VIDEO: Ukrainas studenti aicina Krievijas studentus domāt un šaubīties • IR.lv

VIDEO: Ukrainas studenti aicina Krievijas studentus domāt un šaubīties

10
NULL

Ukrainas augstskolu studenti video aicinājumā vērsušies pie Krievijas studentiem pretoties informācijas karam un pārbaudīt Krievijas mediju sniegto viltus informāciju sociālajos tīklos.

Video studenti no Ukrainas Aviācijas universitātes, Kijevas Politehniskā institūta, Tarasa Ševčenko Kijevas Nacionālās universitātes un Kijevas Nacionālās ekonomikas universitātes paziņo, ka Ukrainu un Krieviju šķir tikai informatīvs troksnis, vēsta “Radio Svoboda”.

“Mūsu valstī notiek karš, mūsu valstī mirst mūsu un jūsu karavīri, mirst mierīgie iedzīvotāji. Mēs aicinām jūs pacelt informācijas aizkaru – pārbaudiet to, ko dzirdat, šaubieties par to, ko redzat. Starp mums ir nesaprašanās kilometri – pasakas par fašistiem, “Labējo sektoru” un banderiešiem,” video saka studenti.

“Patiesībā mūs šķir informācijas troksnis. Mēs aicinām jūs kļūt par labākajiem savas tautas pārstāvjiem – nepiesārņojiet sevi ar dezinformāciju un viltus profilu sniegtu “informāciju”, domājiet, šaubieties un pārbaudiet,” saka studenti.

Kā liecina socioloģiskās aptaujas, lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju uzticas valsts lielāko TV kanālu sniegtajam Ukrainas notikumu atspoguļojumam un noliedz, ka tur pārraidītām ziņām ir propagandas pazīmes.

 

Komentāri (10)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu