Vārdi un ieroči • IR.lv

Vārdi un ieroči

13
Pagājušā gada martā pie Vācijas vēstniecības notiek partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" rīkotais pikets "Krimas atbalstam, lai solidarizētos ar Krimas tautu". Sieviete tur rokās plakātu ar uzrakstu: "Garantijas krievu valodai no Sevastopoles līdz Rīgai". Foto: Ieva Čīka, LETA
Gunārs Nāgels

Kāpēc Latvijā būtu jāasina savi zobi un sava mēle

Vai vārdi ir spēcīgāki par ieročiem? Patiesība jau ir tāda, ka vārdiem ir spēks, bet tikai tik daudz, cik tie spēj ietekmēt ieroču turētājus. Bez Ļeņina vārdiem nebūtu bijusi Sarkanarmija, bet bez Sarkanarmijas un tās ieročiem nebūtu radusies Padomju Savienība.

Tieši tāpēc vara baidās no vārdiem – ne tāpēc, ka vārdi paši spēs varu gāzt, bet gan vārdi mudinās tautu sacelties.

Vārdu var paust individuāli vai masveidā. Mūsu austrumu kaimiņš kādu laiku jau aktīvi darbojās pret individuālo atšķirīgo viedokļu izpaušanu, un tagad tiek dibināta jauna kustība “Antimaidans”, ar pilnīgi oficiālu programmu – ar varu apspiest jebkādu masu opozīcijas akciju. “Antimaidanā” būšot 10 000 biedru – militārpersonas, kazaki, sportisti un motociklistu bandu dalībnieki. Šo ar lepnumu pauda kustības vadonis, Putina valdošās partijas “Vienotā Krievija” senators Dmitrijs Sabļins.

Tātad kampaņa – ar vārdu un varu ietekmēt ārzemes – iet kopā ar kampaņu apspiest jebkādu iekšēju opozīciju. Viss ir tēmēts uz varenās impērijas atjaunošanu.

Mums aktīvāk jārūpējas gan par saviem ieročiem, gan mūsu vārdiem. Nevaram paļauties uz nedaudziem šeit dislocētiem ASV zaldātiem. Mums jāasina savi zobi un sava mēle.

Okupācijas muzejs tagad mājo šaurās pagaidu telpās Raiņa bulvārī 7 un tur regulāri pieņem ārvalstu vēstniekus, prezidentus, karaļus un 40 minūtēs katram individuāli stāsta un rāda par mūsu tautas un zemes brīvības centieniem un okupāciju. Šo svarīgo darbu varēs pilnvērtīgi veikt tikai atjaunotā ēkā Vecrīgā, bet vajadzīgā pārbūve kavējas jau vairākus gadus, un tagad atkal jauns sprungulis ir mests priekšā, lai darbus apturētu.

Kas vēlas mūsu muti vērt ciet?

Autors ir laikraksta “Latvietis” redaktors Austrāijā

 

Komentāri (13)

Ebenemezers-3 27.01.2015. 07.54

šitie vecie komoonisti driiz izmirs , mums vairaak jaadomaa par jaunatni , ko seejam to pļaujam , krievu skolu saglabaašana ilgtspeejaa nav tas labaakais , nevienaa Eiropas valstii krieviem nav taadu priekšrociibu ,kaa suutiit savus beernus krievu skolaas , ir beidzot pienaacis laiks tam dariit galu , nevis skriet okupantu pavadaa.

+10
0
Atbildēt

3

    edge_indran > 27.01.2015. 16.17

    ——–

    Dullajiem likumi nav domāti. Atliek vien nāgeliešiem sērkociņus iedot – būs vēl karstāk kā Ukrainā!

    http://blogs.ft.com/photo-diary/files/2014/01/Ukraine3.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > 27.01.2015. 10.44

    Nesaprotu gan: krievu skolas taču arī pakļautas latvijas likumiem. Vai tās var darīt iekšpusē visu, kas ienāk prātā?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 27.01.2015. 10.10

    Nu jau tu runā, kā tāds naciķis 2003 gadā. :))

    Bet, ja nopietni, tad krievu skolas ir jālikvidē, jo ātrāk, jo labāk!!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

marcinss 27.01.2015. 18.15

Garantēt latviešu valodu Latvijā!!

+2
0
Atbildēt

0

Fikseris 27.01.2015. 17.32

Foto smird pēc nāves un asinīm.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu