Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē "World Expo 2015" • IR.lv

Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē “World Expo 2015”

11
Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola. Foto: Ieva Čīka, LETA

Ārlietu ministrija: Latvijai ir jāpiedalās izstādē, pretējā gadījumā cietīs valsts tēls

Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē “World Expo 2015”, kas šogad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, lēma valdība.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iepriekš vairākkārt norādījusi, ka, pēc viņas domām, Latvijai nevajadzētu piedalīties izstādē lielo izmaksu dēļ. Arī šajā sēdē ministre valdību aicināja pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē, ziņo LETA.

Ekonomikas ministrija (EM) informēja, ka tad, ja Latvijas dalība tiktu turpināta bez jau izstrādātā ekspozīcijas risinājuma, būtu nepieciešama jaunas Latvijas dalības koncepcijas izstrāde, kas ietvertu gan ekspozīcijas satura un dizaina izstrādi, gan īstenošanu. Lai izstrādātu jaunu ekspozīcijas koncepciju, atbilstoši Publisko iepirkumu likuma regulējumam, visu nepieciešamo iepirkuma procedūru veikšana aizņemtu vairāk par 100 dienām.

Pēc Ministru kabineta lēmuma par dalības izstādē pārtraukšanu ir jālauž līgums par dalību izstādē “Expo Milano 2015” un jāsāk sarunas ar izstādes “Expo Milano 2015” organizatoru “Expo 2015 S.p.A” par procedūrām un maksājumiem sakarā ar Latvijas dalības pārtraukšanu.

Savukārt pakalpojuma līgumiem ar komandītsabiedrību “Expo 2015”, to laušanas gadījumā, joprojām saglabājas ietekme uz budžetu, proti, laužot pakalpojuma līgumus komandītsabiedrībai “Expo 2015” izmaksājamas summas par projekta ietvaros sāktajiem darbiem un veiktajiem ieguldījumiem.

Tāpat EM jāpiesaista neatkarīgs eksperts, kas izvērtēs un iespēju robežās samazinās komandītsabiedrībai “Expo 2015” izmaksājamās summas par projekta ietvaros iesāktajiem darbiem, kuras nav pamatotas vai tieši attiecināmas uz projektu.

Kultūras ministrija izvērtēs “Expo 2015” radīto kultūras faktu izvērtējumu un to iespējamu pielietojumu nākotnē.

Arī Zemkopības ministrija paudusi nostāju, ka Latvijai nevajadzētu piedalīties izstādē, bet Satiksmes ministrija pauda gatavību palīdzēt savas kompetences ietvaros gatavoties izstādei, ja valdība lemtu, ka Latvijai jāturpina dalība “World Expo”. Ārlietu ministrija norādījusi, ka Latvijai ir jāpiedalās izstādē, pretējā gadījumā cietīs valsts tēls, kā arī varētu tikt ietekmētas Latvijas un Luksemburgas attiecības, jo šī valsts, kurai nebūs sava paviljona izstādē, bija plānojusi rīkot pasākumus Latvijas paviljonā.

Starptautiskā izstāde “Expo Milano 2015” notiks no 2015.gada 1.maija līdz 31.oktobrim Itālijas pilsētā Milānā.

 

Komentāri (11)

CEN 27.01.2015. 16.00

Un kāpēc nav ne vārda par iespējamās valsts līdzekļu izšķērdēšanas izvērtējumu un vainīgo saukšanu pie atbildības?

+12
0
Atbildēt

1

    Lauris Grâvelis > CEN 27.01.2015. 17.16

    Jo var izrādīties, ka vainīgi pašu cilvēki.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Lauris Grâvelis 27.01.2015. 17.26

Danai nav laika ņemties ar tādu mazu projektu. Visi cilvēkresursi tiek ieguldīti naudas pārbīdēm par labu LIAA un Lembergam. Baumu, ka šajā frontē viss rit jo īpaši raiti un jau drīzumā LIAA tiks pie papildus 100 milj. apsaimniekošanas, no kuriem daļa aizies uz Ventspili.

+9
-1
Atbildēt

0

Aigars Brauns 27.01.2015. 15.52

Puzes žurkulēna kalpone cenšas apkaunot Latviju, kā nu mācēdama. Ja jautājums būtu par dalību kādā nebūt krievijas pasākumā, tad būtu cita runa un nauda arī atrastos.

+6
-4
Atbildēt

1

    v_rostins > Aigars Brauns 27.01.2015. 16.20

    Aigars Brauns

    Vai “Puzes žurkulēna kalpone” ir Šlesera intīmā draudziņa, Ozola, ar kuru gazpromizators, Kampars pagarināja darba līgumu, laulene?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu