubas amatpersonas tuvāko nedēļu laikā apmeklēt Vašingtonu

Savienotās Valstis otrdien veltījušas atzinīgus vārdus bijušā Kubas līdera Fidela Kastro novēlotajai reakcijai uz ASV un Kubas attiecību uzlabošanos.

88 gadus vecais Fidels Kastro, kuram joprojām ir liela ietekme Kubas politikā, pirmdien medijos publiskoja vēstuli, kuru nosūtījis ASV.

Kastro norādīja, ka neuzticas Savienotajām Valstīm, bet nenoraidīja izlīgšanas procesu un aizstāvēja miermīlīgu konflikta noregulēšanu ar “politiskajiem pretiniekiem”, ziņo LETA/AFP.

“Pret jebkuru miermīlīgu un sarunās panāktu risinājumu problēmai starp Savienotajām Valstīm un tautām vai jebkuru Latīņamerikas tautu (..) būtu jāizturas saskaņā ar starptautiskajām normām un principiem,” pavēstīja Kastro.

ASV Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki norādīja, ka Vašingtona uztver atsauci uz “starptautiskajām normām un principiem” kā pozitīvu zīmi un tagad sagaida, ka Kubas valdība īstenos šīs starptautiskām normas un principus demokrātiskas, plaukstošas un stabilas Kubas izveidošanai.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka vēl ir daudz darāmā un atklāja, ka ASV ir uzaicinājušas Kubas amatpersonas tuvāko nedēļu laikā apmeklēt Vašingtonu.

Jau vēstīts, ka ASV prezidents Baraks Obama un Kubas prezidents Rauls Kastro 17.decembrī paziņoja par attiecību atjaunošanu abu valstu starpā un soļiem embargo atvieglošanai.

Pagājušajā nedēļā Havanā notika ASV un Kubas augsta līmeņa sarunas, kurās tika apspriesta diplomātisko un imigrācijas attiecību normalizācija.

 

Komentāri (30)

Andris Doveiks 28.01.2015. 13.01

Aha, Kuba lai mazliet atslābinās un būs viņiem… maidans.

0
0
Atbildēt

2

    vilburs > Andris Doveiks 28.01.2015. 15.08

    Nu un? Vai tad kubieši kādi suņabērni, ka viņiem nebūtu tiesību pieprasīt ko vēlas.

    Gan jau pa šiem 50 pēcrevolūcijas gadiem šis tas ir sakrājies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Andris Doveiks 29.01.2015. 00.06

    Neteikšu neko par kubiešiem, jo vienīgais, kuru kaut cik zinu, ir Kastro, bet jankas maidanu gan pie pirmās izdevības pacentīsies sarīkot. Turklāt emigrantu, kurus salikt amatos, esot vairāk par miljonu. Gan jau arī kāda Vaira, kādi kažociņi un citi noderīgi …

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu